Stoofpot van paprika met kalfsgehaktballetjes en geroosterde aardappelen
Stoofpot van paprika met kalfsgehaktballetjes en geroosterde aardappelen
Stoofpot van paprika met kalfsgehaktballetjes en geroosterde aardappelen
Stoofpot van paprika met kalfsgehaktballetjes en geroosterde aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Krielaardappelen
800 g
Olijfolie
Grof zout
1 snuifje
Tijm
Rozemarijn
Look
7 teentjes
Peper
Gemengd gehakt
800 g
Eieren
2
Paneermeel
50 g
Parmezaanse kaas
20 g
Boter
1 klontje
Ajuin
1
Rode paprika's
2
Gele paprika's
2
Chilipoeder
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Tomatenpuree
1 el
Tomaten
4
Zwarte olijven
200 g
Kappertjes
4 tl
Water
1 dl
Basilicumblaadje
1 takje
Benodigdheden
Een diepe pan met deksel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De krieltjes
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
800 g krielaardappelen, olijfolie, 1 snuifje grof zout
2
Spoel de krieltjes goed in koud water. Snijd de krieltjes in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel olijfolie over de krieltjes en strooi er wat grof zout over.
tijm, rozemarijn, 4 teentjes Look, peper
3
Breng de krieltjes verder op smaak met enkele takjes tijm en rozemarijn. Kneus de knoflook en leg de tenen bij de krieltjes. Schep ze door de aardappeltjes. Kruid met peper. Schuif de ovenschaal in de oven tot de krielaardappelen gaar zijn.
TIP roer af en toe eens door de aardappelen, zodat de aardappelen stuk voor stuk garen.
De gehaktballen
800 g gemengd gehakt, 2 eieren, 50 g paneermeel, 20 g Parmezaanse kaas
4
Stort het gehakt met de eidooiers en het paneermeel in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien. Breng het gehakt op smaak met de geraspte parmezaan.
olijfolie, 1 klontje boter
5
Laat een flinke scheut olijfolie en een klontje boter heet worden in een pan. Vorm balletjes van het gehakt en bak de balletjes goudbruin in de hete vetstof.
De stoofpot
1 ajuin, 3 teentjes Look
6
Pel de ajuin en snijd ze in halve maantjes. Pel de teentjes look en snijd in stukken.
7
Schep de balletjes uit de pan en zet ze aan de kant. Giet het teveel aan vetstof weg en zet de pan opnieuw op het vuur.
8
Stoof er de ajuin en de look in aan.
2 rode paprika's, 2 gele paprika's
9
Schil de paprika’s (optioneel) en snijd ze in twee. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de reepjes paprika toe aan de stovende ajuin en look.
1 snuifje chilipoeder, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
10
Breng de groenten op smaak met het chilipoeder, het gerookte paprikapoeder en de Provençaalse kruiden.
1 el Tomatenpuree
11
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even meebakken.
4 tomaten
12
Verwijder de kroontjes uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Voeg de blokjes tomaat toe aan de pan.
200 g Zwarte olijven, 4 tl kappertjes, 1 dl Water
13
Doe de olijven en de kappertjes bij de stoofpot. Giet er een flinke scheut water bij voor extra vocht.
14
Schep de gebakken balletjes in de stoofpot en laat het geheel nog minstens een kwartier pruttelen onder een deksel.
15
Haal de gare krielaardappelen uit de oven.
1 takje basilicumblaadje
16
Serveer de krieltjes uit de oven bij de stoofpot van paprika’s en de gehaktballen. Werk het gerecht af met enkele basilicumblaadjes of verse takjes oregano.
De krieltjes
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
800 g krielaardappelen, olijfolie, 1 snuifje grof zout
2
Spoel de krieltjes goed in koud water. Snijd de krieltjes in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel olijfolie over de krieltjes en strooi er wat grof zout over.
tijm, rozemarijn, 4 teentjes Look, peper
3
Breng de krieltjes verder op smaak met enkele takjes tijm en rozemarijn. Kneus de knoflook en leg de tenen bij de krieltjes. Schep ze door de aardappeltjes. Kruid met peper. Schuif de ovenschaal in de oven tot de krielaardappelen gaar zijn.
TIP roer af en toe eens door de aardappelen, zodat de aardappelen stuk voor stuk garen.
