Kalfsfricassee met puree en wortelen
Kalfsfricassee met puree en wortelen
Kalfsfricassee met puree en wortelen
Kalfsfricassee met puree en wortelen
Ingrediënten
4 personen
Kalfsstoofvlees
1.000 g
Zilveruitjes
200 g
Gerookt spekdik gesneden
200 g
Bleekselder
4
Champignons
1 bakje
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Laurier
3
Gemengd kalfsvarkensgehakt
300 g
Bloem
3 el
Kippenbouillon
0,6 l
Kruidnagels
Room
0,1 l
Aardappelen
1.000 g
Eierdooier
1
Boter
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje
Jonge wortelen
1 bosje
Tijm
1 takje
Laurier
2
Benodigdheden
Pureestamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
1.000 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
200 g zilveruitjes
3
Laat de zilveruitjes weken in heet water en pel ze.
1 boter
4
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot.
200 g gerookt spek (dik gesneden)
5
Snijd het spek in grote stukken en bak ze in de boter.
4 bleekselder
6
Spoel de selder, snijd hem in stukjes en stoof ze mee aan. Voeg de zilveruitjes toe.
1 bakje champignons
7
Snijd de champignons in grote stukken en voeg ze toe.
1 takje tijm, 2 laurier, 1 takje rozemarijn, kruidnagels
8
Maak een kruidentuil van tijm, laurier en rozemarijn en voeg hem toe, samen met de kruidnagels.
1.000 g kalfsstoofvlees
9
Voeg het vlees toe en laat alles stoven.
0,6 l Kippenbouillon
10
Breng in een aparte pot de kippenbouillon aan de kook.
300 g gemengd kalfsvarkensgehakt
11
Rol balletjes van het gehakt en kook de balletjes gaar in de bouillon.
3 el bloem
12
Strooi de bloem over de groenten in de stoofpot en laat even stoven.
13
Schep de gare balletjes in een kom en hou ze even apart.
0,1 l Room
14
Giet de bouillon en de room bij de fricassee en breng het geheel aan de kook. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 uur in de oven.
1 bosje Jonge wortelen, 1 takje tijm, 2 laurier
15
Kuis de wortelen en schil ze. Smelt een klont boter in een pan en voeg er een flinke scheut water aan toe. Leg de wortelen in de pan, kruid ze met peper en zout en leg er enkele takjes tijm en wat laurier tussen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 boter, 1 snuifje nootmuskaat
16
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een dooier, een klont boter en een scheut melk aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en ga er met een pureestamper door. Hou de puree nog even warm.
17
Haal de fricassee uit de oven. Schep de balletjes erbij en laat ze nog even opwarmen in de fricassee.
18
Schep een lepel puree op een bord en lepel er een portie fricassee bij. Serveer met gestoofde wortelen.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
1.000 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
200 g zilveruitjes
3
Laat de zilveruitjes weken in heet water en pel ze.
1 boter
4
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot.
200 g gerookt spek (dik gesneden)
5
Snijd het spek in grote stukken en bak ze in de boter.
4 bleekselder
6
Spoel de selder, snijd hem in stukjes en stoof ze mee aan. Voeg de zilveruitjes toe.
1 bakje champignons
7
Snijd de champignons in grote stukken en voeg ze toe.
1 takje tijm, 2 laurier, 1 takje rozemarijn, kruidnagels
8
Maak een kruidentuil van tijm, laurier en rozemarijn en voeg hem toe, samen met de kruidnagels.
1.000 g kalfsstoofvlees
9
Voeg het vlees toe en laat alles stoven.
0,6 l Kippenbouillon
10
Breng in een aparte pot de kippenbouillon aan de kook.
300 g gemengd kalfsvarkensgehakt
11
Rol balletjes van het gehakt en kook de balletjes gaar in de bouillon.
3 el bloem
12
Strooi de bloem over de groenten in de stoofpot en laat even stoven.
13
Schep de gare balletjes in een kom en hou ze even apart.
0,1 l Room
14
Giet de bouillon en de room bij de fricassee en breng het geheel aan de kook. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 uur in de oven.
1 bosje Jonge wortelen, 1 takje tijm, 2 laurier
15
Kuis de wortelen en schil ze. Smelt een klont boter in een pan en voeg er een flinke scheut water aan toe. Leg de wortelen in de pan, kruid ze met peper en zout en leg er enkele takjes tijm en wat laurier tussen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 boter, 1 snuifje nootmuskaat
16
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een dooier, een klont boter en een scheut melk aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en ga er met een pureestamper door. Hou de puree nog even warm.
17
Haal de fricassee uit de oven. Schep de balletjes erbij en laat ze nog even opwarmen in de fricassee.
18
Schep een lepel puree op een bord en lepel er een portie fricassee bij. Serveer met gestoofde wortelen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 50m
Ingrediënten
Kalfsstoofvlees
1.000 g
Zilveruitjes
200 g
Gerookt spekdik gesneden
200 g
Bleekselder
4
Champignons
1 bakje
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Laurier
3
Gemengd kalfsvarkensgehakt
300 g
Bloem
3 el
Kippenbouillon
0,6 l
Kruidnagels
Room
0,1 l
Aardappelen
1.000 g
Eierdooier
1
Boter
1
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
1 snuifje
Jonge wortelen
1 bosje
Tijm
1 takje
Laurier
2
Kalfsfricassee met puree en wortelen
Zacht gegaarde blokjes kalfsvlees met balletjes en champignons in een romige saus, geserveerd met aardappelpuree en gestoofde wortelen.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 160 °C.
1.000 g aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
200 g zilveruitjes
3
Laat de zilveruitjes weken in heet water en pel ze.
1 boter
4
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot.
200 g gerookt spek (dik gesneden)
5
Snijd het spek in grote stukken en bak ze in de boter.
4 bleekselder
6
Spoel de selder, snijd hem in stukjes en stoof ze mee aan. Voeg de zilveruitjes toe.
1 bakje champignons
7
Snijd de champignons in grote stukken en voeg ze toe.
1 takje tijm, 2 laurier, 1 takje rozemarijn, kruidnagels
8
Maak een kruidentuil van tijm, laurier en rozemarijn en voeg hem toe, samen met de kruidnagels.
1.000 g kalfsstoofvlees
9
Voeg het vlees toe en laat alles stoven.
0,6 l Kippenbouillon
10
Breng in een aparte pot de kippenbouillon aan de kook.
300 g gemengd kalfsvarkensgehakt
11
Rol balletjes van het gehakt en kook de balletjes gaar in de bouillon.
3 el bloem
12
Strooi de bloem over de groenten in de stoofpot en laat even stoven.
13
Schep de gare balletjes in een kom en hou ze even apart.
0,1 l Room
14
Giet de bouillon en de room bij de fricassee en breng het geheel aan de kook. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 uur in de oven.
1 bosje Jonge wortelen, 1 takje tijm, 2 laurier
15
Kuis de wortelen en schil ze. Smelt een klont boter in een pan en voeg er een flinke scheut water aan toe. Leg de wortelen in de pan, kruid ze met peper en zout en leg er enkele takjes tijm en wat laurier tussen.
1 eierdooier, 1 scheutje melk, 1 boter, 1 snuifje nootmuskaat
16
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er een dooier, een klont boter en een scheut melk aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en ga er met een pureestamper door. Hou de puree nog even warm.
17
Haal de fricassee uit de oven. Schep de balletjes erbij en laat ze nog even opwarmen in de fricassee.
18
Schep een lepel puree op een bord en lepel er een portie fricassee bij. Serveer met gestoofde wortelen.