Instructies

4 personen

De pasta

1

Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.

400 g pastaschelpen
2

Kook de pastaschelpen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en koel meteen onder koud stromend water.

De tomatensaus

olijfolie
3

Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot.

2 ajuinen
4

Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie.

2 teentjes Look
5

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de uien.

4 tomaten, 0,5 chilipeper
6

Snijd de tomaten en de chilipeper in stukjes. Stoof ze met de ui en de knoflook.

70 g Tomatenpuree, 0,2 l Tomaten passata, zout, laurier, tijm, rozemarijn, oregano, 1 snuifje kristalsuiker
7

Laat de tomatenpuree even meebakken. Giet er de passata bij en kruid met zout, laurier, rozemarijn, oregano, tijm en een snuifje suiker.

8

Zet een deksel op de kookpot en laat de saus op een laag vuur garen.

De vulling

150 g Parmezaanse kaas
9

Snijd de parmezaan in blokjes. Mix fijn in de hakmolen. Doe de gemalen parmezaan in een kom.

200 g mortadella
10

Mix de mortadella ook fijn in de blender en doe het vlees bij de parmezaan.

200 g ham
11

Mix de ham en doe ook bij het mengsel.

150 g geitenkaas, 150 g ricotta, peper
12

Voeg er de geitenkaas en de ricotta aan toe. Kruid met peper en schep goed door elkaar.

13

Doe het mengsel in een spuitzak.

Afwerken en serveren

14

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

15

Vul de gare pastaschelpen met het mengsel.

16

Haal de kruiden uit de saus. Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal en leg er de schelpen op. Giet er de rest van de saus over.

1 bol Mozzarella
17

Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en leg het over de schelpen.

18

Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

basilicum
19

Werk af met enkele blaadjes basilicum.