Auberginesoep met kikkererwten
Auberginesoep met kikkererwten
Auberginesoep met kikkererwten
Auberginesoep met kikkererwten
Ingrediënten
4 personen
Aubergine
6
Look
4 teentjes
Currypoeder
3 snuifjes
Kippenkruiden
2 snuifjes
Komijnpoeder
2 snuifjes
Rozemarijn
Tijm
Olijfolie
Peper
Zout
Ajuinen
3
Venkels
0,5
Courgettes
0,5
Rode chilipepers
0,5
Kurkumapoeder
1 snuifje
Groentebouillon
2 l
Kikkererwten
2 blikken
Basilicum
Benodigdheden
Een staafmixer, een vergiet
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
5 aubergine
2
Halveer de aubergines en leg ze op een ovenschaal. Maak met de tip van je koksmes enkele insnijdingen in het vruchtvlees.
4 teentjes Look
3
Snijd de teentjes look in dunne plakjes en duw ze in de gleufjes in de aubergines.
1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje komijnpoeder, rozemarijn, tijm
4
Besprenkel de aubergines met flink wat olijfolie. Kruid met currypoeder, kippenkruiden en komijnpoeder. Leg er nog enkele takjes rozemarijn en tijm bij en rooster de aubergines gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
olijfolie
5
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
1 aubergine
6
Snijd de overgebleven aubergine in plakjes. Gooi het eerste plakje dat enkel uit schil bestaat weg. Snijd de plakjes vervolgens in blokjes (brunoise).
peper, zout
7
Bak de aubergineblokjes krokant in de hete olijfolie. Je zal zien dat de aubergine de olijfolie eerst absorbeert en daarna weer zal loslaat. Kruid met peper en zout.
olijfolie
8
Verhit een scheut olijfolie in een grote pot.
3 ajuinen
9
Snijd de uien fijn en stoof ze aan in de hete olijfolie.
0,5 venkels, 0,5 courgettes
10
Snijd de venkel en de courgette (of andere groenterestjes uit je koelkast) in grove stukken en laat mee aanstoven.
11
Giet de gebakken aubergineblokjes af en vang de olie op. Doe ze bij de groenten. Laat de aubergineblokjes uitlekken op een vel keukenpapier.
0,5 rode chilipepers, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje currypoeder
12
Snijd de chilipeper fijn en doe ze bij de groenten. Voeg ook een flinke snuif currypoeder en kurkuma toe.
13
Haal de aubergines uit de oven. Gebruik een lepel om het zacht geworden vruchtvlees uit de schil te schrapen. Doe het vruchtvlees bij de groenten in de stoofpot.
2 l groentebouillon
14
Bevochtig de groenten met de groentebouillon.
15
Zet tenslotte de mixer in de soep en mix alles fijn.
zout, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje currypoeder
16
Kruid met extra zout, komijnpoeder, kippenkruiden en currypoeder.
2 blikken Kikkererwten
17
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat even uitlekken. Voeg ze toe aan de soep.
olijfolie, basilicum
18
Serveer de auberginesoep met enkele blaadjes basilicum, een klein snuifje currypoeder en enkele druppels olijfolie.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
5 aubergine
2
Halveer de aubergines en leg ze op een ovenschaal. Maak met de tip van je koksmes enkele insnijdingen in het vruchtvlees.
4 teentjes Look
3
Snijd de teentjes look in dunne plakjes en duw ze in de gleufjes in de aubergines.
1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje komijnpoeder, rozemarijn, tijm
4
Besprenkel de aubergines met flink wat olijfolie. Kruid met currypoeder, kippenkruiden en komijnpoeder. Leg er nog enkele takjes rozemarijn en tijm bij en rooster de aubergines gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
olijfolie
5
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
1 aubergine
6
Snijd de overgebleven aubergine in plakjes. Gooi het eerste plakje dat enkel uit schil bestaat weg. Snijd de plakjes vervolgens in blokjes (brunoise).
peper, zout
7
Bak de aubergineblokjes krokant in de hete olijfolie. Je zal zien dat de aubergine de olijfolie eerst absorbeert en daarna weer zal loslaat. Kruid met peper en zout.
olijfolie
8
Verhit een scheut olijfolie in een grote pot.
3 ajuinen
9
Snijd de uien fijn en stoof ze aan in de hete olijfolie.
0,5 venkels, 0,5 courgettes
10
Snijd de venkel en de courgette (of andere groenterestjes uit je koelkast) in grove stukken en laat mee aanstoven.
