dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pastaschelpen gevuld met kaas en mortadella (thumbnail)Pastaschelpen gevuld met kaas en mortadella

Pastaschelpen gevuld met kaas en mortadella

45m
22
100%
2.4K
Recepten

Pastaschelpen gevuld met kaas en mortadella

Deze gevulde pastaschelpen zien er bijzonder uit, maar eigenlijk is het een eenvoudig gerecht. De tomatensaus heeft wat pit door de chilipepers. De vulling van de schelpen is lekker smeuïg door de mortadella en de kaas.
Pastaschelpen gevuld met kaas en mortadella (thumbnail)Pastaschelpen gevuld met kaas en mortadella

Pastaschelpen gevuld met kaas en mortadella

45m
22
100%
2.4K
Recepten

Pastaschelpen gevuld met kaas en mortadella

Deze gevulde pastaschelpen zien er bijzonder uit, maar eigenlijk is het een eenvoudig gerecht. De tomatensaus heeft wat pit door de chilipepers. De vulling van de schelpen is lekker smeuïg door de mortadella en de kaas.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten22
Beoordeling100%
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Pastaschelpen
400 g
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Tomaten
4
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
70 g
Tomaten passata
0,2 l
Zout
Laurier
Tijm
Rozemarijn
Oregano
Kristalsuiker
1 snuifje
Parmezaanse kaas
150 g
Mortadella
200 g
Ham
200 g
Geitenkaas
150 g
Ricotta
150 g
Peper
Mozzarella
1 bol
Basilicum

Benodigdheden

Blender, hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, een spuitzak

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De pasta

1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
400 g pastaschelpen
2
Kook de pastaschelpen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en koel meteen onder koud stromend water.

De tomatensaus

olijfolie
3
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
4
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de uien.
4 tomaten, 0,5 chilipeper
6
Snijd de tomaten en de chilipeper in stukjes. Stoof ze met de ui en de knoflook.
70 g Tomatenpuree, 0,2 l Tomaten passata, zout, laurier, tijm, rozemarijn, oregano, 1 snuifje kristalsuiker
7
Laat de tomatenpuree even meebakken. Giet er de passata bij en kruid met zout, laurier, rozemarijn, oregano, tijm en een snuifje suiker.
8
Zet een deksel op de kookpot en laat de saus op een laag vuur garen.

De vulling

150 g Parmezaanse kaas
9
Snijd de parmezaan in blokjes. Mix fijn in de hakmolen. Doe de gemalen parmezaan in een kom.
200 g mortadella
10
Mix de mortadella ook fijn in de blender en doe het vlees bij de parmezaan.
200 g ham
11
Mix de ham en doe ook bij het mengsel.
150 g geitenkaas, 150 g ricotta, peper
12
Voeg er de geitenkaas en de ricotta aan toe. Kruid met peper en schep goed door elkaar.
13
Doe het mengsel in een spuitzak.

Afwerken en serveren

14
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
15
Vul de gare pastaschelpen met het mengsel.
16
Haal de kruiden uit de saus. Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal en leg er de schelpen op. Giet er de rest van de saus over.
1 bol Mozzarella
17
Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en leg het over de schelpen.
18
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
basilicum
19
Werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
2
Kook de pastaschelpen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en koel meteen onder koud stromend water.

Instructies

De pasta

1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
400 g pastaschelpen
2
Kook de pastaschelpen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en koel meteen onder koud stromend water.

De tomatensaus

olijfolie
3
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
4
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de uien.
4 tomaten, 0,5 chilipeper
6
Snijd de tomaten en de chilipeper in stukjes. Stoof ze met de ui en de knoflook.
70 g Tomatenpuree, 0,2 l Tomaten passata, zout, laurier, tijm, rozemarijn, oregano, 1 snuifje kristalsuiker
7
Laat de tomatenpuree even meebakken. Giet er de passata bij en kruid met zout, laurier, rozemarijn, oregano, tijm en een snuifje suiker.
8
Zet een deksel op de kookpot en laat de saus op een laag vuur garen.

De vulling

150 g Parmezaanse kaas
9
Snijd de parmezaan in blokjes. Mix fijn in de hakmolen. Doe de gemalen parmezaan in een kom.
200 g mortadella
10
Mix de mortadella ook fijn in de blender en doe het vlees bij de parmezaan.
200 g ham
11
Mix de ham en doe ook bij het mengsel.
150 g geitenkaas, 150 g ricotta, peper
12
Voeg er de geitenkaas en de ricotta aan toe. Kruid met peper en schep goed door elkaar.
13
Doe het mengsel in een spuitzak.

Afwerken en serveren

14
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
15
Vul de gare pastaschelpen met het mengsel.
16
Haal de kruiden uit de saus. Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal en leg er de schelpen op. Giet er de rest van de saus over.
1 bol Mozzarella
17
Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en leg het over de schelpen.
18
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
basilicum
19
Werk af met enkele blaadjes basilicum.
1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
2
Kook de pastaschelpen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en koel meteen onder koud stromend water.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pastaschelpen gevuld met kaas en mortadella (thumbnail)Pastaschelpen gevuld met kaas en mortadella
4 personen
45m
Ingrediënten
Pastaschelpen
400 g
Olijfolie
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Tomaten
4
Chilipeper
0,5
Tomatenpuree
70 g
Tomaten passata
0,2 l
Zout
Laurier
Tijm
Rozemarijn
Oregano
Kristalsuiker
1 snuifje
Parmezaanse kaas
150 g
Mortadella
200 g
Ham
200 g
Geitenkaas
150 g
Ricotta
150 g
Peper
Mozzarella
1 bol
Basilicum

Pastaschelpen gevuld met kaas en mortadella

Deze gevulde pastaschelpen zien er bijzonder uit, maar eigenlijk is het een eenvoudig gerecht. De tomatensaus heeft wat pit door de chilipepers. De vulling van de schelpen is lekker smeuïg door de mortadella en de kaas.
Instructies

De pasta

1
Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.
400 g pastaschelpen
2
Kook de pastaschelpen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en koel meteen onder koud stromend water.

De tomatensaus

olijfolie
3
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.
2 ajuinen
4
Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie.
2 teentjes Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de uien.
4 tomaten, 0,5 chilipeper
6
Snijd de tomaten en de chilipeper in stukjes. Stoof ze met de ui en de knoflook.
70 g Tomatenpuree, 0,2 l Tomaten passata, zout, laurier, tijm, rozemarijn, oregano, 1 snuifje kristalsuiker
7
Laat de tomatenpuree even meebakken. Giet er de passata bij en kruid met zout, laurier, rozemarijn, oregano, tijm en een snuifje suiker.
8
Zet een deksel op de kookpot en laat de saus op een laag vuur garen.

De vulling

150 g Parmezaanse kaas
9
Snijd de parmezaan in blokjes. Mix fijn in de hakmolen. Doe de gemalen parmezaan in een kom.
200 g mortadella
10
Mix de mortadella ook fijn in de blender en doe het vlees bij de parmezaan.
200 g ham
11
Mix de ham en doe ook bij het mengsel.
150 g geitenkaas, 150 g ricotta, peper
12
Voeg er de geitenkaas en de ricotta aan toe. Kruid met peper en schep goed door elkaar.
13
Doe het mengsel in een spuitzak.

Afwerken en serveren

14
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
15
Vul de gare pastaschelpen met het mengsel.
16
Haal de kruiden uit de saus. Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal en leg er de schelpen op. Giet er de rest van de saus over.
1 bol Mozzarella
17
Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en leg het over de schelpen.
18
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
basilicum
19
Werk af met enkele blaadjes basilicum.