Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble
Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble
Het laatste dessert van dit seizoen is er eentje om in te kaderen, en bovendien supersimpel! Jeroen maakt smeuïge rijstpap met vanille, bosbessen, een bolletje vanille-ijs en een zalige crumble van bruine suiker en amandel.
Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble
Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble
Het laatste dessert van dit seizoen is er eentje om in te kaderen, en bovendien supersimpel! Jeroen maakt smeuïge rijstpap met vanille, bosbessen, een bolletje vanille-ijs en een zalige crumble van bruine suiker en amandel.
Ingrediënten
4 personen
Melk
1 l
Dessertrijst
150 g
Vanillestok
1
Bloem
50 g
Bruine suiker
50 g
Amandelpoeder
50 g
Boter
50 g
Grof zout
1 snuifje
Puddingpoeder
25 g
Melk
1 scheutje
Suiker
100 g
Blauwe bessen
200 g
Vanille-ijs
4 bollen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 l melk, 150 g Dessertrijst
2
Breng de melk met de rijst op een zacht vuurtje aan de kook.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe.
4
Kook de rijst gaar in 40 minuten.
TIPRoer geregeld zodat de rijst niet kan aanbranden.
50 g bloem, 50 g bruine suiker, 50 g amandelpoeder, 50 g boter, 1 snuifje grof zout
5
Meng intussen de bloem, de suiker, de boter en het amandelpoeder in een kom (met de hand) en voeg er een snuif grof zout aan toe.
6
Schep de crumble in een ovenschaal en bak hem 20 minuten. Haal de crumble uit de oven wanneer hij mooi gekleurd is en laat hem afkoelen.
25 g puddingpoeder, 1 scheutje melk
7
Doe het puddingpoeder in een kom en los het op in een scheutje melk. Roer de pudding onder de rijstpap en laat nog even indikken.
100 g suiker
8
Voeg de suiker toe, roer nog eens goed en voeg er nog een scheutje melk bij als je wil dat de rijstpap nog smeuïger is.
9
Haal de vanillepeul uit de rijstpap en laat de rijstpap volledig afkoelen.
200 g blauwe bessen, 4 bollen vanille-ijs
10
Schep de rijstpap in kommetjes en schep er wat blauwe bessen bij. Werk af met een bolletje vanille-ijs en werk af met de crumble.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 l melk, 150 g Dessertrijst
2
Breng de melk met de rijst op een zacht vuurtje aan de kook.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe.
4
Kook de rijst gaar in 40 minuten.
TIPRoer geregeld zodat de rijst niet kan aanbranden.
50 g bloem, 50 g bruine suiker, 50 g amandelpoeder, 50 g boter, 1 snuifje grof zout
5
Meng intussen de bloem, de suiker, de boter en het amandelpoeder in een kom (met de hand) en voeg er een snuif grof zout aan toe.
6
Schep de crumble in een ovenschaal en bak hem 20 minuten. Haal de crumble uit de oven wanneer hij mooi gekleurd is en laat hem afkoelen.
25 g puddingpoeder, 1 scheutje melk
7
Doe het puddingpoeder in een kom en los het op in een scheutje melk. Roer de pudding onder de rijstpap en laat nog even indikken.
100 g suiker
8
Voeg de suiker toe, roer nog eens goed en voeg er nog een scheutje melk bij als je wil dat de rijstpap nog smeuïger is.
9
Haal de vanillepeul uit de rijstpap en laat de rijstpap volledig afkoelen.
200 g blauwe bessen, 4 bollen vanille-ijs
10
Schep de rijstpap in kommetjes en schep er wat blauwe bessen bij. Werk af met een bolletje vanille-ijs en werk af met de crumble.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Melk
1 l
Dessertrijst
150 g
Vanillestok
1
Bloem
50 g
Bruine suiker
50 g
Amandelpoeder
50 g
Boter
50 g
Grof zout
1 snuifje
Puddingpoeder
25 g
Melk
1 scheutje
Suiker
100 g
Blauwe bessen
200 g
Vanille-ijs
4 bollen
Romige rijstpap met blauwe bessen, hoeve-ijs en crumble
Het laatste dessert van dit seizoen is er eentje om in te kaderen, en bovendien supersimpel! Jeroen maakt smeuïge rijstpap met vanille, bosbessen, een bolletje vanille-ijs en een zalige crumble van bruine suiker en amandel.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
1 l melk, 150 g Dessertrijst
2
Breng de melk met de rijst op een zacht vuurtje aan de kook.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe.
4
Kook de rijst gaar in 40 minuten.
TIPRoer geregeld zodat de rijst niet kan aanbranden.
50 g bloem, 50 g bruine suiker, 50 g amandelpoeder, 50 g boter, 1 snuifje grof zout
5
Meng intussen de bloem, de suiker, de boter en het amandelpoeder in een kom (met de hand) en voeg er een snuif grof zout aan toe.
6
Schep de crumble in een ovenschaal en bak hem 20 minuten. Haal de crumble uit de oven wanneer hij mooi gekleurd is en laat hem afkoelen.
25 g puddingpoeder, 1 scheutje melk
7
Doe het puddingpoeder in een kom en los het op in een scheutje melk. Roer de pudding onder de rijstpap en laat nog even indikken.
100 g suiker
8
Voeg de suiker toe, roer nog eens goed en voeg er nog een scheutje melk bij als je wil dat de rijstpap nog smeuïger is.
9
Haal de vanillepeul uit de rijstpap en laat de rijstpap volledig afkoelen.
200 g blauwe bessen, 4 bollen vanille-ijs
10
Schep de rijstpap in kommetjes en schep er wat blauwe bessen bij. Werk af met een bolletje vanille-ijs en werk af met de crumble.