Expo van Parijse wafeltjes met mousse van tagada aardbei
Expo van Parijse wafeltjes met mousse van tagada aardbei
Wie op schoolreis is geweest naar ‘t Zoet Water, kan zich waarschijnlijk iets voorstellen bij een "expo". Het gaat hier om drie verschillende smaken ijs samengedrukt tussen twee wafeltjes. Jeroen maakt er de luxueuzere versie van met een smeuïge mousse van tagada aardbeien en een zoete coulis.
Expo van Parijse wafeltjes met mousse van tagada aardbei
Expo van Parijse wafeltjes met mousse van tagada aardbei
Wie op schoolreis is geweest naar ‘t Zoet Water, kan zich waarschijnlijk iets voorstellen bij een "expo". Het gaat hier om drie verschillende smaken ijs samengedrukt tussen twee wafeltjes. Jeroen maakt er de luxueuzere versie van met een smeuïge mousse van tagada aardbeien en een zoete coulis.
Ingrediënten
4 personen
Melk
250 ml
Tagada aardbeien
100 g
Gelatine
4 blaadjes
Eieren
4
Kristalsuiker
90 g
Kristalsuiker
1 flinke eetlepel
Room
225 g
Limoen
1
Aardbeien
250 g
Aardbeien
1 bakje
Violette siroop
1 scheutje
Munt
Parijse wafeltjes
8
Benodigdheden
Blender, een blender, een spuitzak, een keukenmachine
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De mousse
250 ml melk, 100 g tagada aardbeien
1
Meet de juiste hoeveelheid melk en tagada snoepjes af. Breng ze in een steelpannetje op een zacht vuurtje aan de kook tot de snoepjes bijna volledig gesmolten zijn.
TIPLaat het geheel niet te lang doorkoken om te voorkomen dat het gaat schiften. Als het mengsel een licht roze kleur heeft, mag het steelpannetje van het vuur.
4 blaadjes gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
4 eieren, 90 g kristalsuiker
3
Klop de eidooiers met de suiker tot een ruban.
4
Haal de hete melk met de tagada snoepjes van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete melk.
5
Giet de hete roze melk door een zeefje bij de ruban en klop het geheel koud.
225 g Room, 0,5 limoenen
6
Meet de juiste hoeveelheid room af in een ruime mengkom. Klop de room op en spatel de opgeklopte room onder het koud geklopte mengsel. Voeg er ook het sap van een halve limoen aan toe.
TIPHet koud geklopte mengsel (de ruban met de hete melk) moet goed afgekoeld zijn alvorens je er de room onder mengt!
7
Giet het beslag in een spuitzak en laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
De coulis
250 g aardbeien, 1 scheutje violette siroop, 1 flinke eetlepel kristalsuiker, 0,5 limoenen
8
Doe de diepgevroren aardbeien met de violetsiroop, de suiker en het limoensap in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuurtje tot de aardbeien zacht zijn.
9
Doe het geheel in een blender en mix fijn tot een lopende coulis. Laat de coulis in de frigo afkoelen.
De afwerking
1 bakje aardbeien
10
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes.
Munt, 8 Parijse wafeltjes
11
Spuit een toefje van de mousse op een bord. Leg er een wafeltje op, spuit er wat van de mousse op en verdeel er wat plakjes aardbei over. De liefhebbers kunnen er enkele blaadjes munt op leggen.
12
Lepel er wat coulis over en leg er een tweede wafeltje boven op.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De mousse
250 ml melk, 100 g tagada aardbeien
1
Meet de juiste hoeveelheid melk en tagada snoepjes af. Breng ze in een steelpannetje op een zacht vuurtje aan de kook tot de snoepjes bijna volledig gesmolten zijn.
TIPLaat het geheel niet te lang doorkoken om te voorkomen dat het gaat schiften. Als het mengsel een licht roze kleur heeft, mag het steelpannetje van het vuur.
4 blaadjes gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
4 eieren, 90 g kristalsuiker
3
Klop de eidooiers met de suiker tot een ruban.
4
Haal de hete melk met de tagada snoepjes van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete melk.
