dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Flatbread met gyros van oesterzwam (thumbnail)Flatbread met gyros van oesterzwam

Flatbread met gyros van oesterzwam

50m
19
100%
3.3K
Recepten

Flatbread met gyros van oesterzwam

Huisgemaakt flatbead met vegetarische gyros van oesterzwammen met een lichte yoghurtsaus.
Flatbread met gyros van oesterzwam (thumbnail)Flatbread met gyros van oesterzwam

Flatbread met gyros van oesterzwam

50m
19
100%
3.3K
Recepten

Flatbread met gyros van oesterzwam

Huisgemaakt flatbead met vegetarische gyros van oesterzwammen met een lichte yoghurtsaus.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten19
Beoordeling100%
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Griekse yoghurt(voor het flatbread)
180 g
Bloem
200 g
Bakpoeder
1 tl
Grof zout
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Oesterzwammen
400 g
Rode paprika's
2
Rode ui
1
Lookpoeder
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Chiliflakes
1 snuifje
Harissa
2 tl
Olijfolie
1 flinke scheut
Rucola
1 bosje
Griekse yoghurt(voor de gyros)
150 g
Look
1 teentje
Citroen zeste
1 halve citroen
Munt
Klontjes boter
1

Benodigdheden

Grote pan

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje grof zout, 180 g Griekse yoghurt, 1 scheutje olijfolie
1
Meng voor het flatbread de bloem, het bakpoeder, het zout, de Griekse yoghurt en een scheut olijfolie in een kom en kneed tot een elastisch deeg. Laat het deeg 25 minuten rusten.
400 g oesterzwammen
2
Scheur de oesterzwammen in repen en doe ze in een kom.
2 rode paprika's
3
Schil de paprika’s, snijd ze in repen en doe ze bij de oesterzwammen.
1 rode ui, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje komijn, 1 snuifje Lookpoeder
4
Pel de ui, snij ze in reepjes en voeg ze toe. Voeg er een goede scheut olijfolie, de oregano, het gerookte paprikapoeder, een snuif chiliflakes, de komijn en het lookpoeder aan toe en meng alles goed onder elkaar.
2 tl Harissa
5
Voeg er nog een snuif zout en de harissa aan toe en meng nog eens goed. Laat de gyros even rusten.
150 g Griekse yoghurt, 1 halve citroen Citroen zeste, 1 teentje Look
6
Meng de Griekse yoghurt met de zeste en het sap van de citroen. Pel de look en rasp hem erbij. Breng op smaak met een flinke snuif zout en een snuif peper.
1 bosje Rucola, Munt
7
Was de rucola, laat hem uitlekken en doe hem in een kom. Pluk de munt en meng de blaadjes onder de rucola.
8
Rol het deeg voor het flatbread dun uit en rol het op tot een worst. Snijd de deegworst in plakken van 4 cm breed.
9
Duw de plakken plat met je hand en rol ze dun uit. Laat de broodjes 10 minuten rusten als je tijd hebt.
1 klontjes boter
10
Laat een flinke klont boter smelten in een pannetje en bak de flatbreads een voor een in de vetstof. Laat ze nadien even uitlekken op wat keukenpapier.
1 flinke scheut olijfolie
11
Laat een scheutje olie heet worden in een grote pan en bak de gyros van oesterzwammen goudbruin.
12
Bedek een flatbread met een lepel yoghurtdressing gevolgd door een grote schep gyros. Werk af met een toef rucola-muntsalade.
1
Meng voor het flatbread de bloem, het bakpoeder, het zout, de Griekse yoghurt en een scheut olijfolie in een kom en kneed tot een elastisch deeg. Laat het deeg 25 minuten rusten.
2
Scheur de oesterzwammen in repen en doe ze in een kom.

