dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Carré confituur met Mirabelle pruimen (thumbnail)Carré confituur met Mirabelle pruimen

Carré confituur met Mirabelle pruimen

45m
14
-
2K
Recepten

Carré confituur met Mirabelle pruimen

Een bladerdeeggebakje met een laagje frangipanebeslag en confituur. Dat klinkt als de klassieke carré confituur. Jeroen maakt zijn compote hier met Mirabelle pruimen. Deze ronde pruimpjes zijn zoet van smaak en horen perfect thuis in dit zalige dessert.
Carré confituur met Mirabelle pruimen (thumbnail)Carré confituur met Mirabelle pruimen

Carré confituur met Mirabelle pruimen

45m
14
-
2K
Recepten

Carré confituur met Mirabelle pruimen

Een bladerdeeggebakje met een laagje frangipanebeslag en confituur. Dat klinkt als de klassieke carré confituur. Jeroen maakt zijn compote hier met Mirabelle pruimen. Deze ronde pruimpjes zijn zoet van smaak en horen perfect thuis in dit zalige dessert.
Type gerechtDessert
Totale tijd45m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2K

Ingrediënten

4 personen
Mirabelle pruimen
500 g
Geleisuiker
80 g
Kaneelstokje
1
Citroenen
0,5
Boter
50 g
Bloemsuiker
30 g
Amandelpoeder
30 g
Bloem
40 g
Zout
1 snuifje
Amandelextract
1 dopje
Bladerdeeg
2 vel
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Vanille-ijs
1 bol

Benodigdheden

Een deegprikker of vork, een deegsnijder, een keukenmachine

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De pruimenconfituur

1
Verwarm de oven voor op 175°C.
500 g Mirabelle pruimen
2
Verwijder de pitten uit de pruimen en snijd ze in grove stukken.
80 g geleisuiker, 1 kaneelstokje, 0,5 citroenen
3
Zet een pan op het vuur en stoof de pruimen aan met de geleisuiker, een scheutje water, het sap van de citroen en het kaneelstokje.
4
Laat de suiker er kort in oplossen. Haal de compote vervolgens van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.

Het frangipanebeslag

50 g boter, 30 g bloemsuiker, 30 g amandelpoeder, 40 g bloem, 1 snuifje zout, 1 dopje amandelextract
5
Doe de zachte boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem, een snuifje zout en het amandelextract in kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot je een mooi frangipanebeslag bekomt.

De carré confituur

6
Haal de pruimencompote uit de koelkast.
1 vel bladerdeeg
7
Snijd het bladerdeeg uit op maat. Leg het bakpapier op een bakplaat.
8
Teken met de punt van een mes een rand in het bladerdeeg, maar snijd niet door het deeg. Prik het binnenste vierkant volledig in met een vork om de lucht eruit te halen zodat het niet meer rijst. Prik niet in de rand, zodat die mooi omhoog kan komen.
9
Bestrijk het binnenste vierkant met het frangipanebeslag. Verdeel vervolgens de compote van pruimen over het frangipanebeslag.
1 vel bladerdeeg
10
Snijd het andere vel bladerdeeg met de deegsnijder in zodat je een raster van bladerdeeg krijgt.
11
Leg het raster voorzichtig over de rest van het bladerdeeg met de compote en de frangipane.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
12
Meng de eierdooier met een scheutje melk los en wrijf er de randen en het raster mee in.
13
Schuif de ovenplaat gedurende 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
1 bol vanille-ijs
14
Haal de carré confituur uit de oven en snijd het gebak in een vorm naar keuze. Serveer er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Verwijder de pitten uit de pruimen en snijd ze in grove stukken.

Instructies

De pruimenconfituur

1
Verwarm de oven voor op 175°C.
500 g Mirabelle pruimen
2
Verwijder de pitten uit de pruimen en snijd ze in grove stukken.
80 g geleisuiker, 1 kaneelstokje, 0,5 citroenen
3
Zet een pan op het vuur en stoof de pruimen aan met de geleisuiker, een scheutje water, het sap van de citroen en het kaneelstokje.
4
Laat de suiker er kort in oplossen. Haal de compote vervolgens van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.