5
Giet de hete roze melk door een zeefje bij de ruban en klop het geheel koud.
225 g Room, 0,5 limoenen
6
Meet de juiste hoeveelheid room af in een ruime mengkom. Klop de room op en spatel de opgeklopte room onder het koud geklopte mengsel. Voeg er ook het sap van een halve limoen aan toe.
TIPHet koud geklopte mengsel (de ruban met de hete melk) moet goed afgekoeld zijn alvorens je er de room onder mengt!
7
Giet het beslag in een spuitzak en laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
De coulis
250 g aardbeien, 1 scheutje violette siroop, 1 flinke eetlepel kristalsuiker, 0,5 limoenen
8
Doe de diepgevroren aardbeien met de violetsiroop, de suiker en het limoensap in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuurtje tot de aardbeien zacht zijn.
9
Doe het geheel in een blender en mix fijn tot een lopende coulis. Laat de coulis in de frigo afkoelen.
De afwerking
1 bakje aardbeien
10
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes.
Munt, 8 Parijse wafeltjes
11
Spuit een toefje van de mousse op een bord. Leg er een wafeltje op, spuit er wat van de mousse op en verdeel er wat plakjes aardbei over. De liefhebbers kunnen er enkele blaadjes munt op leggen.
12
Lepel er wat coulis over en leg er een tweede wafeltje boven op.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 30m
Ingrediënten
Melk
250 ml
Tagada aardbeien
100 g
Gelatine
4 blaadjes
Eieren
4
Kristalsuiker
90 g
Kristalsuiker
1 flinke eetlepel
Room
225 g
Limoen
1
Aardbeien
250 g
Aardbeien
1 bakje
Violette siroop
1 scheutje
Munt
Parijse wafeltjes
8
Expo van Parijse wafeltjes met mousse van tagada aardbei
Wie op schoolreis is geweest naar ‘t Zoet Water, kan zich waarschijnlijk iets voorstellen bij een "expo". Het gaat hier om drie verschillende smaken ijs samengedrukt tussen twee wafeltjes. Jeroen maakt er de luxueuzere versie van met een smeuïge mousse van tagada aardbeien en een zoete coulis.Instructies
De mousse
250 ml melk, 100 g tagada aardbeien
1
Meet de juiste hoeveelheid melk en tagada snoepjes af. Breng ze in een steelpannetje op een zacht vuurtje aan de kook tot de snoepjes bijna volledig gesmolten zijn.
TIPLaat het geheel niet te lang doorkoken om te voorkomen dat het gaat schiften. Als het mengsel een licht roze kleur heeft, mag het steelpannetje van het vuur.
4 blaadjes gelatine
2
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
4 eieren, 90 g kristalsuiker
3
Klop de eidooiers met de suiker tot een ruban.
4
Haal de hete melk met de tagada snoepjes van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete melk.
5
Giet de hete roze melk door een zeefje bij de ruban en klop het geheel koud.
225 g Room, 0,5 limoenen
6
Meet de juiste hoeveelheid room af in een ruime mengkom. Klop de room op en spatel de opgeklopte room onder het koud geklopte mengsel. Voeg er ook het sap van een halve limoen aan toe.
TIPHet koud geklopte mengsel (de ruban met de hete melk) moet goed afgekoeld zijn alvorens je er de room onder mengt!
7
Giet het beslag in een spuitzak en laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
De coulis
250 g aardbeien, 1 scheutje violette siroop, 1 flinke eetlepel kristalsuiker, 0,5 limoenen
8
Doe de diepgevroren aardbeien met de violetsiroop, de suiker en het limoensap in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuurtje tot de aardbeien zacht zijn.
9
Doe het geheel in een blender en mix fijn tot een lopende coulis. Laat de coulis in de frigo afkoelen.
De afwerking
1 bakje aardbeien
10
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes.
Munt, 8 Parijse wafeltjes
11
Spuit een toefje van de mousse op een bord. Leg er een wafeltje op, spuit er wat van de mousse op en verdeel er wat plakjes aardbei over. De liefhebbers kunnen er enkele blaadjes munt op leggen.
12
Lepel er wat coulis over en leg er een tweede wafeltje boven op.