Instructies

200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje grof zout, 180 g Griekse yoghurt, 1 scheutje olijfolie
1
Meng voor het flatbread de bloem, het bakpoeder, het zout, de Griekse yoghurt en een scheut olijfolie in een kom en kneed tot een elastisch deeg. Laat het deeg 25 minuten rusten.
400 g oesterzwammen
2
Scheur de oesterzwammen in repen en doe ze in een kom.
2 rode paprika's
3
Schil de paprika’s, snijd ze in repen en doe ze bij de oesterzwammen.
1 rode ui, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje komijn, 1 snuifje Lookpoeder
4
Pel de ui, snij ze in reepjes en voeg ze toe. Voeg er een goede scheut olijfolie, de oregano, het gerookte paprikapoeder, een snuif chiliflakes, de komijn en het lookpoeder aan toe en meng alles goed onder elkaar.
2 tl Harissa
5
Voeg er nog een snuif zout en de harissa aan toe en meng nog eens goed. Laat de gyros even rusten.
150 g Griekse yoghurt, 1 halve citroen Citroen zeste, 1 teentje Look
6
Meng de Griekse yoghurt met de zeste en het sap van de citroen. Pel de look en rasp hem erbij. Breng op smaak met een flinke snuif zout en een snuif peper.
1 bosje Rucola, Munt
7
Was de rucola, laat hem uitlekken en doe hem in een kom. Pluk de munt en meng de blaadjes onder de rucola.
8
Rol het deeg voor het flatbread dun uit en rol het op tot een worst. Snijd de deegworst in plakken van 4 cm breed.
9
Duw de plakken plat met je hand en rol ze dun uit. Laat de broodjes 10 minuten rusten als je tijd hebt.
1 klontjes boter
10
Laat een flinke klont boter smelten in een pannetje en bak de flatbreads een voor een in de vetstof. Laat ze nadien even uitlekken op wat keukenpapier.
1 flinke scheut olijfolie
11
Laat een scheutje olie heet worden in een grote pan en bak de gyros van oesterzwammen goudbruin.
12
Bedek een flatbread met een lepel yoghurtdressing gevolgd door een grote schep gyros. Werk af met een toef rucola-muntsalade.
1
Meng voor het flatbread de bloem, het bakpoeder, het zout, de Griekse yoghurt en een scheut olijfolie in een kom en kneed tot een elastisch deeg. Laat het deeg 25 minuten rusten.
2
Scheur de oesterzwammen in repen en doe ze in een kom.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Flatbread met gyros van oesterzwam (thumbnail)Flatbread met gyros van oesterzwam
4 personen
50m
Ingrediënten
Griekse yoghurt(voor het flatbread)
180 g
Bloem
200 g
Bakpoeder
1 tl
Grof zout
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Oesterzwammen
400 g
Rode paprika's
2
Rode ui
1
Lookpoeder
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Oregano
1 snuifje
Chiliflakes
1 snuifje
Harissa
2 tl
Olijfolie
1 flinke scheut
Rucola
1 bosje
Griekse yoghurt(voor de gyros)
150 g
Look
1 teentje
Citroen zeste
1 halve citroen
Munt
Klontjes boter
1

Flatbread met gyros van oesterzwam

Huisgemaakt flatbead met vegetarische gyros van oesterzwammen met een lichte yoghurtsaus.
Instructies
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 1 snuifje grof zout, 180 g Griekse yoghurt, 1 scheutje olijfolie
1
Meng voor het flatbread de bloem, het bakpoeder, het zout, de Griekse yoghurt en een scheut olijfolie in een kom en kneed tot een elastisch deeg. Laat het deeg 25 minuten rusten.
400 g oesterzwammen
2
Scheur de oesterzwammen in repen en doe ze in een kom.
2 rode paprika's
3
Schil de paprika’s, snijd ze in repen en doe ze bij de oesterzwammen.
1 rode ui, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje chiliflakes, 1 snuifje komijn, 1 snuifje Lookpoeder
4
Pel de ui, snij ze in reepjes en voeg ze toe. Voeg er een goede scheut olijfolie, de oregano, het gerookte paprikapoeder, een snuif chiliflakes, de komijn en het lookpoeder aan toe en meng alles goed onder elkaar.
2 tl Harissa
5
Voeg er nog een snuif zout en de harissa aan toe en meng nog eens goed. Laat de gyros even rusten.
150 g Griekse yoghurt, 1 halve citroen Citroen zeste, 1 teentje Look
6
Meng de Griekse yoghurt met de zeste en het sap van de citroen. Pel de look en rasp hem erbij. Breng op smaak met een flinke snuif zout en een snuif peper.
1 bosje Rucola, Munt
7
Was de rucola, laat hem uitlekken en doe hem in een kom. Pluk de munt en meng de blaadjes onder de rucola.
8
Rol het deeg voor het flatbread dun uit en rol het op tot een worst. Snijd de deegworst in plakken van 4 cm breed.
9
Duw de plakken plat met je hand en rol ze dun uit. Laat de broodjes 10 minuten rusten als je tijd hebt.
1 klontjes boter
10
Laat een flinke klont boter smelten in een pannetje en bak de flatbreads een voor een in de vetstof. Laat ze nadien even uitlekken op wat keukenpapier.
1 flinke scheut olijfolie
11
Laat een scheutje olie heet worden in een grote pan en bak de gyros van oesterzwammen goudbruin.
12
Bedek een flatbread met een lepel yoghurtdressing gevolgd door een grote schep gyros. Werk af met een toef rucola-muntsalade.