dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Fricassee van konijn met kroketten (thumbnail)Fricassee van konijn met kroketten

Fricassee van konijn met kroketten

1u 15m
19
-
4.1K
Recepten

Fricassee van konijn met kroketten

Jeroen maakte al eens een smeuïge kalfsfricassee met verse zilveruitjes. Maar ook met mager konijnenvlees kan je een geweldig lekker resultaat bekomen. Vraag je beenhouwer om de konijnenbouten te ontbenen, dat bespaart jou later wat werk in de keuken.
Fricassee van konijn met kroketten (thumbnail)Fricassee van konijn met kroketten

Fricassee van konijn met kroketten

1u 15m
19
-
4.1K
Recepten

Fricassee van konijn met kroketten

Jeroen maakte al eens een smeuïge kalfsfricassee met verse zilveruitjes. Maar ook met mager konijnenvlees kan je een geweldig lekker resultaat bekomen. Vraag je beenhouwer om de konijnenbouten te ontbenen, dat bespaart jou later wat werk in de keuken.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 15m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes4.1K

Ingrediënten

4 personen
Kippenbouillon
0,6 l
Zilverui
200 g
Boter
Gerookt spek
200 g
Bleekselder
4 stengels
Wortels
3
Tijm
Laurier
Rozemarijn
1 takje
Konijnenvlees
1.000 g
Bloem
3 el
Peper
Zout
Kruidnagels
2
Diepvrieskroketten
800 g
Room
0,1 l
Nootmuskaat
Citroen
1
Tuinkers
1 bakje

Benodigdheden

Een dunschiller, keukentouw, een friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,6 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken, vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
200 g Zilverui
3
Pel de zilveruitjes.
TIPOm de verse uitjes makkelijker te pellen, leg je ze eerst te week in een pot met warm water.
boter
4
Smelt een klont boter in een grote stoofpot.
200 g gerookt spek
5
Snijd het gerookt spek in kleine reepjes en bak ze in de boter.
TIPMaak je snijplank goed schoon na het versnijden van het spek. Zo voorkom je kruisbesmetting.
4 stengels bleekselder
6
Spoel de selder schoon. Snijd de stengels fijn en stoof ze samen met de zilveruitjes in de stoofpot.
3 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de rest van de groenten.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
8
Bind de tijm, de laurier en de rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de stoofpot en roer.
1.000 g konijnenvlees
9
Schep het konijnenvlees bij de groenten en laat meestoven op een hoog vuur.
3 el bloem
10
Strooi de bloem gelijkmatig over de bereiding. Roer en laat de bloem een minuutje meestoven.
11
Schenk de warme kippenbouillon in de pot, tot het konijnenvlees en de groenten onder staan.
peper, zout, 2 kruidnagels
12
Kruid met flink wat peper en zout. Breng verder op smaak met kruidnagel.
13
Zet het deksel op de pot en laat minstens 1 uur garen in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van het vlees.
800 g diepvrieskroketten
14
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.
0,1 l Room, peper, zout, nootmuskaat
15
Haal het bouquet garni uit de stoofpot en schenk er de room bij. Proef en kruid de fricassee met peper van de molen, wat zout én een snuif nootmuskaat.
1 citroen, 1 bakje tuinkers
16
Serveer de fricassee van konijn in diepe borden. Werk elk bord af met een partje citroen, wat frisse tuinkers en kroketten.
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken, vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Instructies

