Cake tatin van pruimen met pistache
Cake tatin van pruimen met pistache
Cake tatin van pruimen met pistache
Cake tatin van pruimen met pistache
Ingrediënten
4 personen
Pruimenpaarse
500 g
Suiker
150 g
Boter
150 g
Porto
1 scheutje
Suiker
150 g
Eieren
3
Bloem
150 g
Pistachenoten
50 g
Bakpoeder
2 tl
Kaneelpoeder
1 snuifje
Boter
200 g
Zout
1 flinke snuif
Amandelextract
1
Bladerdeeg
1 vel
Pistache-ijs
4 bollen
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
500 g pruimen
2
Snijd de pruimen in twee en haal de pitten eruit.
150 g suiker
3
Zet een pan met een hoge rand (ø 24 cm) op het vuur. Doe er de suiker en een scheutje water in en breng het geheel aan de kook. Laat het meeste water verdampen en de karamel lichtjes kleuren.
150 g boter, 1 scheutje porto
4
Voeg er de boter en een scheutje porto aan toe en breng weer aan de kook.
5
Roer alles los en leg de pruimen met de vlakke kant in de karamel. Draai het vuur onder de pan uit.
3 eieren, 150 g suiker, 60 g boter
6
Doe de eieren en de suiker voor het cakebeslag in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Wissel de klopper met de vlinder en klop de boter onder de ruban.
2 tl bakpoeder, 1 flinke snuif zout, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 amandelextract
7
Voeg er het bakpoeder, een snuif zout, een snuif kaneel en een dopje amandelextract aan toe.
50 g pistachenoten, 150 g bloem
8
Maal de pistachenootjes in de blender fijn en meng ze onder het beslag. Lepel de bloem erbij en laat de machine nog even kloppen.
9
Schep het cakebeslag in een spuitzak. Spuit het cakebeslag op de gebakken pruimen.
1 vel bladerdeeg
10
Snijd het bladerdeeg op de grootte van de pan en leg het vel boven op het cakebeslag.
11
Snijd of knip een gat in het midden van het bladerdeeg en schuif de pan 40 minuten in de hete oven.
4 bollen pistache-ijs
12
Haal de taart uit de oven en laat ze een half uurtje afkoelen. Draai de taart voorzichtig om op een bord en serveer ze met een bol pistache-ijs.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
500 g pruimen
2
Snijd de pruimen in twee en haal de pitten eruit.
150 g suiker
3
Zet een pan met een hoge rand (ø 24 cm) op het vuur. Doe er de suiker en een scheutje water in en breng het geheel aan de kook. Laat het meeste water verdampen en de karamel lichtjes kleuren.
150 g boter, 1 scheutje porto
4
Voeg er de boter en een scheutje porto aan toe en breng weer aan de kook.
5
Roer alles los en leg de pruimen met de vlakke kant in de karamel. Draai het vuur onder de pan uit.
3 eieren, 150 g suiker, 60 g boter
6
Doe de eieren en de suiker voor het cakebeslag in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Wissel de klopper met de vlinder en klop de boter onder de ruban.
2 tl bakpoeder, 1 flinke snuif zout, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 amandelextract
7
Voeg er het bakpoeder, een snuif zout, een snuif kaneel en een dopje amandelextract aan toe.
50 g pistachenoten, 150 g bloem
8
Maal de pistachenootjes in de blender fijn en meng ze onder het beslag. Lepel de bloem erbij en laat de machine nog even kloppen.
9
Schep het cakebeslag in een spuitzak. Spuit het cakebeslag op de gebakken pruimen.
1 vel bladerdeeg
10
Snijd het bladerdeeg op de grootte van de pan en leg het vel boven op het cakebeslag.
11
Snijd of knip een gat in het midden van het bladerdeeg en schuif de pan 40 minuten in de hete oven.
4 bollen pistache-ijs
12
Haal de taart uit de oven en laat ze een half uurtje afkoelen. Draai de taart voorzichtig om op een bord en serveer ze met een bol pistache-ijs.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Pruimenpaarse
500 g
Suiker
150 g
Boter
150 g
Porto
1 scheutje
Suiker
150 g
Eieren
3
Bloem
150 g
Pistachenoten
50 g
Bakpoeder
2 tl
Kaneelpoeder
1 snuifje
Boter
200 g
Zout
1 flinke snuif
Amandelextract
1
Bladerdeeg
1 vel
Pistache-ijs
4 bollen
Cake tatin van pruimen met pistache
Een omgekeerde taart met bladerdeeg, verse pruimen en pistache.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 175°C.
500 g pruimen
2
Snijd de pruimen in twee en haal de pitten eruit.
150 g suiker
3
Zet een pan met een hoge rand (ø 24 cm) op het vuur. Doe er de suiker en een scheutje water in en breng het geheel aan de kook. Laat het meeste water verdampen en de karamel lichtjes kleuren.
150 g boter, 1 scheutje porto
4
Voeg er de boter en een scheutje porto aan toe en breng weer aan de kook.
5
Roer alles los en leg de pruimen met de vlakke kant in de karamel. Draai het vuur onder de pan uit.
3 eieren, 150 g suiker, 60 g boter
6
Doe de eieren en de suiker voor het cakebeslag in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Wissel de klopper met de vlinder en klop de boter onder de ruban.
2 tl bakpoeder, 1 flinke snuif zout, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 amandelextract
7
Voeg er het bakpoeder, een snuif zout, een snuif kaneel en een dopje amandelextract aan toe.
50 g pistachenoten, 150 g bloem
8
Maal de pistachenootjes in de blender fijn en meng ze onder het beslag. Lepel de bloem erbij en laat de machine nog even kloppen.
9
Schep het cakebeslag in een spuitzak. Spuit het cakebeslag op de gebakken pruimen.
1 vel bladerdeeg
10
Snijd het bladerdeeg op de grootte van de pan en leg het vel boven op het cakebeslag.
11
Snijd of knip een gat in het midden van het bladerdeeg en schuif de pan 40 minuten in de hete oven.
4 bollen pistache-ijs
12
Haal de taart uit de oven en laat ze een half uurtje afkoelen. Draai de taart voorzichtig om op een bord en serveer ze met een bol pistache-ijs.