Tortelloni met champignonvulling en salieboter
Tortelloni met champignonvulling en salieboter
Ingrediënten
4 personen
Parmezaanse kaas
200 g
Look
1 teentje
Sjalotten
2
Boter
Boter
2 el
Peper
Champignons
250 g
Bloem
500 g
Salie
3 blaadje
Citroensap
1 scheutje
Benodigdheden
Blender, een blender of staafmixer, een deegrol, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De vulling
200 g Parmezaanse kaas, 1 teentje Look, 2 Sjalotten, boter, peper, 250 g champignons
1
Snipper de sjalotten, snij de paddenstoelen middendoor en plet de look.
2
Smelt een klontje boter in een pan op matig vuur, en stoof er de sjalotten en de look in aan.
3
Voeg er na enkele minuten ook de paddenstoelen bij.
4
Voeg voldoende peper van de molen toe, want de vulling moet voldoende krachtig smaken (geen zout).
5
Schep het mengsel in de blender en mix alles tot een homogene massa.
6
Doe deze paddenstoelenpuree in een mengschaal en voeg er zoveel versgemalen parmezaanse kaas aan toe tot het een vaste (bijna droge) massa wordt. (Wees niet zuinig met de kaas.)
7
Laat de vulling wat opstijven in de koelkast en maak nu je pastadeeg.
Het pastadeeg
500 g bloem
8
Maak het pastadeeg klaar, dat als een basistechniek op deze website staat.
9
Neem de deegroller en rol het pastadeeg uit tot een dunne lap van enkele millimeters dik. (Wie thuis een pastamolentje heeft, kan dat uiteraard ook gebruiken.)
10
Snij de randjes eraf zodat je een rechthoekige lap deeg bekomt.
11
Snij het deeg in vierkantjes van ongeveer 5 x 5 cm.
12
Schep op elk vierkantje deeg een kleine portie van de vulling.
13
Voor de vouwtechniek van tortelloni: plooi elk deeglapje met vulling tot een driehoek, vouw het bovenste tipje naar voor, en leg het deeglapje om je wijsvinger heen. Trek de uiterste twee hoekjes aan, onder je vinger door, en druk ze stevig samen.
14
Breng een grote pot met water aan de kook, en maak intussen de saus.
De saus
2 el boter, 3 blaadje Salie, 1 scheutje citroensap
15
Snijd de verse salie fijn.
16
Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur. Laat de boter lichtbruin kleuren (noisette).
17
Voeg de saliesnippers en een scheutje citroensap toe en haal het pannetje van het vuur.
Afwerking
18
Gaar de tortelloni in kokend water tot ze komen bovendrijven. Dan zijn ze gaar.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
19
Serveer de warme tortelloni op een bord en schenk er een lepel botersaus met salie over.
De vulling
200 g Parmezaanse kaas, 1 teentje Look, 2 Sjalotten, boter, peper, 250 g champignons
1
Snipper de sjalotten, snij de paddenstoelen middendoor en plet de look.
2
Smelt een klontje boter in een pan op matig vuur, en stoof er de sjalotten en de look in aan.
3
Voeg er na enkele minuten ook de paddenstoelen bij.
4
Voeg voldoende peper van de molen toe, want de vulling moet voldoende krachtig smaken (geen zout).
5
Schep het mengsel in de blender en mix alles tot een homogene massa.
6
Doe deze paddenstoelenpuree in een mengschaal en voeg er zoveel versgemalen parmezaanse kaas aan toe tot het een vaste (bijna droge) massa wordt. (Wees niet zuinig met de kaas.)
7
Laat de vulling wat opstijven in de koelkast en maak nu je pastadeeg.
Het pastadeeg
500 g bloem
8
Maak het pastadeeg klaar, dat als een basistechniek op deze website staat.
9
Neem de deegroller en rol het pastadeeg uit tot een dunne lap van enkele millimeters dik. (Wie thuis een pastamolentje heeft, kan dat uiteraard ook gebruiken.)
10
Snij de randjes eraf zodat je een rechthoekige lap deeg bekomt.
11
Snij het deeg in vierkantjes van ongeveer 5 x 5 cm.
