Instructies
4 personen
0,6 l Kippenbouillon
1
Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken, vind je hier.
2
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
200 g Zilverui
3
Pel de zilveruitjes.
TIPOm de verse uitjes makkelijker te pellen, leg je ze eerst te week in een pot met warm water.
boter
4
Smelt een klont boter in een grote stoofpot.
200 g gerookt spek
5
Snijd het gerookt spek in kleine reepjes en bak ze in de boter.
TIPMaak je snijplank goed schoon na het versnijden van het spek. Zo voorkom je kruisbesmetting.
4 stengels bleekselder
6
Spoel de selder schoon. Snijd de stengels fijn en stoof ze samen met de zilveruitjes in de stoofpot.
3 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de rest van de groenten.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
8
Bind de tijm, de laurier en de rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de stoofpot en roer.
1.000 g konijnenvlees
9
Schep het konijnenvlees bij de groenten en laat meestoven op een hoog vuur.
3 el bloem
10
Strooi de bloem gelijkmatig over de bereiding. Roer en laat de bloem een minuutje meestoven.
11
Schenk de warme kippenbouillon in de pot, tot het konijnenvlees en de groenten onder staan.
peper, zout, 2 kruidnagels
12
Kruid met flink wat peper en zout. Breng verder op smaak met kruidnagel.
13
Zet het deksel op de pot en laat minstens 1 uur garen in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van het vlees.
800 g diepvrieskroketten
14
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.
0,1 l Room, peper, zout, nootmuskaat
15
Haal het bouquet garni uit de stoofpot en schenk er de room bij. Proef en kruid de fricassee met peper van de molen, wat zout én een snuif nootmuskaat.
1 citroen, 1 bakje tuinkers
16