dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken rog met kikkererwtenpuree, gebakken ui en warme gremolata (thumbnail)Gebakken rog met kikkererwtenpuree, gebakken ui en warme gremolata

Gebakken rog met kikkererwtenpuree, gebakken ui en warme gremolata

40m
13
-
17.7K
Recepten

Gebakken rog met kikkererwtenpuree, gebakken ui en warme gremolata

Een lekker stuk gebakken rogvleugel, meer moet het soms niet zijn! Jeroen maakt er een zuiderse kikkererwtpuree met kappertjes bij en werkt het gerecht af met warme gremolata en gebakken ui.
Gebakken rog met kikkererwtenpuree, gebakken ui en warme gremolata (thumbnail)Gebakken rog met kikkererwtenpuree, gebakken ui en warme gremolata

Gebakken rog met kikkererwtenpuree, gebakken ui en warme gremolata

40m
13
-
17.7K
Recepten

Gebakken rog met kikkererwtenpuree, gebakken ui en warme gremolata

Een lekker stuk gebakken rogvleugel, meer moet het soms niet zijn! Jeroen maakt er een zuiderse kikkererwtpuree met kappertjes bij en werkt het gerecht af met warme gremolata en gebakken ui.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes17.7K

Ingrediënten

4 personen
Loskokende aardappelendikke
3
Kikkererwten
1 blikje
Rozemarijn
1 takje
Tijm
1 takje
Look
2 teentjes
Boter
4 klontje
Ajuinen
3
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroenschil
1
Rogvleugels
1.000 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Kappertjes
2 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

3 Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng in een pot gezouten water aan de kook.
1 blikje Kikkererwten, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm
2
Giet de kikkererwten door een zeef en spoel met water. Voeg de kikkererwten toe aan de aardappelen en laat meekoken. Voeg vervolgens een snuifje zout en een takje rozemarijn en tijm toe.
1 teentje Look
3
Pel een teentje look en laat ook meekoken met de aardappelen en de kikkererwten.
1 klontje boter
4
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pan.
3 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze in slierten. Bak goudbruin in de boter en kruid met peper en zout.
0,5 bosjes krulpeterselie
6
Was de peterselie en laat hem uitlekken.
1 teentje Look, 1 citroen
7
Snipper de peterselie fijn en doe in een kom. Pel de look en rasp hem erbij. Rasp vervolgens ook de schil van de citroen erbij.
2 klontje boter
8
Neem een tweede grote pan en laat er een klont boter in smelten.
1.000 g rogvleugels
9
Snijd de rogvleugel in gelijke stukken en kruid met peper en zout.
10
Bak de stukken vis op beide kanten goudbruin in de boter. Giet ondertussen de aardappelen en de kikkererwten af.
1 klontje boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
11
Breek de dooier bij de aardappelen en de kikkererwten, en voeg er een klontje boter en een scheut melk aan toe. Ga er met een pureestamper door en breng op smaak met peper en zout.
2 el kappertjes
12
Snijd de kappertjes fijn en voeg toe aan de puree.
13
Schep de vis uit de pan en houd even warm.
1 klontje boter
14
Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan.
15
Schep een lepel puree op een bord, lepel er wat gebakken ui bij en schik er een stuk gebakken vis bij.
16
Voeg de peterselie, de look en de geraspte citroen toe aan de pan met boter en pers er het sap van de citroen bij. Kruid met peper en zout, en lepel vervolgens de saus over de vis en de puree.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng in een pot gezouten water aan de kook.
2
Giet de kikkererwten door een zeef en spoel met water. Voeg de kikkererwten toe aan de aardappelen en laat meekoken. Voeg vervolgens een snuifje zout en een takje rozemarijn en tijm toe.

