dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Konijn zoetzuur (thumbnail)Konijn zoetzuur

Konijn zoetzuur

1u 20m
0
-
2.8K
Recepten

Konijn zoetzuur

Konijn is een klassieker in de Belgische keuken. Het vlees is mager en heeft geen lange gaartijd nodig. Jeroens grootmoeder maakte er heel klassieke bereidingen mee, maar je kunt er heel wat andere kanten mee uit.Dit recept met zoete en zure toetsen is Aziatisch geïnspireerd. Zorg ervoor dat de verhouding zoet-zuur goed in evenwicht is en maak het eventueel een klein beetje pikant. Deze stoofpot kun je gemakkelijk een dag van tevoren klaarmaken zodat je de volgende dag in geen tijd eten op tafel hebt.
Konijn zoetzuur (thumbnail)Konijn zoetzuur

Konijn zoetzuur

1u 20m
0
-
2.8K
Recepten

Konijn zoetzuur

Konijn is een klassieker in de Belgische keuken. Het vlees is mager en heeft geen lange gaartijd nodig. Jeroens grootmoeder maakte er heel klassieke bereidingen mee, maar je kunt er heel wat andere kanten mee uit.Dit recept met zoete en zure toetsen is Aziatisch geïnspireerd. Zorg ervoor dat de verhouding zoet-zuur goed in evenwicht is en maak het eventueel een klein beetje pikant. Deze stoofpot kun je gemakkelijk een dag van tevoren klaarmaken zodat je de volgende dag in geen tijd eten op tafel hebt.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 20m
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Konijn
1
Wortels
3
Rode paprika
1
Sluimererwten
200 g
Babymaïs
100 g
Sojascheuten
100 g
Bamboescheuten
120 g
Rijst
1
Ui
1
Look
1 teentje
Tomatenpuree
140 g
Tomatenketchup
50 g
Honing
2 el
Chilisaus
6 el
Appelazijn
0,2 l
Harissa
1 tl
Water
0,6 l
Maïzena
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout

Benodigdheden

Een grote stoofpot, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Groenten en rijst

1
Snijd het rugzadel van het konijn in twee. Kruid alle delen met peper en zout
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Kleur alle stukken konijn rondom in de olie.
3
Pel de ui en snijd hem in stukken. Pel de look en snipper hem fijn. Schil de wortelen en de paprika. Snijd de wortelen in stukken. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd hem ook in stukken.
4
Haal het konijn uit de pot en houd apart.
5
Fruit de ui met de knoflook in de pot waarin het konijn gebakken werd. Doe er de wortel en de paprika bij en laat mee stoven.
6
Voeg er tomatenpuree, ketchup en honing aan toe. Deglaceer met appelazijn en water en kruid met chilisaus en een klein beetje harissa. Strooi er een snuif zout over en leg het konijn weer in de pot.
TIPDe tomatenpuree moet even bakken om de rauwe smaak er uit te krijgen.
7
Laat het konijn 30 tot 45 minuten garen met het deksel op de pan.
8
Kook de rijst gaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
9
Snijd de sluimererwten in stukken. Giet er kokend water op om ze kort te blancheren.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
10
Snijd de babymaïs in stukken. Laat de bamboescheuten uitlekken in een zeef of vergiet.
11
Haal de gare stukken konijn uit de pot.
12
Los de maïzena op in een klein scheutje water en bind de saus hiermee. Maak ze niet te dik.
13
Doe de maïs, bamboescheuten en sojascheuten bij de saus. Haal de sluimererwten uit het water met een schuimspaan en doe ze bij de rest van de groenten in de saus.
14
Leg het konijn weer in de saus en laat het nog even opwarmen. Serveer met de rijst.
15
Leg het konijn weer in de saus en laat het nog even opwarmen. Serveer met de rijst.
1
Snijd het rugzadel van het konijn in twee. Kruid alle delen met peper en zout
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Kleur alle stukken konijn rondom in de olie.

