dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Schelvis met zooi van venkel en wasabi (thumbnail)Schelvis met zooi van venkel en wasabi

Schelvis met zooi van venkel en wasabi

45m
20
-
2.5K
Recepten

Schelvis met zooi van venkel en wasabi

Schelvis is een mooie, stevige, witte vis uit de Noordzee die nog heel betaalbaar is. Jeroen maakt een soepje met groenten en kokosmelk en paneert de vis in sesamzaadjes voor een lekker oosters gerecht.
Schelvis met zooi van venkel en wasabi (thumbnail)Schelvis met zooi van venkel en wasabi

Schelvis met zooi van venkel en wasabi

45m
20
-
2.5K
Recepten

Schelvis met zooi van venkel en wasabi

Schelvis is een mooie, stevige, witte vis uit de Noordzee die nog heel betaalbaar is. Jeroen maakt een soepje met groenten en kokosmelk en paneert de vis in sesamzaadjes voor een lekker oosters gerecht.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Visfumet
0,2 l
Arachideolie
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Gember
40 g
Venkel
1
Chilipeper
1
Kokosnoot room
165 ml
Currypoeder
Wasabi-pasta
Vissaus
1 scheutje
Steranijs
1
Sluimererwten
200 g
Rijst
2 builtje
Schelvis
600 g
Peper
Zout
Sesamzaadjes
50 g
Lente-uien
2
Koriander

Benodigdheden

Een wok, een rasp, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,2 l visfumet
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf een ketel visfumet te maken vind je hier.
arachideolie
2
Verhit een scheut arachideolie in een wok.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalotten en snijd ze in repen. Bak ze in de olie.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Bak de knoflookpulp met de sjalot.
40 g gember
5
Schil de gember. Rasp hem bij de sjalot en knoflook.
1 venkel
6
Maak de venkel schoon en snijd hem in reepjes. Stoof de venkelreepjes ook in de wok.
1 chilipeper
7
Snipper de helft van de chilipeper fijn en stoof met de rest van de groenten.
165 ml Kokosnoot room
8
Giet de warme visfumet en de kokosroom in de wok.
currypoeder, Wasabi-pasta, 1 scheutje Vissaus, 1 Steranijs
9
Kruid met een snuif currypoeder, een toef wasabi en een scheut vissaus. Leg er een steranijs bij. Zet een deksel op de wok en laat alles garen op een zacht vuur.
200 g sluimererwten
10
Breng water aan de kook. Blancheer de sluimererwten heel kort. Ze mogen nog wat knapperig zijn. Schep ze uit het water en koel ze meteen onder koud stromend water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 builtje rijst
11
Kook de rijst gaar.
arachideolie
12
Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie.
600 g schelvis, peper, zout
13
Snijd de vis in porties en kruid met peper en zout.
50 g sesamzaadjes
14
Doe de sesamzaadjes op een bord. Duw de vis er in met de kant zonder vel.
15
Bak de vis eerst op de kant met de zaadjes. Draai om en laat verder garen op een zacht vuur.
2 lente-uien
16
Snijd het groen van de lente-uien in fijne ringen. De rest van de uitjes kun je in een ander gerecht gebruiken. Haal de zaadjes uit de overgebleven halve chilipeper. Snijd het pepertje in fijne reepjes.
17
Doe de sluimererwten bij de zooi en laat ze even opwarmen.
koriander
18
Serveer de zooi met een stukje vis en een kom rijst. Werk af met gesnipperde chilipeper, lente-ui en enkele blaadjes koriander.
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf een ketel visfumet te maken vind je hier.
2
Verhit een scheut arachideolie in een wok.

