Braadworst met groentehutsepot en pickles
Braadworst met groentehutsepot en pickles
Ingrediënten
4 personen
Kleine rapen
4
Dikke aardappelenloskokend, bv. Bintje
4
Liesvetreuzel
1 el
Ajuinen
2
Prei
1 stronk
Selder
2 stengels
Pastinaak
1
Wortels
3
Bicarbonaat
1 snuifje
Peper
Zout
Water
0,5 l
Laurier
Tijm
Spruiten
200 g
Waterkers
1 bosje
Peterselie
0,5 bosjes
Boter
Braadworsten
4
Mosterd
1 el
Picklessaus
Benodigdheden
Een dunschiller, een vergiet, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 el liesvet
1
Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur. Schep er wat reuzel (liesvet) in.
2 ajuinen
2
Pel de uien, halveer ze en snijd ze grof.
3
Stoof de stukjes ui in het pruttelende braadvet. Roer en laat ze niet kleuren.
1 stronk prei, 2 stengels selder
4
Was de prei en de stengels selder. Snijd de groenten in grove stukken en stoof aan met de ui.
4 Kleine rapen, 1 pastinaak
5
Schil de raapjes en snijd ze ook in grove stukken. Schil de pastinaak met een dunschiller. Snijd de groente in grove blokjes. Doe de stukjes raap en pastinaak in de stoofpot.
3 Wortels
6
Schil de wortelen. Snijd ze in schijven en stoof mee aan met de rest van de groenten.
1 snuifje bicarbonaat
7
Breng intussen water met een snuif bicarbonaat aan de kook.
4 Dikke aardappelen
8
Was de aardappelen vóór je ze schilt. Anders spoel je het zetmeel eraf. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze bij de groenten.
peper, zout, 0,5 l Water
9
Kruid de groenten met peper en zout. Blus het geheel met water.
laurier, tijm
10
Breng verder op smaak met enkele blaadjes laurier en fijngehakte tijm. Roer en laat mee aanstoven.
11
Zet een deksel op de pot en laat de groenten 20 minuten stoven op een zacht vuur. Schud – of beter: huts – af en toe met de pot zodat alles zich goed vermengt.
200 g spruiten
12
Controleer of de spruitjes goed schoongemaakt zijn. Spoel ze even onder stromend water en halveer elke spruit.
13
Drop de spruiten in het kokend water met bicarbonaat. Laat de groene bolletjes 5 minuten koken, tot ze beetgaar zijn.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 bosje Waterkers, 0,5 bosjes peterselie
14
Spoel de takjes waterkers in ruim water. Laat uitlekken in een vergiet. Was ook de peterselie.
boter, 4 braadworsten
15
Smelt een klontje boter in een pan op het vuur. Bak de braadworsten op een zacht vuur in de hete vetstof.
16
Giet de spruiten af en spoel ze onder koud stromend water om het garen te stoppen.
17
Hak de peterselie fijn. Meng de snippers onder de hutsepot. Doe ook de spruiten erbij.
1 el mosterd
18
Voeg een lepel mosterd toe.
Picklessaus
19
Schep op ieders bord een gulzige schep hutsepot met waterkers. Leg er een versgebakken worst bovenop en lepel er wat pickles bij.
1 el liesvet
1
Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur. Schep er wat reuzel (liesvet) in.
2 ajuinen
2
Pel de uien, halveer ze en snijd ze grof.
3
Stoof de stukjes ui in het pruttelende braadvet. Roer en laat ze niet kleuren.
1 stronk prei, 2 stengels selder
4
Was de prei en de stengels selder. Snijd de groenten in grove stukken en stoof aan met de ui.
4 Kleine rapen, 1 pastinaak
5
Schil de raapjes en snijd ze ook in grove stukken. Schil de pastinaak met een dunschiller. Snijd de groente in grove blokjes. Doe de stukjes raap en pastinaak in de stoofpot.
3 Wortels
6
Schil de wortelen. Snijd ze in schijven en stoof mee aan met de rest van de groenten.
1 snuifje bicarbonaat
7
Breng intussen water met een snuif bicarbonaat aan de kook.
4 Dikke aardappelen
8
Was de aardappelen vóór je ze schilt. Anders spoel je het zetmeel eraf. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze bij de groenten.
peper, zout, 0,5 l Water
9
Kruid de groenten met peper en zout. Blus het geheel met water.
laurier, tijm
10
Breng verder op smaak met enkele blaadjes laurier en fijngehakte tijm. Roer en laat mee aanstoven.
