
Wie op schoolreis is geweest naar ‘t Zoet Water, kan zich waarschijnlijk iets voorstellen bij een "expo". Het gaat hier om drie verschillende smaken ijs samengedrukt tussen twee wafeltjes. Jeroen maakt er de luxueuzere versie van met een smeuïge mousse van tagada aardbeien en een zoete coulis.
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 100 g tagada aardbei
- 4 blaadjes gelatine
- 4 ei
- 90 g kristalsuiker
- 225 g room
- 0.5 limoen
- 250 g aardbeien
- 1 scheut violetsiroop
- 1 flinke eetlepel kristalsuiker
- 0.5 limoen
- 1 bakje aardbeien
- enkele blaadjes munt
- 8 Parijse wafeltje
Benodigdheden
- Een blender
- een spuitzak
- een keukenmachine
Bereiding
De mousse
Meet de juiste hoeveelheid melk en tagada snoepjes af. Breng ze in een steelpannetje op een zacht vuurtje aan de kook tot de snoepjes bijna volledig gesmolten zijn.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Klop de eidooiers met de suiker tot een ruban.
Haal de hete melk met de tagada snoepjes van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete melk.
Giet de hete roze melk door een zeefje bij de ruban en klop het geheel koud.
Meet de juiste hoeveelheid room af in een ruime mengkom. Klop de room op en spatel de opgeklopte room onder het koud geklopte mengsel. Voeg er ook het sap van een halve limoen aan toe.
Giet het beslag in een spuitzak en laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
De coulis
Doe de diepgevroren aardbeien met de violetsiroop, de suiker en het limoensap in een steelpannetje en verwarm op een zacht vuurtje tot de aardbeien zacht zijn.
Doe het geheel in een blender en mix fijn tot een lopende coulis. Laat de coulis in de frigo afkoelen.
De afwerking
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes.
Spuit een toefje van de mousse op een bord. Leg er een wafeltje op, spuit er wat van de mousse op en verdeel er wat plakjes aardbei over. De liefhebbers kunnen er enkele blaadjes munt op leggen.
Lepel er wat coulis over en leg er een tweede wafeltje boven op.