Stoofpot van lamsnek met kikkererwten-pompoenpuree
Stoofpot van lamsnek met kikkererwten-pompoenpuree
Stoofpot van lamsnek met kikkererwten-pompoenpuree
Stoofpot van lamsnek met kikkererwten-pompoenpuree
Ingrediënten
4 personen
Lamsnek
800 g
Ajuinen
4
Look
3 teentjes
Gember
30 g
Dadels
100 g
Ras el hanout
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Bloem
1 el
Witte wijn
0,3 l
Water
0,3 l
Rozemarijn
Tijm
Laurier
Kikkererwten
2 blikje
Hokkaidopompoenen
400 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g lamsnek
1
Laat een goede klont boter smelten in een grote pot. Kruid het lamsvlees met peper en zout en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin.
4 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel de uien en de look en snijd ze fijn. Laat in een andere pot een klontje boter smelten en stoof er de helft van de uien en de look in aan.
3
Schep het gebakken lamsvlees uit de pot en hou het even apart. Stoof de rest van de ui en de look aan in dezelfde vetstof.
30 g gember, 100 g Dadels, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje komijn
4
Schil de gember, snijd hem fijn en voeg hem toe. Ontpit de dadels, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de gember, de look en de ui. Kruid het geheel met ras el hanouth en komijn.
1 el bloem, 0,3 l witte wijn, 0,3 l Water, rozemarijn, tijm, laurier
5
Bestrooi de groenten met de bloem en laat nog even bakken. Voeg het gebakken lamsvlees weer toe en blus het geheel met de witte wijn en het water. Voeg er de rozemarijn, de tijm en, de laurier aan toe, kruid met peper en zout en breng het geheel aan de kook., Zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 u in een voorverwarmde oven van 160°C.
2 blikje Kikkererwten
6
Giet de kikkererwten door een zeefje en spoel ze even. Voeg de kikkererwten toe aan de stovende ui en look.
400 g hokkaidopompoenen
7
Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en de schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg de stukken pompoen toe aan de kikkererwten, voeg er een een blaadje laurier, een takje tijm, een scheut water en een flinke snuif Ras el hanouth aan toe en zet een deksel op de pot.
8
Laat de groenten 15 minuten stoven en roer alles eens onder elkaar, zodat je een lichte binding krijgt. Breng op smaak met wat extra zout.
9
Haal de stoofpot uit de oven en roer alles even onder elkaar. Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn eruit. Schep wat van de stoofpot op een bord en serveer met de pompoen-kikkererwtenstoemp.
800 g lamsnek
1
Laat een goede klont boter smelten in een grote pot. Kruid het lamsvlees met peper en zout en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin.
4 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel de uien en de look en snijd ze fijn. Laat in een andere pot een klontje boter smelten en stoof er de helft van de uien en de look in aan.
3
Schep het gebakken lamsvlees uit de pot en hou het even apart. Stoof de rest van de ui en de look aan in dezelfde vetstof.
30 g gember, 100 g Dadels, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje komijn
4
Schil de gember, snijd hem fijn en voeg hem toe. Ontpit de dadels, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de gember, de look en de ui. Kruid het geheel met ras el hanouth en komijn.
1 el bloem, 0,3 l witte wijn, 0,3 l Water, rozemarijn, tijm, laurier
5
Bestrooi de groenten met de bloem en laat nog even bakken. Voeg het gebakken lamsvlees weer toe en blus het geheel met de witte wijn en het water. Voeg er de rozemarijn, de tijm en, de laurier aan toe, kruid met peper en zout en breng het geheel aan de kook., Zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 u in een voorverwarmde oven van 160°C.
2 blikje Kikkererwten
6
Giet de kikkererwten door een zeefje en spoel ze even. Voeg de kikkererwten toe aan de stovende ui en look.
400 g hokkaidopompoenen
7
Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en de schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg de stukken pompoen toe aan de kikkererwten, voeg er een een blaadje laurier, een takje tijm, een scheut water en een flinke snuif Ras el hanouth aan toe en zet een deksel op de pot.
8
Laat de groenten 15 minuten stoven en roer alles eens onder elkaar, zodat je een lichte binding krijgt. Breng op smaak met wat extra zout.
9
Haal de stoofpot uit de oven en roer alles even onder elkaar. Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn eruit. Schep wat van de stoofpot op een bord en serveer met de pompoen-kikkererwtenstoemp.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Lamsnek
800 g
Ajuinen
4
Look
3 teentjes
Gember
30 g
Dadels
100 g
Ras el hanout
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Bloem
1 el
Witte wijn
0,3 l
Water
0,3 l
Rozemarijn
Tijm
Laurier
Kikkererwten
2 blikje
Hokkaidopompoenen
400 g
Stoofpot van lamsnek met kikkererwten-pompoenpuree
Een zalige stoofpot met Noord-Afrikaanse smaken en geuren die aanvoelt als een warm dekentje. Helemaal niet verkeerd in combinatie met de originele stoemp van kikkererwten en pompoen die Jeroen erbij serveert.Instructies
800 g lamsnek
1
Laat een goede klont boter smelten in een grote pot. Kruid het lamsvlees met peper en zout en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin.
4 ajuinen, 3 teentjes Look
2
Pel de uien en de look en snijd ze fijn. Laat in een andere pot een klontje boter smelten en stoof er de helft van de uien en de look in aan.
3
Schep het gebakken lamsvlees uit de pot en hou het even apart. Stoof de rest van de ui en de look aan in dezelfde vetstof.
30 g gember, 100 g Dadels, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje komijn
4
Schil de gember, snijd hem fijn en voeg hem toe. Ontpit de dadels, snijd ze fijn en voeg ze toe aan de gember, de look en de ui. Kruid het geheel met ras el hanouth en komijn.
1 el bloem, 0,3 l witte wijn, 0,3 l Water, rozemarijn, tijm, laurier
5
Bestrooi de groenten met de bloem en laat nog even bakken. Voeg het gebakken lamsvlees weer toe en blus het geheel met de witte wijn en het water. Voeg er de rozemarijn, de tijm en, de laurier aan toe, kruid met peper en zout en breng het geheel aan de kook., Zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 u in een voorverwarmde oven van 160°C.
2 blikje Kikkererwten
6
Giet de kikkererwten door een zeefje en spoel ze even. Voeg de kikkererwten toe aan de stovende ui en look.
400 g hokkaidopompoenen
7
Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en de schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg de stukken pompoen toe aan de kikkererwten, voeg er een een blaadje laurier, een takje tijm, een scheut water en een flinke snuif Ras el hanouth aan toe en zet een deksel op de pot.
8
Laat de groenten 15 minuten stoven en roer alles eens onder elkaar, zodat je een lichte binding krijgt. Breng op smaak met wat extra zout.
9
Haal de stoofpot uit de oven en roer alles even onder elkaar. Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn eruit. Schep wat van de stoofpot op een bord en serveer met de pompoen-kikkererwtenstoemp.