Instructies

3 Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng in een pot gezouten water aan de kook.
1 blikje Kikkererwten, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm
2
Giet de kikkererwten door een zeef en spoel met water. Voeg de kikkererwten toe aan de aardappelen en laat meekoken. Voeg vervolgens een snuifje zout en een takje rozemarijn en tijm toe.
1 teentje Look
3
Pel een teentje look en laat ook meekoken met de aardappelen en de kikkererwten.
1 klontje boter
4
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pan.
3 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze in slierten. Bak goudbruin in de boter en kruid met peper en zout.
0,5 bosjes krulpeterselie
6
Was de peterselie en laat hem uitlekken.
1 teentje Look, 1 citroen
7
Snipper de peterselie fijn en doe in een kom. Pel de look en rasp hem erbij. Rasp vervolgens ook de schil van de citroen erbij.
2 klontje boter
8
Neem een tweede grote pan en laat er een klont boter in smelten.
1.000 g rogvleugels
9
Snijd de rogvleugel in gelijke stukken en kruid met peper en zout.
10
Bak de stukken vis op beide kanten goudbruin in de boter. Giet ondertussen de aardappelen en de kikkererwten af.
1 klontje boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
11
Breek de dooier bij de aardappelen en de kikkererwten, en voeg er een klontje boter en een scheut melk aan toe. Ga er met een pureestamper door en breng op smaak met peper en zout.
2 el kappertjes
12
Snijd de kappertjes fijn en voeg toe aan de puree.
13
Schep de vis uit de pan en houd even warm.
1 klontje boter
14
Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan.
15
Schep een lepel puree op een bord, lepel er wat gebakken ui bij en schik er een stuk gebakken vis bij.
16
Voeg de peterselie, de look en de geraspte citroen toe aan de pan met boter en pers er het sap van de citroen bij. Kruid met peper en zout, en lepel vervolgens de saus over de vis en de puree.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng in een pot gezouten water aan de kook.
2
Giet de kikkererwten door een zeef en spoel met water. Voeg de kikkererwten toe aan de aardappelen en laat meekoken. Voeg vervolgens een snuifje zout en een takje rozemarijn en tijm toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken rog met kikkererwtenpuree, gebakken ui en warme gremolata (thumbnail)Gebakken rog met kikkererwtenpuree, gebakken ui en warme gremolata
4 personen
40m
Ingrediënten
Loskokende aardappelendikke
3
Kikkererwten
1 blikje
Rozemarijn
1 takje
Tijm
1 takje
Look
2 teentjes
Boter
4 klontje
Ajuinen
3
Krulpeterselie
0,5 bosjes
Citroenschil
1
Rogvleugels
1.000 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje
Kappertjes
2 el

Gebakken rog met kikkererwtenpuree, gebakken ui en warme gremolata

Een lekker stuk gebakken rogvleugel, meer moet het soms niet zijn! Jeroen maakt er een zuiderse kikkererwtpuree met kappertjes bij en werkt het gerecht af met warme gremolata en gebakken ui.
Instructies
3 Loskokende aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng in een pot gezouten water aan de kook.
1 blikje Kikkererwten, 1 takje rozemarijn, 1 takje tijm
2
Giet de kikkererwten door een zeef en spoel met water. Voeg de kikkererwten toe aan de aardappelen en laat meekoken. Voeg vervolgens een snuifje zout en een takje rozemarijn en tijm toe.
1 teentje Look
3
Pel een teentje look en laat ook meekoken met de aardappelen en de kikkererwten.
1 klontje boter
4
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pan.
3 ajuinen
5
Pel de uien en snijd ze in slierten. Bak goudbruin in de boter en kruid met peper en zout.
0,5 bosjes krulpeterselie
6
Was de peterselie en laat hem uitlekken.
1 teentje Look, 1 citroen
7
Snipper de peterselie fijn en doe in een kom. Pel de look en rasp hem erbij. Rasp vervolgens ook de schil van de citroen erbij.
2 klontje boter
8
Neem een tweede grote pan en laat er een klont boter in smelten.
1.000 g rogvleugels
9
Snijd de rogvleugel in gelijke stukken en kruid met peper en zout.
10
Bak de stukken vis op beide kanten goudbruin in de boter. Giet ondertussen de aardappelen en de kikkererwten af.
1 klontje boter, 1 eierdooier, 1 scheutje melk
11
Breek de dooier bij de aardappelen en de kikkererwten, en voeg er een klontje boter en een scheut melk aan toe. Ga er met een pureestamper door en breng op smaak met peper en zout.
2 el kappertjes
12
Snijd de kappertjes fijn en voeg toe aan de puree.
13
Schep de vis uit de pan en houd even warm.
1 klontje boter
14
Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan.
15
Schep een lepel puree op een bord, lepel er wat gebakken ui bij en schik er een stuk gebakken vis bij.
16
Voeg de peterselie, de look en de geraspte citroen toe aan de pan met boter en pers er het sap van de citroen bij. Kruid met peper en zout, en lepel vervolgens de saus over de vis en de puree.