Empanada's met pancetta en champignons
Empanada's met pancetta en champignons
Een empanada is een deeg met vulling uit de Argentijnse keuken. Het deeg is heel eenvoudig en met de vulling kun je blijven experimenteren.
Empanada's met pancetta en champignons
Empanada's met pancetta en champignons
Een empanada is een deeg met vulling uit de Argentijnse keuken. Het deeg is heel eenvoudig en met de vulling kun je blijven experimenteren.
Ingrediënten
4 personen
Bloem
300 g
Boter
100 g
Boter
Zout
Pancetta
4 plakjes
Shiitake
300 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Zongedroogde tomaten
60 g
Sherry
1 scheutje
Peterselie
0,5 bosjes
Peper
Pecorino
100 g
Eierdooier
1
Benodigdheden
Hakmolen, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, huishoudfolie, een hakmolen met s vormig mes, bakpapier of een siliconen mat
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De voorbereiding
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Het deeg
300 g bloem, 100 g boter, zout
2
Kneed de bloem met de boter en een snuifje zout tot een glad deeg in de keukenmachine. Voeg eventueel een scheutje water toe als het deeg te droog is.
3
Maak een bol van het deeg en verpak het in huishoudfolie. Laat rusten in de koelkast.
De vulling
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
4 plakjes pancetta
5
Snijd de pancetta fijn en bak in de boter.
TIPJe kunt de pancetta ook vervangen door gerookt spek. Of je kunt het vlees weglaten voor een vegetarische versie.
300 g shiitake
6
Snijd de shiitake's kleiner en bak ze met de pancetta.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalotten en de knoflook in de pan en laat mee bakken.
60 g Zongedroogde tomaten, 1 scheutje sherry
8
Snijd de zongedroogde tomaten fijner. Bak ze mee. Voeg eventueel een scheutje sherry toe.
0,5 bosjes peterselie, peper, zout
9
Snipper de peterselie en doe hem in de pan. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
100 g pecorino
10
Snijd de pecorino in stukjes en doe hem bij het mengsel.
TIPIn plaats van pecorino kun je ook manchego gebruiken.
11
Doe alles in de hakmolen en cutter niet te fijn.
12
Laat het mengsel wat afkoelen.
Afwerken en serveren
13
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg tot ongeveer een halve centimeter dikte uit.
14
Snijd rondjes uit het deeg met een uitsteekring of een kommetje. Leg er een lepel van de vulling op.
15
Vouw de rondjes in twee en druk de randen dicht met een vork.
1 eierdooier
16
Klop de eierdooier los met een scheutje water.
17
Bestrijk de empanada’s met de eierdooier (doreren).
18
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen mat.
19
Bak de empanada’s ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
20
Serveer de empanada’s warm of koud.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De voorbereiding
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Het deeg
300 g bloem, 100 g boter, zout
2
Kneed de bloem met de boter en een snuifje zout tot een glad deeg in de keukenmachine. Voeg eventueel een scheutje water toe als het deeg te droog is.
3
Maak een bol van het deeg en verpak het in huishoudfolie. Laat rusten in de koelkast.
De vulling
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
4 plakjes pancetta
5
Snijd de pancetta fijn en bak in de boter.
TIPJe kunt de pancetta ook vervangen door gerookt spek. Of je kunt het vlees weglaten voor een vegetarische versie.
300 g shiitake
6
Snijd de shiitake's kleiner en bak ze met de pancetta.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalotten en de knoflook in de pan en laat mee bakken.
60 g Zongedroogde tomaten, 1 scheutje sherry
8
Snijd de zongedroogde tomaten fijner. Bak ze mee. Voeg eventueel een scheutje sherry toe.
0,5 bosjes peterselie, peper, zout
9
Snipper de peterselie en doe hem in de pan. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
100 g pecorino
10
Snijd de pecorino in stukjes en doe hem bij het mengsel.
TIPIn plaats van pecorino kun je ook manchego gebruiken.
11
Doe alles in de hakmolen en cutter niet te fijn.
12
Laat het mengsel wat afkoelen.
Afwerken en serveren
13
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg tot ongeveer een halve centimeter dikte uit.
14
Snijd rondjes uit het deeg met een uitsteekring of een kommetje. Leg er een lepel van de vulling op.
15
Vouw de rondjes in twee en druk de randen dicht met een vork.
1 eierdooier
16
Klop de eierdooier los met een scheutje water.
17
Bestrijk de empanada’s met de eierdooier (doreren).
18
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen mat.
19
Bak de empanada’s ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
20
Serveer de empanada’s warm of koud.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Bloem
300 g
Boter
100 g
Boter
Zout
Pancetta
4 plakjes
Shiitake
300 g
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Zongedroogde tomaten
60 g
Sherry
1 scheutje
Peterselie
0,5 bosjes
Peper
Pecorino
100 g
Eierdooier
1
Empanada's met pancetta en champignons
Een empanada is een deeg met vulling uit de Argentijnse keuken. Het deeg is heel eenvoudig en met de vulling kun je blijven experimenteren.Instructies
De voorbereiding
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Het deeg
300 g bloem, 100 g boter, zout
2
Kneed de bloem met de boter en een snuifje zout tot een glad deeg in de keukenmachine. Voeg eventueel een scheutje water toe als het deeg te droog is.
3
Maak een bol van het deeg en verpak het in huishoudfolie. Laat rusten in de koelkast.
De vulling
boter
4
Smelt een klontje boter in een pan.
4 plakjes pancetta
5
Snijd de pancetta fijn en bak in de boter.
TIPJe kunt de pancetta ook vervangen door gerookt spek. Of je kunt het vlees weglaten voor een vegetarische versie.
300 g shiitake
6
Snijd de shiitake's kleiner en bak ze met de pancetta.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
7
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de sjalotten en de knoflook in de pan en laat mee bakken.
60 g Zongedroogde tomaten, 1 scheutje sherry
8
Snijd de zongedroogde tomaten fijner. Bak ze mee. Voeg eventueel een scheutje sherry toe.
0,5 bosjes peterselie, peper, zout
9
Snipper de peterselie en doe hem in de pan. Breng de vulling op smaak met peper en zout.
100 g pecorino
10
Snijd de pecorino in stukjes en doe hem bij het mengsel.
TIPIn plaats van pecorino kun je ook manchego gebruiken.
11
Doe alles in de hakmolen en cutter niet te fijn.
12
Laat het mengsel wat afkoelen.
Afwerken en serveren
13
Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg tot ongeveer een halve centimeter dikte uit.
14
Snijd rondjes uit het deeg met een uitsteekring of een kommetje. Leg er een lepel van de vulling op.
15
Vouw de rondjes in twee en druk de randen dicht met een vork.
1 eierdooier
16
Klop de eierdooier los met een scheutje water.
17
Bestrijk de empanada’s met de eierdooier (doreren).
18
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen mat.
19
Bak de empanada’s ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
20
Serveer de empanada’s warm of koud.