Instructies

Groenten en rijst

1
Snijd het rugzadel van het konijn in twee. Kruid alle delen met peper en zout
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Kleur alle stukken konijn rondom in de olie.
3
Pel de ui en snijd hem in stukken. Pel de look en snipper hem fijn. Schil de wortelen en de paprika. Snijd de wortelen in stukken. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd hem ook in stukken.
4
Haal het konijn uit de pot en houd apart.
5
Fruit de ui met de knoflook in de pot waarin het konijn gebakken werd. Doe er de wortel en de paprika bij en laat mee stoven.
6
Voeg er tomatenpuree, ketchup en honing aan toe. Deglaceer met appelazijn en water en kruid met chilisaus en een klein beetje harissa. Strooi er een snuif zout over en leg het konijn weer in de pot.
TIPDe tomatenpuree moet even bakken om de rauwe smaak er uit te krijgen.
7
Laat het konijn 30 tot 45 minuten garen met het deksel op de pan.
8
Kook de rijst gaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
9
Snijd de sluimererwten in stukken. Giet er kokend water op om ze kort te blancheren.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
10
Snijd de babymaïs in stukken. Laat de bamboescheuten uitlekken in een zeef of vergiet.
11
Haal de gare stukken konijn uit de pot.
12
Los de maïzena op in een klein scheutje water en bind de saus hiermee. Maak ze niet te dik.
13
Doe de maïs, bamboescheuten en sojascheuten bij de saus. Haal de sluimererwten uit het water met een schuimspaan en doe ze bij de rest van de groenten in de saus.
14
Leg het konijn weer in de saus en laat het nog even opwarmen. Serveer met de rijst.
15
Leg het konijn weer in de saus en laat het nog even opwarmen. Serveer met de rijst.
1
Snijd het rugzadel van het konijn in twee. Kruid alle delen met peper en zout
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Kleur alle stukken konijn rondom in de olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Konijn zoetzuur (thumbnail)Konijn zoetzuur
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Konijn
1
Wortels
3
Rode paprika
1
Sluimererwten
200 g
Babymaïs
100 g
Sojascheuten
100 g
Bamboescheuten
120 g
Rijst
1
Ui
1
Look
1 teentje
Tomatenpuree
140 g
Tomatenketchup
50 g
Honing
2 el
Chilisaus
6 el
Appelazijn
0,2 l
Harissa
1 tl
Water
0,6 l
Maïzena
2 el
Olijfolie
1 scheutje
Peper
Zout

Konijn zoetzuur

Konijn is een klassieker in de Belgische keuken. Het vlees is mager en heeft geen lange gaartijd nodig. Jeroens grootmoeder maakte er heel klassieke bereidingen mee, maar je kunt er heel wat andere kanten mee uit.Dit recept met zoete en zure toetsen is Aziatisch geïnspireerd. Zorg ervoor dat de verhouding zoet-zuur goed in evenwicht is en maak het eventueel een klein beetje pikant. Deze stoofpot kun je gemakkelijk een dag van tevoren klaarmaken zodat je de volgende dag in geen tijd eten op tafel hebt.
Instructies

Groenten en rijst

1
Snijd het rugzadel van het konijn in twee. Kruid alle delen met peper en zout
2
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Kleur alle stukken konijn rondom in de olie.
3
Pel de ui en snijd hem in stukken. Pel de look en snipper hem fijn. Schil de wortelen en de paprika. Snijd de wortelen in stukken. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd hem ook in stukken.
4
Haal het konijn uit de pot en houd apart.
5
Fruit de ui met de knoflook in de pot waarin het konijn gebakken werd. Doe er de wortel en de paprika bij en laat mee stoven.
6
Voeg er tomatenpuree, ketchup en honing aan toe. Deglaceer met appelazijn en water en kruid met chilisaus en een klein beetje harissa. Strooi er een snuif zout over en leg het konijn weer in de pot.
TIPDe tomatenpuree moet even bakken om de rauwe smaak er uit te krijgen.
7
Laat het konijn 30 tot 45 minuten garen met het deksel op de pan.
8
Kook de rijst gaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
9
Snijd de sluimererwten in stukken. Giet er kokend water op om ze kort te blancheren.
10
Snijd de babymaïs in stukken. Laat de bamboescheuten uitlekken in een zeef of vergiet.
11
Haal de gare stukken konijn uit de pot.
12
Los de maïzena op in een klein scheutje water en bind de saus hiermee. Maak ze niet te dik.
13
Doe de maïs, bamboescheuten en sojascheuten bij de saus. Haal de sluimererwten uit het water met een schuimspaan en doe ze bij de rest van de groenten in de saus.
14
Leg het konijn weer in de saus en laat het nog even opwarmen. Serveer met de rijst.
15
Leg het konijn weer in de saus en laat het nog even opwarmen. Serveer met de rijst.