Gebakken kipfilet met pepersaus, geroosterde aardappelen en kropsla
Gebakken kipfilet met pepersaus, geroosterde aardappelen en kropsla
Gebakken kipfilet met pepersaus, geroosterde aardappelen en kropsla
Gebakken kipfilet met pepersaus, geroosterde aardappelen en kropsla
Ingrediënten
4 personen
Aardappelenkleine
800 g
Sjalotten
2
Witte wijnazijn
1 een flinke scheut
Boter
2 klontje
Kipfilets met vel
4
Look
1 teentje
Rozemarijn
3 takjes
Steakpeper
3 el
Cognac
1 scheutje
Witte wijn
1 scheutje
Bruine fond
0,4 l
Parmezaanschilfers
50 g
Room
1 scheutje
Kropsla
1
Bieslook
Dragon
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200°C.
800 g aardappelen
2
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2 Sjalotten, 1 een flinke scheut Witte wijnazijn
3
Pel de sjalot, snijd in fijne ringen en doe ze met een scheut azijn in een kom.
1 klontje boter
4
Zet een pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
4 kipfilets met vel, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
5
Kruid de kipfilet aan beide kanten met peper en zout. Leg de kip met het vel naar beneden in de bruisende boter. Snijd de rozemarijn grof en voeg toe. Pel een teentje look en leg het bij in de pan.
6
Leg een vel bakpapier op de kip en zet er wat gewicht op zodat het vel van de kip extra krokant kan worden. Draai nadien de kip om en bak kort op de andere kant. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Leg vervolgens de kip op een bakplaat en giet het vet weg.
1 klontje boter, 1 Sjalotten
7
Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan. Pel de sjalot, snipper fijn en stoof aan in de boter.
3 el steakpeper, 1 scheutje cognac, 1 scheutje witte wijn, 0,4 l bruine fond
8
Voeg de peper toe aan de sjalot en giet er een scheutje cognac bij. Flambeer en blus met de witte wijn. Laat even inkoken en voeg de bruine fond toe. Breng de saus aan de kook.
TIPZet de dampkap uit wanneer je gaat flamberen.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en leg ze op de bakplaat samen met de kip.
2 takjes rozemarijn, 50 g parmezaanschilfers
10
Duw de aardappeltjes plat met een pureestamper of een vork. Strooi wat fijngesneden rozemarijn en grof zout over de aardappelen. Rasp er parmezaan over en besprenkel met olijfolie.
11
Schuif de aardappeltjes en de kip 20 minuten in de oven.
1 scheutje Room
12
Giet een scheut room bij de saus en kruid bij met een snuif zout.
1 kropsla, Bieslook, dragon
13
Was de sla en scheur in stukken. Voeg de sla toe aan de sjalot. Snijd de bieslook en de dragon grof en meng de kruiden onder de sla.
14
Snijd de kip in stukken en schik op een bord. Lepel er saus over en schep er wat krokante aardappelen en kropsla bij.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200°C.
800 g aardappelen
2
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2 Sjalotten, 1 een flinke scheut Witte wijnazijn
3
Pel de sjalot, snijd in fijne ringen en doe ze met een scheut azijn in een kom.
1 klontje boter
4
Zet een pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
4 kipfilets met vel, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
5
Kruid de kipfilet aan beide kanten met peper en zout. Leg de kip met het vel naar beneden in de bruisende boter. Snijd de rozemarijn grof en voeg toe. Pel een teentje look en leg het bij in de pan.
6
Leg een vel bakpapier op de kip en zet er wat gewicht op zodat het vel van de kip extra krokant kan worden. Draai nadien de kip om en bak kort op de andere kant. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Leg vervolgens de kip op een bakplaat en giet het vet weg.
1 klontje boter, 1 Sjalotten
7
Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan. Pel de sjalot, snipper fijn en stoof aan in de boter.
3 el steakpeper, 1 scheutje cognac, 1 scheutje witte wijn, 0,4 l bruine fond
8
Voeg de peper toe aan de sjalot en giet er een scheutje cognac bij. Flambeer en blus met de witte wijn. Laat even inkoken en voeg de bruine fond toe. Breng de saus aan de kook.