12
Schep op elk vierkantje deeg een kleine portie van de vulling.
13
Voor de vouwtechniek van tortelloni: plooi elk deeglapje met vulling tot een driehoek, vouw het bovenste tipje naar voor, en leg het deeglapje om je wijsvinger heen. Trek de uiterste twee hoekjes aan, onder je vinger door, en druk ze stevig samen.
14
Breng een grote pot met water aan de kook, en maak intussen de saus.
De saus
2 el boter, 3 blaadje Salie, 1 scheutje citroensap
15
Snijd de verse salie fijn.
16
Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur. Laat de boter lichtbruin kleuren (noisette).
17
Voeg de saliesnippers en een scheutje citroensap toe en haal het pannetje van het vuur.
Afwerking
18
Gaar de tortelloni in kokend water tot ze komen bovendrijven. Dan zijn ze gaar.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
19
Serveer de warme tortelloni op een bord en schenk er een lepel botersaus met salie over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Parmezaanse kaas
200 g
Look
1 teentje
Sjalotten
2
Boter
Boter
2 el
Peper
Champignons
250 g
Bloem
500 g
Salie
3 blaadje
Citroensap
1 scheutje
Tortelloni met champignonvulling en salieboter
Deze pastaschotel was de plat préféré van de beroemde tenor Luciano Pavarotti. Voor Jeroen is het duidelijk: de man kon niet alleen fenomenaal zingen, hij had ook goeie smaak! Dit gerecht is ook geschikt voor wie vegetarisch kookt.Wil je de verschillende stappen van het bereiden van de pasta nog eens afzonderlijk bekijken, dan kan dat. Jeroen begint met het verse pastadeeg, toont vervolgens hoe je het deeg uitrolt tot dunne velletjes en uiteindelijk tortelloni of ravioli vouwt.Instructies
De vulling
200 g Parmezaanse kaas, 1 teentje Look, 2 Sjalotten, boter, peper, 250 g champignons
1
Snipper de sjalotten, snij de paddenstoelen middendoor en plet de look.
2
Smelt een klontje boter in een pan op matig vuur, en stoof er de sjalotten en de look in aan.
3
Voeg er na enkele minuten ook de paddenstoelen bij.
4
Voeg voldoende peper van de molen toe, want de vulling moet voldoende krachtig smaken (geen zout).
5
Schep het mengsel in de blender en mix alles tot een homogene massa.
6
Doe deze paddenstoelenpuree in een mengschaal en voeg er zoveel versgemalen parmezaanse kaas aan toe tot het een vaste (bijna droge) massa wordt. (Wees niet zuinig met de kaas.)
7
Laat de vulling wat opstijven in de koelkast en maak nu je pastadeeg.
Het pastadeeg
500 g bloem
8
Maak het pastadeeg klaar, dat als een basistechniek op deze website staat.
9
Neem de deegroller en rol het pastadeeg uit tot een dunne lap van enkele millimeters dik. (Wie thuis een pastamolentje heeft, kan dat uiteraard ook gebruiken.)
10
Snij de randjes eraf zodat je een rechthoekige lap deeg bekomt.
11
Snij het deeg in vierkantjes van ongeveer 5 x 5 cm.
12
Schep op elk vierkantje deeg een kleine portie van de vulling.
13
Voor de vouwtechniek van tortelloni: plooi elk deeglapje met vulling tot een driehoek, vouw het bovenste tipje naar voor, en leg het deeglapje om je wijsvinger heen. Trek de uiterste twee hoekjes aan, onder je vinger door, en druk ze stevig samen.
14
Breng een grote pot met water aan de kook, en maak intussen de saus.
De saus
2 el boter, 3 blaadje Salie, 1 scheutje citroensap
15
Snijd de verse salie fijn.
16
Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur. Laat de boter lichtbruin kleuren (noisette).
17
Voeg de saliesnippers en een scheutje citroensap toe en haal het pannetje van het vuur.
Afwerking
18
Gaar de tortelloni in kokend water tot ze komen bovendrijven. Dan zijn ze gaar.
19
Serveer de warme tortelloni op een bord en schenk er een lepel botersaus met salie over.