11
Giet de gebakken aubergineblokjes af en vang de olie op. Doe ze bij de groenten. Laat de aubergineblokjes uitlekken op een vel keukenpapier.
0,5 rode chilipepers, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje currypoeder
12
Snijd de chilipeper fijn en doe ze bij de groenten. Voeg ook een flinke snuif currypoeder en kurkuma toe.
13
Haal de aubergines uit de oven. Gebruik een lepel om het zacht geworden vruchtvlees uit de schil te schrapen. Doe het vruchtvlees bij de groenten in de stoofpot.
2 l groentebouillon
14
Bevochtig de groenten met de groentebouillon.
15
Zet tenslotte de mixer in de soep en mix alles fijn.
zout, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje currypoeder
16
Kruid met extra zout, komijnpoeder, kippenkruiden en currypoeder.
2 blikken Kikkererwten
17
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat even uitlekken. Voeg ze toe aan de soep.
olijfolie, basilicum
18
Serveer de auberginesoep met enkele blaadjes basilicum, een klein snuifje currypoeder en enkele druppels olijfolie.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Aubergine
6
Look
4 teentjes
Currypoeder
3 snuifjes
Kippenkruiden
2 snuifjes
Komijnpoeder
2 snuifjes
Rozemarijn
Tijm
Olijfolie
Peper
Zout
Ajuinen
3
Venkels
0,5
Courgettes
0,5
Rode chilipepers
0,5
Kurkumapoeder
1 snuifje
Groentebouillon
2 l
Kikkererwten
2 blikken
Basilicum
Auberginesoep met kikkererwten
Een fluweelachtige soep op basis van geroosterde aubergines met oosterse smaken zoals komijn en curry. Een kom van deze heerlijke soep zit boordevol verrassingen zoals krokante aubergineblokjes en kikkererwten.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
5 aubergine
2
Halveer de aubergines en leg ze op een ovenschaal. Maak met de tip van je koksmes enkele insnijdingen in het vruchtvlees.
4 teentjes Look
3
Snijd de teentjes look in dunne plakjes en duw ze in de gleufjes in de aubergines.
1 snuifje currypoeder, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje komijnpoeder, rozemarijn, tijm
4
Besprenkel de aubergines met flink wat olijfolie. Kruid met currypoeder, kippenkruiden en komijnpoeder. Leg er nog enkele takjes rozemarijn en tijm bij en rooster de aubergines gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
olijfolie
5
Verhit een scheut olijfolie in een pan.
1 aubergine
6
Snijd de overgebleven aubergine in plakjes. Gooi het eerste plakje dat enkel uit schil bestaat weg. Snijd de plakjes vervolgens in blokjes (brunoise).
peper, zout
7
Bak de aubergineblokjes krokant in de hete olijfolie. Je zal zien dat de aubergine de olijfolie eerst absorbeert en daarna weer zal loslaat. Kruid met peper en zout.
olijfolie
8
Verhit een scheut olijfolie in een grote pot.
3 ajuinen
9
Snijd de uien fijn en stoof ze aan in de hete olijfolie.
0,5 venkels, 0,5 courgettes
10
Snijd de venkel en de courgette (of andere groenterestjes uit je koelkast) in grove stukken en laat mee aanstoven.
11
Giet de gebakken aubergineblokjes af en vang de olie op. Doe ze bij de groenten. Laat de aubergineblokjes uitlekken op een vel keukenpapier.
0,5 rode chilipepers, 1 snuifje kurkumapoeder, 1 snuifje currypoeder
12
Snijd de chilipeper fijn en doe ze bij de groenten. Voeg ook een flinke snuif currypoeder en kurkuma toe.
13
Haal de aubergines uit de oven. Gebruik een lepel om het zacht geworden vruchtvlees uit de schil te schrapen. Doe het vruchtvlees bij de groenten in de stoofpot.
2 l groentebouillon
14
Bevochtig de groenten met de groentebouillon.
15
Zet tenslotte de mixer in de soep en mix alles fijn.
zout, 1 snuifje komijnpoeder, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje currypoeder
16
Kruid met extra zout, komijnpoeder, kippenkruiden en currypoeder.
2 blikken Kikkererwten
17
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat even uitlekken. Voeg ze toe aan de soep.
olijfolie, basilicum
18
Serveer de auberginesoep met enkele blaadjes basilicum, een klein snuifje currypoeder en enkele druppels olijfolie.