Wrap van omelet met heilbot, avocado en appel
Wrap van omelet met heilbot, avocado en appel
Wrap van omelet met heilbot, avocado en appel
Wrap van omelet met heilbot, avocado en appel
Ingrediënten
4 personen
Melk
1 scheutje
Boter
1 klontje
Peper
Zout
Gerookte heilbot
4 sneetjes
Avocado's
2
Appel
1
Limoen
1
Citroensap
1 scheutje
Zure room
1 el
Rucola
1 bosje
Peterselie
Koriander
Dragon
Cayennepeper
1 snuifje
Eieren
4
Benodigdheden
Een pan met anti aanbaklaag een fijne rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Wrap van omelet met heilbot, avocado en appel
1 scheutje melk, 1 klontje boter, peper, zout, 4 sneetjes gerookte heilbot, 2 avocado's, 1 appel, 1 limoen, 1 scheutje citroensap, 1 el Zure room, 1 bosje Rucola, peterselie, koriander, dragon, 1 snuifje cayennepeper
1
Snij de avocado’s in twee, tot tegen de pit aan. Verwijder de dikke pit, snij elke avocado in 2 partjes en haal er de schil af.
2
Doe de stukken vruchtvlees van de avocado in een mengschaal en plet ze tot puree met een vork.
3
Schep wat zure room bij de avocadopuree en rasp er een beetje van de groene zeste van limoen in. Knijp er vervolgens het verse limoensap bij.
4
Kruid het mengsel met een snuif zout en een beetje cayennepeper of chilipoeder. Proef tot de smaken goed zitten, en zet de bereiding even opzij.
TIPWie van pit houdt kan de cayennepeper of het chilipoeder vervangen door piepkleine snippers verse chilipeper.
5
Spoel de appel, en snij de ongeschilde vrucht in dunne plakjes. Snij de appelschijfjes vervolgens in fijne lucifers. (julienne) Druppel een beetje citroensap over de stukjes appel, zodat ze niet verkleuren.
4 eieren
6
Neem een tweede mengschaal. Breek de eieren en kluts ze los, samen met een scheutje melk. Kuid het eiermengsel met een beetje peper en zout.
7
Verhit een pan met antiaanbaklaag op een zacht vuur. Smelt er een klontje boter in.
8
Serveer elke tafelgast z’n persoonlijke omelet. Giet een deel van de geklutste eieren in de warme pan. Hou de omelet voldoende dun, zodat je ze straks kan oprollen. Denk ook aan een zacht vuur, zodat de geklutste eitjes rustig kunnen garen. Geef ze wat tijd, en draai de gestolde omelet even om. Laat ze kort nadien meteen uit de pan schuiven.
9
Drapeer een sneetje (of meer) gerookte heilbot op de omelet, strijk er wat van de geplette avocado over en leg er stukjes appel boven.
10
Werk de omelet af met een beetje rucola en blaadjes koriander, peterselie en dragon. (naar beschikbaarheid)
11
Rol elke omelet voorzichtig op, tot ze op een ‘wrap’ lijkt. Serveer de rol meteen, of eet deze eierwrap koud.
Wrap van omelet met heilbot, avocado en appel
1 scheutje melk, 1 klontje boter, peper, zout, 4 sneetjes gerookte heilbot, 2 avocado's, 1 appel, 1 limoen, 1 scheutje citroensap, 1 el Zure room, 1 bosje Rucola, peterselie, koriander, dragon, 1 snuifje cayennepeper
1
Snij de avocado’s in twee, tot tegen de pit aan. Verwijder de dikke pit, snij elke avocado in 2 partjes en haal er de schil af.
2
Doe de stukken vruchtvlees van de avocado in een mengschaal en plet ze tot puree met een vork.
3
Schep wat zure room bij de avocadopuree en rasp er een beetje van de groene zeste van limoen in. Knijp er vervolgens het verse limoensap bij.
4
Kruid het mengsel met een snuif zout en een beetje cayennepeper of chilipoeder. Proef tot de smaken goed zitten, en zet de bereiding even opzij.
TIPWie van pit houdt kan de cayennepeper of het chilipoeder vervangen door piepkleine snippers verse chilipeper.
5
Spoel de appel, en snij de ongeschilde vrucht in dunne plakjes. Snij de appelschijfjes vervolgens in fijne lucifers. (julienne) Druppel een beetje citroensap over de stukjes appel, zodat ze niet verkleuren.
