Instructies

4 personen
0,2 l visfumet
1

Verwarm de visfumet. Een recept om zelf een ketel visfumet te maken vind je hier.

arachideolie
2

Verhit een scheut arachideolie in een wok.

2 Sjalotten
3

Pel de sjalotten en snijd ze in repen. Bak ze in de olie.

1 teentje Look
4

Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Bak de knoflookpulp met de sjalot.

40 g gember
5

Schil de gember. Rasp hem bij de sjalot en knoflook.

1 venkel
6

Maak de venkel schoon en snijd hem in reepjes. Stoof de venkelreepjes ook in de wok.

1 chilipeper
7

Snipper de helft van de chilipeper fijn en stoof met de rest van de groenten.

165 ml Kokosnoot room
8

Giet de warme visfumet en de kokosroom in de wok.

currypoeder, Wasabi-pasta, 1 scheutje Vissaus, 1 Steranijs
9

Kruid met een snuif currypoeder, een toef wasabi en een scheut vissaus. Leg er een steranijs bij. Zet een deksel op de wok en laat alles garen op een zacht vuur.

200 g sluimererwten
10

Breng water aan de kook. Blancheer de sluimererwten heel kort. Ze mogen nog wat knapperig zijn. Schep ze uit het water en koel ze meteen onder koud stromend water. Laat ze uitlekken in een vergiet.

2 builtje rijst
11

Kook de rijst gaar.

arachideolie
12

Zet een pan op het vuur met een scheut arachideolie.

600 g schelvis, peper, zout
13

Snijd de vis in porties en kruid met peper en zout.

50 g sesamzaadjes
14

Doe de sesamzaadjes op een bord. Duw de vis er in met de kant zonder vel.

15

Bak de vis eerst op de kant met de zaadjes. Draai om en laat verder garen op een zacht vuur.

2 lente-uien
16

Snijd het groen van de lente-uien in fijne ringen. De rest van de uitjes kun je in een ander gerecht gebruiken. Haal de zaadjes uit de overgebleven halve chilipeper. Snijd het pepertje in fijne reepjes.

17

Doe de sluimererwten bij de zooi en laat ze even opwarmen.

koriander
18

Serveer de zooi met een stukje vis en een kom rijst. Werk af met gesnipperde chilipeper, lente-ui en enkele blaadjes koriander.