Instructies

0,2 l visfumet
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf een ketel visfumet te maken vind je hier.
arachideolie
2
Verhit een scheut arachideolie in een wok.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalotten en snijd ze in repen. Bak ze in de olie.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Bak de knoflookpulp met de sjalot.
40 g gember
5
Schil de gember. Rasp hem bij de sjalot en knoflook.
1 venkel
6
Maak de venkel schoon en snijd hem in reepjes. Stoof de venkelreepjes ook in de wok.
1 chilipeper
7
Snipper de helft van de chilipeper fijn en stoof met de rest van de groenten.
165 ml Kokosnoot room
8
Giet de warme visfumet en de kokosroom in de wok.
currypoeder, Wasabi-pasta, 1 scheutje Vissaus, 1 Steranijs
9
Kruid met een snuif currypoeder, een toef wasabi en een scheut vissaus. Leg er een steranijs bij. Zet een deksel op de wok en laat alles garen op een zacht vuur.
200 g sluimererwten
10
Breng water aan de kook. Blancheer de sluimererwten heel kort. Ze mogen nog wat knapperig zijn. Schep ze uit het water en koel ze meteen onder koud stromend water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2 builtje rijst
11
Kook de rijst gaar.
arachideolie
12
Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie.
600 g schelvis, peper, zout
13
Snijd de vis in porties en kruid met peper en zout.
50 g sesamzaadjes
14
Doe de sesamzaadjes op een bord. Duw de vis er in met de kant zonder vel.
15
Bak de vis eerst op de kant met de zaadjes. Draai om en laat verder garen op een zacht vuur.
2 lente-uien
16
Snijd het groen van de lente-uien in fijne ringen. De rest van de uitjes kun je in een ander gerecht gebruiken. Haal de zaadjes uit de overgebleven halve chilipeper. Snijd het pepertje in fijne reepjes.
17
Doe de sluimererwten bij de zooi en laat ze even opwarmen.
koriander
18
Serveer de zooi met een stukje vis en een kom rijst. Werk af met gesnipperde chilipeper, lente-ui en enkele blaadjes koriander.
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf een ketel visfumet te maken vind je hier.
2
Verhit een scheut arachideolie in een wok.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Schelvis met zooi van venkel en wasabi (thumbnail)Schelvis met zooi van venkel en wasabi
4 personen
45m
Ingrediënten
Visfumet
0,2 l
Arachideolie
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Gember
40 g
Venkel
1
Chilipeper
1
Kokosnoot room
165 ml
Currypoeder
Wasabi-pasta
Vissaus
1 scheutje
Steranijs
1
Sluimererwten
200 g
Rijst
2 builtje
Schelvis
600 g
Peper
Zout
Sesamzaadjes
50 g
Lente-uien
2
Koriander

Schelvis met zooi van venkel en wasabi

Schelvis is een mooie, stevige, witte vis uit de Noordzee die nog heel betaalbaar is. Jeroen maakt een soepje met groenten en kokosmelk en paneert de vis in sesamzaadjes voor een lekker oosters gerecht.
Instructies
0,2 l visfumet
1
Verwarm de visfumet. Een recept om zelf een ketel visfumet te maken vind je hier.
arachideolie
2
Verhit een scheut arachideolie in een wok.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalotten en snijd ze in repen. Bak ze in de olie.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Bak de knoflookpulp met de sjalot.
40 g gember
5
Schil de gember. Rasp hem bij de sjalot en knoflook.
1 venkel
6
Maak de venkel schoon en snijd hem in reepjes. Stoof de venkelreepjes ook in de wok.
1 chilipeper
7
Snipper de helft van de chilipeper fijn en stoof met de rest van de groenten.
165 ml Kokosnoot room
8
Giet de warme visfumet en de kokosroom in de wok.
currypoeder, Wasabi-pasta, 1 scheutje Vissaus, 1 Steranijs
9
Kruid met een snuif currypoeder, een toef wasabi en een scheut vissaus. Leg er een steranijs bij. Zet een deksel op de wok en laat alles garen op een zacht vuur.
200 g sluimererwten
10
Breng water aan de kook. Blancheer de sluimererwten heel kort. Ze mogen nog wat knapperig zijn. Schep ze uit het water en koel ze meteen onder koud stromend water. Laat ze uitlekken in een vergiet.
2 builtje rijst
11
Kook de rijst gaar.
arachideolie
12
Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie.
600 g schelvis, peper, zout
13
Snijd de vis in porties en kruid met peper en zout.
50 g sesamzaadjes
14
Doe de sesamzaadjes op een bord. Duw de vis er in met de kant zonder vel.
15
Bak de vis eerst op de kant met de zaadjes. Draai om en laat verder garen op een zacht vuur.
2 lente-uien
16
Snijd het groen van de lente-uien in fijne ringen. De rest van de uitjes kun je in een ander gerecht gebruiken. Haal de zaadjes uit de overgebleven halve chilipeper. Snijd het pepertje in fijne reepjes.
17
Doe de sluimererwten bij de zooi en laat ze even opwarmen.
koriander
18
Serveer de zooi met een stukje vis en een kom rijst. Werk af met gesnipperde chilipeper, lente-ui en enkele blaadjes koriander.