4 eieren
6
Neem een tweede mengschaal. Breek de eieren en kluts ze los, samen met een scheutje melk. Kuid het eiermengsel met een beetje peper en zout.
7
Verhit een pan met antiaanbaklaag op een zacht vuur. Smelt er een klontje boter in.
8
Serveer elke tafelgast z’n persoonlijke omelet. Giet een deel van de geklutste eieren in de warme pan. Hou de omelet voldoende dun, zodat je ze straks kan oprollen. Denk ook aan een zacht vuur, zodat de geklutste eitjes rustig kunnen garen. Geef ze wat tijd, en draai de gestolde omelet even om. Laat ze kort nadien meteen uit de pan schuiven.
9
Drapeer een sneetje (of meer) gerookte heilbot op de omelet, strijk er wat van de geplette avocado over en leg er stukjes appel boven.
10
Werk de omelet af met een beetje rucola en blaadjes koriander, peterselie en dragon. (naar beschikbaarheid)
11
Rol elke omelet voorzichtig op, tot ze op een ‘wrap’ lijkt. Serveer de rol meteen, of eet deze eierwrap koud.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Melk
1 scheutje
Boter
1 klontje
Peper
Zout
Gerookte heilbot
4 sneetjes
Avocado's
2
Appel
1
Limoen
1
Citroensap
1 scheutje
Zure room
1 el
Rucola
1 bosje
Peterselie
Koriander
Dragon
Cayennepeper
1 snuifje
Eieren
4
Wrap van omelet met heilbot, avocado en appel
Een dunne omelet laat zich gemakkelijk rollen, en dat geeft ons de kans om er allerlei heerlijke dingen in te stoppen. Smeuïge avocado, frisse appel en wat verfijnde gerookte heilbot maken er een luxe snack van, of een bijzonder en onverwacht voorgerecht. Laat iedereen maar genieten tot ze klaar zijn om commentaar te geven. De kans is groot dat er zich een tweede ronde aandient…Instructies
Wrap van omelet met heilbot, avocado en appel
1 scheutje melk, 1 klontje boter, peper, zout, 4 sneetjes gerookte heilbot, 2 avocado's, 1 appel, 1 limoen, 1 scheutje citroensap, 1 el Zure room, 1 bosje Rucola, peterselie, koriander, dragon, 1 snuifje cayennepeper
1
Snij de avocado’s in twee, tot tegen de pit aan. Verwijder de dikke pit, snij elke avocado in 2 partjes en haal er de schil af.
2
Doe de stukken vruchtvlees van de avocado in een mengschaal en plet ze tot puree met een vork.
3
Schep wat zure room bij de avocadopuree en rasp er een beetje van de groene zeste van limoen in. Knijp er vervolgens het verse limoensap bij.
4
Kruid het mengsel met een snuif zout en een beetje cayennepeper of chilipoeder. Proef tot de smaken goed zitten, en zet de bereiding even opzij.
TIPWie van pit houdt kan de cayennepeper of het chilipoeder vervangen door piepkleine snippers verse chilipeper.
5
Spoel de appel, en snij de ongeschilde vrucht in dunne plakjes. Snij de appelschijfjes vervolgens in fijne lucifers. (julienne) Druppel een beetje citroensap over de stukjes appel, zodat ze niet verkleuren.
4 eieren
6
Neem een tweede mengschaal. Breek de eieren en kluts ze los, samen met een scheutje melk. Kuid het eiermengsel met een beetje peper en zout.
7
Verhit een pan met antiaanbaklaag op een zacht vuur. Smelt er een klontje boter in.
8
Serveer elke tafelgast z’n persoonlijke omelet. Giet een deel van de geklutste eieren in de warme pan. Hou de omelet voldoende dun, zodat je ze straks kan oprollen. Denk ook aan een zacht vuur, zodat de geklutste eitjes rustig kunnen garen. Geef ze wat tijd, en draai de gestolde omelet even om. Laat ze kort nadien meteen uit de pan schuiven.
9
Drapeer een sneetje (of meer) gerookte heilbot op de omelet, strijk er wat van de geplette avocado over en leg er stukjes appel boven.
10
Werk de omelet af met een beetje rucola en blaadjes koriander, peterselie en dragon. (naar beschikbaarheid)
11
Rol elke omelet voorzichtig op, tot ze op een ‘wrap’ lijkt. Serveer de rol meteen, of eet deze eierwrap koud.