Het frangipanebeslag

50 g boter, 30 g bloemsuiker, 30 g amandelpoeder, 40 g bloem, 1 snuifje zout, 1 dopje amandelextract
5
Doe de zachte boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem, een snuifje zout en het amandelextract in kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot je een mooi frangipanebeslag bekomt.

De carré confituur

6
Haal de pruimencompote uit de koelkast.
1 vel bladerdeeg
7
Snijd het bladerdeeg uit op maat. Leg het bakpapier op een bakplaat.
8
Teken met de punt van een mes een rand in het bladerdeeg, maar snijd niet door het deeg. Prik het binnenste vierkant volledig in met een vork om de lucht eruit te halen zodat het niet meer rijst. Prik niet in de rand, zodat die mooi omhoog kan komen.
9
Bestrijk het binnenste vierkant met het frangipanebeslag. Verdeel vervolgens de compote van pruimen over het frangipanebeslag.
1 vel bladerdeeg
10
Snijd het andere vel bladerdeeg met de deegsnijder in zodat je een raster van bladerdeeg krijgt.
11
Leg het raster voorzichtig over de rest van het bladerdeeg met de compote en de frangipane.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
12
Meng de eierdooier met een scheutje melk los en wrijf er de randen en het raster mee in.
13
Schuif de ovenplaat gedurende 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
1 bol vanille-ijs
14
Haal de carré confituur uit de oven en snijd het gebak in een vorm naar keuze. Serveer er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
2
Verwijder de pitten uit de pruimen en snijd ze in grove stukken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Carré confituur met Mirabelle pruimen (thumbnail)Carré confituur met Mirabelle pruimen
4 personen
45m
Ingrediënten
Mirabelle pruimen
500 g
Geleisuiker
80 g
Kaneelstokje
1
Citroenen
0,5
Boter
50 g
Bloemsuiker
30 g
Amandelpoeder
30 g
Bloem
40 g
Zout
1 snuifje
Amandelextract
1 dopje
Bladerdeeg
2 vel
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Vanille-ijs
1 bol

Carré confituur met Mirabelle pruimen

Een bladerdeeggebakje met een laagje frangipanebeslag en confituur. Dat klinkt als de klassieke carré confituur. Jeroen maakt zijn compote hier met Mirabelle pruimen. Deze ronde pruimpjes zijn zoet van smaak en horen perfect thuis in dit zalige dessert.
Instructies

De pruimenconfituur

1
Verwarm de oven voor op 175°C.
500 g Mirabelle pruimen
2
Verwijder de pitten uit de pruimen en snijd ze in grove stukken.
80 g geleisuiker, 1 kaneelstokje, 0,5 citroenen
3
Zet een pan op het vuur en stoof de pruimen aan met de geleisuiker, een scheutje water, het sap van de citroen en het kaneelstokje.
4
Laat de suiker er kort in oplossen. Haal de compote vervolgens van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.

Het frangipanebeslag

50 g boter, 30 g bloemsuiker, 30 g amandelpoeder, 40 g bloem, 1 snuifje zout, 1 dopje amandelextract
5
Doe de zachte boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem, een snuifje zout en het amandelextract in kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot je een mooi frangipanebeslag bekomt.

De carré confituur

6
Haal de pruimencompote uit de koelkast.
1 vel bladerdeeg
7
Snijd het bladerdeeg uit op maat. Leg het bakpapier op een bakplaat.
8
Teken met de punt van een mes een rand in het bladerdeeg, maar snijd niet door het deeg. Prik het binnenste vierkant volledig in met een vork om de lucht eruit te halen zodat het niet meer rijst. Prik niet in de rand, zodat die mooi omhoog kan komen.
9
Bestrijk het binnenste vierkant met het frangipanebeslag. Verdeel vervolgens de compote van pruimen over het frangipanebeslag.
1 vel bladerdeeg
10
Snijd het andere vel bladerdeeg met de deegsnijder in zodat je een raster van bladerdeeg krijgt.
11
Leg het raster voorzichtig over de rest van het bladerdeeg met de compote en de frangipane.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
12
Meng de eierdooier met een scheutje melk los en wrijf er de randen en het raster mee in.
13
Schuif de ovenplaat gedurende 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
1 bol vanille-ijs
14
Haal de carré confituur uit de oven en snijd het gebak in een vorm naar keuze. Serveer er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.