Asperges in filodeeg met feta en taboulé met bulgur
Asperges in filodeeg met feta en taboulé met bulgur
Ingrediënten
4 personen
Witte asperges
1 bosje
Cayennepeper
2 snuifjes
Garam masala
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Bulgur
100 g
Rode ui
1
Xeresazijn
1 scheutje
Komkommers
0,5
Chilipeper
0,5
Granaatappel
1
Munt
Platte peterselie
Olijfolie
Sumak
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Grof zout
1 snuifje
Eierdooier
1
Filodeeg
12 vellen
Za'atar
1 flinke snuif
Feta
200 g
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges en doe ze in een pot met koud gezouten water. Breng het water aan de kook en draai het vuur uit wanneer het water kookt.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje zout, 100 g bulgur
2
Breng een tweede pot water aan de kook en voeg er de kruiden aan toe. Kook de bulgur erin gaar.
1 rode ui, 1 scheutje xeresazijn
3
Pel de rode ui, snijd fijn en doe in een kom. Voeg er ook een scheut xeresazijn aan toe.
0,5 komkommers, 0,5 chilipeper
4
Snijd het vruchtvlees van de komkommer, zonder de zaadlijsten, in blokjes en voeg ze toe aan de ui. Snipper ook de chilipeper fijn en voeg toe.
1 granaatappel
5
Snijd de granaatappel in twee en klop de pitjes eruit. Voeg de pitjes vervolgens toe aan de salade.
6
Giet de bulgur door een zeefje en spoel kort onder koud water.
Munt, platte peterselie, olijfolie, 1 snuifje sumak, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje grof zout
7
Snijd de munt en de platte peterselie grof en meng ze onder de salade. Meng er ook de bulgur onder en breng het geheel op smaak met flink wat olijfolie en de kruiden.
1 eierdooier
8
Kluts de dooier samen met een scheutje water.
12 vellen filodeeg, 1 flinke snuif Za'atar, 200 g feta
9
Strijk het filodeeg in met de dooier. Plooi het vel dubbel, strijk dan opnieuw in met de dooier. Leg er enkele stukken asperge op, strooi er feta en za’atar over. Plooi de zijkanten toe en rol het pakketje op.
10
Laat een flinke scheut olie warm worden in een pan en bak de pakketjes goudbruin in de olie.
TIPZorg ervoor dat de olie niet te heet is wanneer je begint te bakken anders branden de pakketjes aan.
11
Laat de pakketjes even uitlekken op keukenpapier.
12
Schep wat taboulé op een bord en leg er een filodeegpakketje bij.
1
Schil de asperges en doe ze in een pot met koud gezouten water. Breng het water aan de kook en draai het vuur uit wanneer het water kookt.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Breng een tweede pot water aan de kook en voeg er de kruiden aan toe. Kook de bulgur erin gaar.
1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges en doe ze in een pot met koud gezouten water. Breng het water aan de kook en draai het vuur uit wanneer het water kookt.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje zout, 100 g bulgur
2
Breng een tweede pot water aan de kook en voeg er de kruiden aan toe. Kook de bulgur erin gaar.
1 rode ui, 1 scheutje xeresazijn
3
Pel de rode ui, snijd fijn en doe in een kom. Voeg er ook een scheut xeresazijn aan toe.
0,5 komkommers, 0,5 chilipeper
4
Snijd het vruchtvlees van de komkommer, zonder de zaadlijsten, in blokjes en voeg ze toe aan de ui. Snipper ook de chilipeper fijn en voeg toe.
1 granaatappel
5
Snijd de granaatappel in twee en klop de pitjes eruit. Voeg de pitjes vervolgens toe aan de salade.
6
Giet de bulgur door een zeefje en spoel kort onder koud water.
Munt, platte peterselie, olijfolie, 1 snuifje sumak, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje grof zout
7
Snijd de munt en de platte peterselie grof en meng ze onder de salade. Meng er ook de bulgur onder en breng het geheel op smaak met flink wat olijfolie en de kruiden.
1 eierdooier
8
Kluts de dooier samen met een scheutje water.
12 vellen filodeeg, 1 flinke snuif Za'atar, 200 g feta
9
Strijk het filodeeg in met de dooier. Plooi het vel dubbel, strijk dan opnieuw in met de dooier. Leg er enkele stukken asperge op, strooi er feta en za’atar over. Plooi de zijkanten toe en rol het pakketje op.
10
Laat een flinke scheut olie warm worden in een pan en bak de pakketjes goudbruin in de olie.
TIPZorg ervoor dat de olie niet te heet is wanneer je begint te bakken anders branden de pakketjes aan.
11
Laat de pakketjes even uitlekken op keukenpapier.
12
Schep wat taboulé op een bord en leg er een filodeegpakketje bij.
1
Schil de asperges en doe ze in een pot met koud gezouten water. Breng het water aan de kook en draai het vuur uit wanneer het water kookt.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Breng een tweede pot water aan de kook en voeg er de kruiden aan toe. Kook de bulgur erin gaar.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Witte asperges
1 bosje
Cayennepeper
2 snuifjes
Garam masala
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Bulgur
100 g
Rode ui
1
Xeresazijn
1 scheutje
Komkommers
0,5
Chilipeper
0,5
Granaatappel
1
Munt
Platte peterselie
Olijfolie
Sumak
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Grof zout
1 snuifje
Eierdooier
1
Filodeeg
12 vellen
Za'atar
1 flinke snuif
Feta
200 g
Asperges in filodeeg met feta en taboulé met bulgur
Krokante filodeegpakketjes gevuld met onze Belgische trots en feta. Heerlijk in combinatie met taboulé of tabouleh van frisse groenten en bulgur.Instructies
1 bosje witte asperges
1
Schil de asperges en doe ze in een pot met koud gezouten water. Breng het water aan de kook en draai het vuur uit wanneer het water kookt.
1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje zout, 100 g bulgur
2
Breng een tweede pot water aan de kook en voeg er de kruiden aan toe. Kook de bulgur erin gaar.
1 rode ui, 1 scheutje xeresazijn
3
Pel de rode ui, snijd fijn en doe in een kom. Voeg er ook een scheut xeresazijn aan toe.
0,5 komkommers, 0,5 chilipeper
4
Snijd het vruchtvlees van de komkommer, zonder de zaadlijsten, in blokjes en voeg ze toe aan de ui. Snipper ook de chilipeper fijn en voeg toe.
1 granaatappel
5
Snijd de granaatappel in twee en klop de pitjes eruit. Voeg de pitjes vervolgens toe aan de salade.
6
Giet de bulgur door een zeefje en spoel kort onder koud water.
Munt, platte peterselie, olijfolie, 1 snuifje sumak, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje grof zout
7
Snijd de munt en de platte peterselie grof en meng ze onder de salade. Meng er ook de bulgur onder en breng het geheel op smaak met flink wat olijfolie en de kruiden.
1 eierdooier
8
Kluts de dooier samen met een scheutje water.
12 vellen filodeeg, 1 flinke snuif Za'atar, 200 g feta
9
Strijk het filodeeg in met de dooier. Plooi het vel dubbel, strijk dan opnieuw in met de dooier. Leg er enkele stukken asperge op, strooi er feta en za’atar over. Plooi de zijkanten toe en rol het pakketje op.
10
Laat een flinke scheut olie warm worden in een pan en bak de pakketjes goudbruin in de olie.
TIPZorg ervoor dat de olie niet te heet is wanneer je begint te bakken anders branden de pakketjes aan.
11
Laat de pakketjes even uitlekken op keukenpapier.
12
Schep wat taboulé op een bord en leg er een filodeegpakketje bij.