Polentataart met noordkrieken en amandel
Polentataart met noordkrieken en amandel
Polentataart met noordkrieken en amandel
Polentataart met noordkrieken en amandel
Ingrediënten
4 personen
Noordkrieken op sap
175 g
Noordkrieken op sap
50 ml
Kersenconfituur
75 g
Puddingpoeder
1 el
Boter
100 g
Kristalsuiker
200 g
Eieren
2
Amandelextract
1 dopje
Polenta
50 g
Bloem
75 g
Bakpoeder
1 tl
Amandelpoeder
100 g
Melk
0,1 l
Amandelschilfers
50 g
Bloemsuiker
50 g
Benodigdheden
Springvorm en bakpapier
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Boter een springvorm in en bestuif hem met bloem. Bedek de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier.
175 g Noordkrieken op sap, 75 g kersenconfituur
2
Laat de kersenconfituur smelten in een steelpan en voeg er de krieken aan toe. Laat het geheel op een zacht vuurtje opwarmen.
50 ml Noordkrieken op sap, 1 el puddingpoeder
3
Meet het kriekensap op in een kommetje en los er het puddingpoeder in op. Giet het kriekensap bij de krieken en breng het geheel aan de kook, tot je een gebonden compote hebt met krieken. Laat de compote een beetje afkoelen.
100 g boter, 200 g kristalsuiker, 2 eieren, 1 dopje amandelextract
4
Doe de zachte boter met de suiker en de eieren in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig met de vlinder. Voeg er een dopje amandelextract aan toe.
50 g polenta, 75 g bloem, 1 tl bakpoeder, 100 g amandelpoeder
5
Meng er vervolgens de polenta, de bloem, het bakpoeder, het amandelpoeder en een snuif zout onder.
0,1 l melk
6
Voeg de melk eraan toe en laat de machine nog eens stevig draaien, tot je een luchtige mix hebt.
7
Stort het beslag in de springvorm. Verdeel de compote van noorderkrieken over het beslag. Duw met een lepel hier en daar de compote wat dieper in het beslag.
50 g amandelschilfers, 50 g bloemsuiker
8
Strooi de amandelschilfers over de taart en schuif de vorm 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat de taart afkoelen strooi er wat bloemsuiker over en serveer.
1
Boter een springvorm in en bestuif hem met bloem. Bedek de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier.
175 g Noordkrieken op sap, 75 g kersenconfituur
2
Laat de kersenconfituur smelten in een steelpan en voeg er de krieken aan toe. Laat het geheel op een zacht vuurtje opwarmen.
50 ml Noordkrieken op sap, 1 el puddingpoeder
3
Meet het kriekensap op in een kommetje en los er het puddingpoeder in op. Giet het kriekensap bij de krieken en breng het geheel aan de kook, tot je een gebonden compote hebt met krieken. Laat de compote een beetje afkoelen.
100 g boter, 200 g kristalsuiker, 2 eieren, 1 dopje amandelextract
4
Doe de zachte boter met de suiker en de eieren in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig met de vlinder. Voeg er een dopje amandelextract aan toe.
50 g polenta, 75 g bloem, 1 tl bakpoeder, 100 g amandelpoeder
5
Meng er vervolgens de polenta, de bloem, het bakpoeder, het amandelpoeder en een snuif zout onder.
0,1 l melk
6
Voeg de melk eraan toe en laat de machine nog eens stevig draaien, tot je een luchtige mix hebt.
7
Stort het beslag in de springvorm. Verdeel de compote van noorderkrieken over het beslag. Duw met een lepel hier en daar de compote wat dieper in het beslag.
50 g amandelschilfers, 50 g bloemsuiker
8
Strooi de amandelschilfers over de taart en schuif de vorm 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat de taart afkoelen strooi er wat bloemsuiker over en serveer.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Noordkrieken op sap
175 g
Noordkrieken op sap
50 ml
Kersenconfituur
75 g
Puddingpoeder
1 el
Boter
100 g
Kristalsuiker
200 g
Eieren
2
Amandelextract
1 dopje
Polenta
50 g
Bloem
75 g
Bakpoeder
1 tl
Amandelpoeder
100 g
Melk
0,1 l
Amandelschilfers
50 g
Bloemsuiker
50 g
Polentataart met noordkrieken en amandel
Een supermakkelijke taart met polenta en noordkrieken in de hoofdrol! Lekker smeuïg aan de binnenkant en goudbruin gebakken aan de buitenkant. Dit gebak is heerlijk met een bakje koffie of een tasje thee erbij.Instructies
1
Boter een springvorm in en bestuif hem met bloem. Bedek de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier.
175 g Noordkrieken op sap, 75 g kersenconfituur
2
Laat de kersenconfituur smelten in een steelpan en voeg er de krieken aan toe. Laat het geheel op een zacht vuurtje opwarmen.
50 ml Noordkrieken op sap, 1 el puddingpoeder
3
Meet het kriekensap op in een kommetje en los er het puddingpoeder in op. Giet het kriekensap bij de krieken en breng het geheel aan de kook, tot je een gebonden compote hebt met krieken. Laat de compote een beetje afkoelen.
100 g boter, 200 g kristalsuiker, 2 eieren, 1 dopje amandelextract
4
Doe de zachte boter met de suiker en de eieren in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig met de vlinder. Voeg er een dopje amandelextract aan toe.
50 g polenta, 75 g bloem, 1 tl bakpoeder, 100 g amandelpoeder
5
Meng er vervolgens de polenta, de bloem, het bakpoeder, het amandelpoeder en een snuif zout onder.
0,1 l melk
6
Voeg de melk eraan toe en laat de machine nog eens stevig draaien, tot je een luchtige mix hebt.
7
Stort het beslag in de springvorm. Verdeel de compote van noorderkrieken over het beslag. Duw met een lepel hier en daar de compote wat dieper in het beslag.
50 g amandelschilfers, 50 g bloemsuiker
8
Strooi de amandelschilfers over de taart en schuif de vorm 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat de taart afkoelen strooi er wat bloemsuiker over en serveer.