0,6 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken, vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
200 g Zilverui
3
Pel de zilveruitjes.
TIPOm de verse uitjes makkelijker te pellen, leg je ze eerst te week in een pot met warm water.
boter
4
Smelt een klont boter in een grote stoofpot.
200 g gerookt spek
5
Snijd het gerookt spek in kleine reepjes en bak ze in de boter.
TIPMaak je snijplank goed schoon na het versnijden van het spek. Zo voorkom je kruisbesmetting.
4 stengels bleekselder
6
Spoel de selder schoon. Snijd de stengels fijn en stoof ze samen met de zilveruitjes in de stoofpot.
3 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de rest van de groenten.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
8
Bind de tijm, de laurier en de rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de stoofpot en roer.
1.000 g konijnenvlees
9
Schep het konijnenvlees bij de groenten en laat meestoven op een hoog vuur.
3 el bloem
10
Strooi de bloem gelijkmatig over de bereiding. Roer en laat de bloem een minuutje meestoven.
11
Schenk de warme kippenbouillon in de pot, tot het konijnenvlees en de groenten onder staan.
peper, zout, 2 kruidnagels
12
Kruid met flink wat peper en zout. Breng verder op smaak met kruidnagel.
13
Zet het deksel op de pot en laat minstens 1 uur garen in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van het vlees.
800 g diepvrieskroketten
14
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.
0,1 l Room, peper, zout, nootmuskaat
15
Haal het bouquet garni uit de stoofpot en schenk er de room bij. Proef en kruid de fricassee met peper van de molen, wat zout én een snuif nootmuskaat.
1 citroen, 1 bakje tuinkers
16
Serveer de fricassee van konijn in diepe borden. Werk elk bord af met een partje citroen, wat frisse tuinkers en kroketten.
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken, vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Fricassee van konijn met kroketten (thumbnail)Fricassee van konijn met kroketten
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Kippenbouillon
0,6 l
Zilverui
200 g
Boter
Gerookt spek
200 g
Bleekselder
4 stengels
Wortels
3
Tijm
Laurier
Rozemarijn
1 takje
Konijnenvlees
1.000 g
Bloem
3 el
Peper
Zout
Kruidnagels
2
Diepvrieskroketten
800 g
Room
0,1 l
Nootmuskaat
Citroen
1
Tuinkers
1 bakje

Fricassee van konijn met kroketten

Jeroen maakte al eens een smeuïge kalfsfricassee met verse zilveruitjes. Maar ook met mager konijnenvlees kan je een geweldig lekker resultaat bekomen. Vraag je beenhouwer om de konijnenbouten te ontbenen, dat bespaart jou later wat werk in de keuken.
Instructies
0,6 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken, vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
200 g Zilverui
3
Pel de zilveruitjes.
TIPOm de verse uitjes makkelijker te pellen, leg je ze eerst te week in een pot met warm water.
boter
4
Smelt een klont boter in een grote stoofpot.
200 g gerookt spek
5
Snijd het gerookt spek in kleine reepjes en bak ze in de boter.
TIPMaak je snijplank goed schoon na het versnijden van het spek. Zo voorkom je kruisbesmetting.
4 stengels bleekselder
6
Spoel de selder schoon. Snijd de stengels fijn en stoof ze samen met de zilveruitjes in de stoofpot.
3 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de rest van de groenten.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
8
Bind de tijm, de laurier en de rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de stoofpot en roer.
1.000 g konijnenvlees
9
Schep het konijnenvlees bij de groenten en laat meestoven op een hoog vuur.
3 el bloem
10
Strooi de bloem gelijkmatig over de bereiding. Roer en laat de bloem een minuutje meestoven.
11
Schenk de warme kippenbouillon in de pot, tot het konijnenvlees en de groenten onder staan.
peper, zout, 2 kruidnagels
12
Kruid met flink wat peper en zout. Breng verder op smaak met kruidnagel.
13
Zet het deksel op de pot en laat minstens 1 uur garen in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van het vlees.
800 g diepvrieskroketten
14
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.
0,1 l Room, peper, zout, nootmuskaat
15
Haal het bouquet garni uit de stoofpot en schenk er de room bij. Proef en kruid de fricassee met peper van de molen, wat zout én een snuif nootmuskaat.
1 citroen, 1 bakje tuinkers
16
Serveer de fricassee van konijn in diepe borden. Werk elk bord af met een partje citroen, wat frisse tuinkers en kroketten.