TIPZet de dampkap uit wanneer je gaat flamberen.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en leg ze op de bakplaat samen met de kip.
2 takjes rozemarijn, 50 g parmezaanschilfers
10
Duw de aardappeltjes plat met een pureestamper of een vork. Strooi wat fijngesneden rozemarijn en grof zout over de aardappelen. Rasp er parmezaan over en besprenkel met olijfolie.
11
Schuif de aardappeltjes en de kip 20 minuten in de oven.
1 scheutje Room
12
Giet een scheut room bij de saus en kruid bij met een snuif zout.
1 kropsla, Bieslook, dragon
13
Was de sla en scheur in stukken. Voeg de sla toe aan de sjalot. Snijd de bieslook en de dragon grof en meng de kruiden onder de sla.
14
Snijd de kip in stukken en schik op een bord. Lepel er saus over en schep er wat krokante aardappelen en kropsla bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelenkleine
800 g
Sjalotten
2
Witte wijnazijn
1 een flinke scheut
Boter
2 klontje
Kipfilets met vel
4
Look
1 teentje
Rozemarijn
3 takjes
Steakpeper
3 el
Cognac
1 scheutje
Witte wijn
1 scheutje
Bruine fond
0,4 l
Parmezaanschilfers
50 g
Room
1 scheutje
Kropsla
1
Bieslook
Dragon
Gebakken kipfilet met pepersaus, geroosterde aardappelen en kropsla
Dit is puur genieten! Krokant gebakken kip en geroosterde aardappelen met een vleugje parmezaan uit de oven, een heerlijke pepersaus en kropsla. Wat heeft een mens nog meer nodig?Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 200°C.
800 g aardappelen
2
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2 Sjalotten, 1 een flinke scheut Witte wijnazijn
3
Pel de sjalot, snijd in fijne ringen en doe ze met een scheut azijn in een kom.
1 klontje boter
4
Zet een pan op het vuur en laat er een flinke klont boter in smelten.
4 kipfilets met vel, 1 teentje Look, 1 takje rozemarijn
5
Kruid de kipfilet aan beide kanten met peper en zout. Leg de kip met het vel naar beneden in de bruisende boter. Snijd de rozemarijn grof en voeg toe. Pel een teentje look en leg het bij in de pan.
6
Leg een vel bakpapier op de kip en zet er wat gewicht op zodat het vel van de kip extra krokant kan worden. Draai nadien de kip om en bak kort op de andere kant. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Leg vervolgens de kip op een bakplaat en giet het vet weg.
1 klontje boter, 1 Sjalotten
7
Laat een nieuw klontje boter smelten in de pan. Pel de sjalot, snipper fijn en stoof aan in de boter.
3 el steakpeper, 1 scheutje cognac, 1 scheutje witte wijn, 0,4 l bruine fond
8
Voeg de peper toe aan de sjalot en giet er een scheutje cognac bij. Flambeer en blus met de witte wijn. Laat even inkoken en voeg de bruine fond toe. Breng de saus aan de kook.
TIPZet de dampkap uit wanneer je gaat flamberen.
9
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en leg ze op de bakplaat samen met de kip.
2 takjes rozemarijn, 50 g parmezaanschilfers
10
Duw de aardappeltjes plat met een pureestamper of een vork. Strooi wat fijngesneden rozemarijn en grof zout over de aardappelen. Rasp er parmezaan over en besprenkel met olijfolie.
11
Schuif de aardappeltjes en de kip 20 minuten in de oven.
1 scheutje Room
12
Giet een scheut room bij de saus en kruid bij met een snuif zout.
1 kropsla, Bieslook, dragon
13
Was de sla en scheur in stukken. Voeg de sla toe aan de sjalot. Snijd de bieslook en de dragon grof en meng de kruiden onder de sla.
14
Snijd de kip in stukken en schik op een bord. Lepel er saus over en schep er wat krokante aardappelen en kropsla bij.