Gegratineerde portobello's met broccolipuree en tomatensaus
Gegratineerde portobello's met broccolipuree en tomatensaus
Gegratineerde portobello's met broccolipuree en tomatensaus
Gegratineerde portobello's met broccolipuree en tomatensaus
Ingrediënten
4 personen
Zachtkokende aardappelen
600 g
Broccoli
1
Look
3 teentjes
Boter
1 een klont
Portobello's
4
Zout
4 snuifjes
Peper
3 snuifjes
Arachideolie
1 scheutje
Ajuinen
2
Wortels
2
Rode paprika's
2
Tomaten
2
Chiliflakes
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Tomatenpuree
1 el
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Witte wijn
0,2 l
Tomaten passata
0,3 l
Nootmuskaat
1 snuifje
Gemalen mozzarella
100 g
Waterkers
1 bosje
Benodigdheden
Blender, oven, pureestamper, vergiet, blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g zachtkokende aardappelen, 1 broccoli, 2 teentjes Look
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in een pot gezouten water. Snijd de broccoli in roosjes en hou de roosjes even apart. Schil de steel van de broccoli, snijd in blokjes en laat de blokjes meekoken. Pel de look en voeg de teentjes toe aan de aardappelen.
1 een klont boter, 4 portobello's, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
2
Laat een klont boter smelten in een pan. Haal de steeltjes uit de portobello’s en leg de champignons in de boter. Kruid met peper en zout en laat de champignons even bakken onder een deksel.
1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 1 teentje Look
3
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Pel de ajuin en snijd ze grof. Pel en plet de look Stoof beide aan in de olie.
2 Wortels, 2 rode paprika's, 2 tomaten, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4
Schil de wortelen, snijd ze in stukjes en stoof ze mee aan. Snijd de paprika en de tomaten in stukjes en voeg ze toe. Breng op smaak met een snuif zout, wat chiliflakes en Provençaalse kruiden. Laat even stoven.
1 el Tomatenpuree, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 0,2 l witte wijn, 0,3 l Tomaten passata
5
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Kruid met het gerookt paprikapoeder. Blus met de witte wijn, laat even inkoken en voeg tenslotte de passata toe. Breng de saus aan de kook en laat ze even inkoken.
6
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat
7
Voeg de broccoliroosjes toe aan de aardappelen, laat ze nog een vijftal minuten meekoken en giet de aardappelen en de broccoli af. Voeg peper, nootmuskaat en zout toe en ga er met een pureestamper door.
100 g gemalen mozzarella
8
Schep de broccolipuree in de portobello’s en strooi er de gemalen kaas over. Schuif de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.
1 snuifje zout
9
Schep de tomatensaus in de pot van de blender en mix ze glad. Kruid met een flinke snuif zout.
1 bosje Waterkers
10
Lepel wat tomatensaus op een bord en zet er een gevulde portobello in. Werk af met enkele plukjes waterkers.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in een pot gezouten water. Snijd de broccoli in roosjes en hou de roosjes even apart. Schil de steel van de broccoli, snijd in blokjes en laat de blokjes meekoken. Pel de look en voeg de teentjes toe aan de aardappelen.
2
Laat een klont boter smelten in een pan. Haal de steeltjes uit de portobello’s en leg de champignons in de boter. Kruid met peper en zout en laat de champignons even bakken onder een deksel.
600 g zachtkokende aardappelen, 1 broccoli, 2 teentjes Look
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in een pot gezouten water. Snijd de broccoli in roosjes en hou de roosjes even apart. Schil de steel van de broccoli, snijd in blokjes en laat de blokjes meekoken. Pel de look en voeg de teentjes toe aan de aardappelen.
1 een klont boter, 4 portobello's, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
2
Laat een klont boter smelten in een pan. Haal de steeltjes uit de portobello’s en leg de champignons in de boter. Kruid met peper en zout en laat de champignons even bakken onder een deksel.
1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 1 teentje Look
3
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Pel de ajuin en snijd ze grof. Pel en plet de look Stoof beide aan in de olie.
2 Wortels, 2 rode paprika's, 2 tomaten, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4
Schil de wortelen, snijd ze in stukjes en stoof ze mee aan. Snijd de paprika en de tomaten in stukjes en voeg ze toe. Breng op smaak met een snuif zout, wat chiliflakes en Provençaalse kruiden. Laat even stoven.
