Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
4 stengels bleekselder
6
Spoel de selder schoon. Snijd de stengels fijn en stoof ze samen met de zilveruitjes in de stoofpot.
3 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Doe ze bij de rest van de groenten.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
8
Bind de tijm, de laurier en de rozemarijn samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg de kruidentuil in de stoofpot en roer.
1.000 g konijnenvlees
9
Schep het konijnenvlees bij de groenten en laat meestoven op een hoog vuur.
3 el bloem
10
Strooi de bloem gelijkmatig over de bereiding. Roer en laat de bloem een minuutje meestoven.
11
Schenk de warme kippenbouillon in de pot, tot het konijnenvlees en de groenten onder staan.
peper, zout, 2 kruidnagels
12
Kruid met flink wat peper en zout. Breng verder op smaak met kruidnagel.
13
Zet het deksel op de pot en laat minstens 1 uur garen in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van het vlees.
800 g diepvrieskroketten
14
Bak de kroketten goudbruin in de friteuse.
0,1 l Room, peper, zout, nootmuskaat
15
Haal het bouquet garni uit de stoofpot en schenk er de room bij. Proef en kruid de fricassee met peper van de molen, wat zout én een snuif nootmuskaat.
1 citroen, 1 bakje tuinkers
16
Serveer de fricassee van konijn in diepe borden. Werk elk bord af met een partje citroen, wat frisse tuinkers en kroketten.