
Het wordt een klein culinair feestje wanneer je een pak pure ingrediënten samenbrengt in een éénpansgerecht met karakter en veel smaak. Je moet het letterlijk niet te ver zoeken. Met een smakelijke kip, een selectie van seizoensgroenten, wat verse bouillon en kruiden zet je deze licht gebonden fricassee op tafel.
Ingrediënten
- 1 kip
- 120 cl kippenbouillon
- zout
- 2 sjalot
- 250 g champignon
- olijfolie
- 3 eetlepel bloem
- laurier
- tijm
- salie
- rozemarijn
- peterseliestengel
- 1 bussel asperge
- 2 raap
- 2 aardappel
- 200 g bonen
- 1 dl room
- 1 bakje tuinkers
- peper
- zout
Benodigdheden
- een eindje keukentouw
Bereiding
Vooraf
Ontdooi een portie verse kippenbouillon of maak een keteltje verse bouillon.
Ontbeen de kip of gebruik op voorhand versneden kippenvlees. (filet, bouten) Voor wie het graag zelf doet: Maak langs beide zijden een insnijding tussen de bout en de romp van de kip. Trek de bouten los. Snij langsheen het borstbeen en maak de borstfilets los. Het karkas van de kip kan je gebruiken om een kippenbouillon te bereiden. Vries het in.
Snij de borstfilets in hapklare stukken. Trek het vel van de bouten en snij het vlees van de botjes. Maak daarvoor een insnijding in het midden van elke bout en snij vervolgens het kippenvlees weg langsheen de botjes.
Vul een kookpot met water en breng het aan de kook. Doe er een snuifje zout in.