11
Zet een deksel op de pot en laat de groenten 20 minuten stoven op een zacht vuur. Schud – of beter: huts – af en toe met de pot zodat alles zich goed vermengt.
200 g spruiten
12
Controleer of de spruitjes goed schoongemaakt zijn. Spoel ze even onder stromend water en halveer elke spruit.
13
Drop de spruiten in het kokend water met bicarbonaat. Laat de groene bolletjes 5 minuten koken, tot ze beetgaar zijn.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 bosje Waterkers, 0,5 bosjes peterselie
14
Spoel de takjes waterkers in ruim water. Laat uitlekken in een vergiet. Was ook de peterselie.
boter, 4 braadworsten
15
Smelt een klontje boter in een pan op het vuur. Bak de braadworsten op een zacht vuur in de hete vetstof.
16
Giet de spruiten af en spoel ze onder koud stromend water om het garen te stoppen.
17
Hak de peterselie fijn. Meng de snippers onder de hutsepot. Doe ook de spruiten erbij.
1 el mosterd
18
Voeg een lepel mosterd toe.
Picklessaus
19
Schep op ieders bord een gulzige schep hutsepot met waterkers. Leg er een versgebakken worst bovenop en lepel er wat pickles bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Kleine rapen
4
Dikke aardappelenloskokend, bv. Bintje
4
Liesvetreuzel
1 el
Ajuinen
2
Prei
1 stronk
Selder
2 stengels
Pastinaak
1
Wortels
3
Bicarbonaat
1 snuifje
Peper
Zout
Water
0,5 l
Laurier
Tijm
Spruiten
200 g
Waterkers
1 bosje
Peterselie
0,5 bosjes
Boter
Braadworsten
4
Mosterd
1 el
Picklessaus
Braadworst met groentehutsepot en pickles
Degelijke Dagelijkse kost, zo hebben we het graag! Jeroen bakt braadworst en gebruikt alle groenten uit de koelkast voor een heerlijke hutsepot.Instructies
1 el liesvet
1
Verhit een ruime stoofpot op een matig vuur. Schep er wat reuzel (liesvet) in.
2 ajuinen
2
Pel de uien, halveer ze en snijd ze grof.
3
Stoof de stukjes ui in het pruttelende braadvet. Roer en laat ze niet kleuren.
1 stronk prei, 2 stengels selder
4
Was de prei en de stengels selder. Snijd de groenten in grove stukken en stoof aan met de ui.
4 Kleine rapen, 1 pastinaak
5
Schil de raapjes en snijd ze ook in grove stukken. Schil de pastinaak met een dunschiller. Snijd de groente in grove blokjes. Doe de stukjes raap en pastinaak in de stoofpot.
3 Wortels
6
Schil de wortelen. Snijd ze in schijven en stoof mee aan met de rest van de groenten.
1 snuifje bicarbonaat
7
Breng intussen water met een snuif bicarbonaat aan de kook.
4 Dikke aardappelen
8
Was de aardappelen vóór je ze schilt. Anders spoel je het zetmeel eraf. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze bij de groenten.
peper, zout, 0,5 l Water
9
Kruid de groenten met peper en zout. Blus het geheel met water.
laurier, tijm
10
Breng verder op smaak met enkele blaadjes laurier en fijngehakte tijm. Roer en laat mee aanstoven.
11
Zet een deksel op de pot en laat de groenten 20 minuten stoven op een zacht vuur. Schud – of beter: huts – af en toe met de pot zodat alles zich goed vermengt.
200 g spruiten
12
Controleer of de spruitjes goed schoongemaakt zijn. Spoel ze even onder stromend water en halveer elke spruit.
13
Drop de spruiten in het kokend water met bicarbonaat. Laat de groene bolletjes 5 minuten koken, tot ze beetgaar zijn.
1 bosje Waterkers, 0,5 bosjes peterselie
14
Spoel de takjes waterkers in ruim water. Laat uitlekken in een vergiet. Was ook de peterselie.
boter, 4 braadworsten
15
Smelt een klontje boter in een pan op het vuur. Bak de braadworsten op een zacht vuur in de hete vetstof.
16
Giet de spruiten af en spoel ze onder koud stromend water om het garen te stoppen.
17
Hak de peterselie fijn. Meng de snippers onder de hutsepot. Doe ook de spruiten erbij.
1 el mosterd
18
Voeg een lepel mosterd toe.
Picklessaus
19
Schep op ieders bord een gulzige schep hutsepot met waterkers. Leg er een versgebakken worst bovenop en lepel er wat pickles bij.