1 el Tomatenpuree, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 0,2 l witte wijn, 0,3 l Tomaten passata
5
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Kruid met het gerookt paprikapoeder. Blus met de witte wijn, laat even inkoken en voeg tenslotte de passata toe. Breng de saus aan de kook en laat ze even inkoken.
6
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat
7
Voeg de broccoliroosjes toe aan de aardappelen, laat ze nog een vijftal minuten meekoken en giet de aardappelen en de broccoli af. Voeg peper, nootmuskaat en zout toe en ga er met een pureestamper door.
100 g gemalen mozzarella
8
Schep de broccolipuree in de portobello’s en strooi er de gemalen kaas over. Schuif de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.
1 snuifje zout
9
Schep de tomatensaus in de pot van de blender en mix ze glad. Kruid met een flinke snuif zout.
1 bosje Waterkers
10
Lepel wat tomatensaus op een bord en zet er een gevulde portobello in. Werk af met enkele plukjes waterkers.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in een pot gezouten water. Snijd de broccoli in roosjes en hou de roosjes even apart. Schil de steel van de broccoli, snijd in blokjes en laat de blokjes meekoken. Pel de look en voeg de teentjes toe aan de aardappelen.
2
Laat een klont boter smelten in een pan. Haal de steeltjes uit de portobello’s en leg de champignons in de boter. Kruid met peper en zout en laat de champignons even bakken onder een deksel.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Zachtkokende aardappelen
600 g
Broccoli
1
Look
3 teentjes
Boter
1 een klont
Portobello's
4
Zout
4 snuifjes
Peper
3 snuifjes
Arachideolie
1 scheutje
Ajuinen
2
Wortels
2
Rode paprika's
2
Tomaten
2
Chiliflakes
1 snuifje
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Tomatenpuree
1 el
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Witte wijn
0,2 l
Tomaten passata
0,3 l
Nootmuskaat
1 snuifje
Gemalen mozzarella
100 g
Waterkers
1 bosje
Gegratineerde portobello's met broccolipuree en tomatensaus
Gevulde portobello's met stoemp van broccoli en een zachte tomatensaus met paprika. Hiermee scheer je gegarandeerd hoge toppen bij jong en oud! Echte dagelijkse kost, haalbaar voor iedereen en lekker, lekker, lekker!Instructies
600 g zachtkokende aardappelen, 1 broccoli, 2 teentjes Look
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in een pot gezouten water. Snijd de broccoli in roosjes en hou de roosjes even apart. Schil de steel van de broccoli, snijd in blokjes en laat de blokjes meekoken. Pel de look en voeg de teentjes toe aan de aardappelen.
1 een klont boter, 4 portobello's, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper
2
Laat een klont boter smelten in een pan. Haal de steeltjes uit de portobello’s en leg de champignons in de boter. Kruid met peper en zout en laat de champignons even bakken onder een deksel.
1 scheutje arachideolie, 2 ajuinen, 1 teentje Look
3
Laat een scheut olie heet worden in een pan. Pel de ajuin en snijd ze grof. Pel en plet de look Stoof beide aan in de olie.
2 Wortels, 2 rode paprika's, 2 tomaten, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje Provençaalse kruiden
4
Schil de wortelen, snijd ze in stukjes en stoof ze mee aan. Snijd de paprika en de tomaten in stukjes en voeg ze toe. Breng op smaak met een snuif zout, wat chiliflakes en Provençaalse kruiden. Laat even stoven.
1 el Tomatenpuree, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 0,2 l witte wijn, 0,3 l Tomaten passata
5
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Kruid met het gerookt paprikapoeder. Blus met de witte wijn, laat even inkoken en voeg tenslotte de passata toe. Breng de saus aan de kook en laat ze even inkoken.
6
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 snuifje nootmuskaat
7
Voeg de broccoliroosjes toe aan de aardappelen, laat ze nog een vijftal minuten meekoken en giet de aardappelen en de broccoli af. Voeg peper, nootmuskaat en zout toe en ga er met een pureestamper door.
100 g gemalen mozzarella
8
Schep de broccolipuree in de portobello’s en strooi er de gemalen kaas over. Schuif de ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven.
1 snuifje zout
9
Schep de tomatensaus in de pot van de blender en mix ze glad. Kruid met een flinke snuif zout.
1 bosje Waterkers
10
Lepel wat tomatensaus op een bord en zet er een gevulde portobello in. Werk af met enkele plukjes waterkers.