De gehaktballen
800 g gemengd gehakt, 2 eieren, 50 g paneermeel, 20 g Parmezaanse kaas
4
Stort het gehakt met de eidooiers en het paneermeel in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien. Breng het gehakt op smaak met de geraspte parmezaan.
olijfolie, 1 klontje boter
5
Laat een flinke scheut olijfolie en een klontje boter heet worden in een pan. Vorm balletjes van het gehakt en bak de balletjes goudbruin in de hete vetstof.
De stoofpot
1 ajuin, 3 teentjes Look
6
Pel de ajuin en snijd ze in halve maantjes. Pel de teentjes look en snijd in stukken.
7
Schep de balletjes uit de pan en zet ze aan de kant. Giet het teveel aan vetstof weg en zet de pan opnieuw op het vuur.
8
Stoof er de ajuin en de look in aan.
2 rode paprika's, 2 gele paprika's
9
Schil de paprika’s (optioneel) en snijd ze in twee. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de reepjes paprika toe aan de stovende ajuin en look.
1 snuifje chilipoeder, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
10
Breng de groenten op smaak met het chilipoeder, het gerookte paprikapoeder en de Provençaalse kruiden.
1 el Tomatenpuree
11
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even meebakken.
4 tomaten
12
Verwijder de kroontjes uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Voeg de blokjes tomaat toe aan de pan.
200 g Zwarte olijven, 4 tl kappertjes, 1 dl Water
13
Doe de olijven en de kappertjes bij de stoofpot. Giet er een flinke scheut water bij voor extra vocht.
14
Schep de gebakken balletjes in de stoofpot en laat het geheel nog minstens een kwartier pruttelen onder een deksel.
15
Haal de gare krielaardappelen uit de oven.
1 takje basilicumblaadje
16
Serveer de krieltjes uit de oven bij de stoofpot van paprika’s en de gehaktballen. Werk het gerecht af met enkele basilicumblaadjes of verse takjes oregano.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Krielaardappelen
800 g
Olijfolie
Grof zout
1 snuifje
Tijm
Rozemarijn
Look
7 teentjes
Peper
Gemengd gehakt
800 g
Eieren
2
Paneermeel
50 g
Parmezaanse kaas
20 g
Boter
1 klontje
Ajuin
1
Rode paprika's
2
Gele paprika's
2
Chilipoeder
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Provençaalse kruiden
1 snuifje
Tomatenpuree
1 el
Tomaten
4
Zwarte olijven
200 g
Kappertjes
4 tl
Water
1 dl
Basilicumblaadje
1 takje
Stoofpot van paprika met kalfsgehaktballetjes en geroosterde aardappelen
Een typisch gerecht uit het Baskenland staat vandaag op het menu. Piperade is een Spaans stoofpotje met tomaat, paprika en ui. Serveer er de gebakken gehaktballetjes en geroosterde aardappelen bij en dit gerechtje kan meteen toegevoegd worden aan je weekmenu!Instructies
De krieltjes
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
800 g krielaardappelen, olijfolie, 1 snuifje grof zout
2
Spoel de krieltjes goed in koud water. Snijd de krieltjes in twee en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel olijfolie over de krieltjes en strooi er wat grof zout over.
tijm, rozemarijn, 4 teentjes Look, peper
3
Breng de krieltjes verder op smaak met enkele takjes tijm en rozemarijn. Kneus de knoflook en leg de tenen bij de krieltjes. Schep ze door de aardappeltjes. Kruid met peper. Schuif de ovenschaal in de oven tot de krielaardappelen gaar zijn.
TIP roer af en toe eens door de aardappelen, zodat de aardappelen stuk voor stuk garen.
De gehaktballen
800 g gemengd gehakt, 2 eieren, 50 g paneermeel, 20 g Parmezaanse kaas
4
Stort het gehakt met de eidooiers en het paneermeel in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien. Breng het gehakt op smaak met de geraspte parmezaan.
olijfolie, 1 klontje boter
5
Laat een flinke scheut olijfolie en een klontje boter heet worden in een pan. Vorm balletjes van het gehakt en bak de balletjes goudbruin in de hete vetstof.
De stoofpot
1 ajuin, 3 teentjes Look
6
Pel de ajuin en snijd ze in halve maantjes. Pel de teentjes look en snijd in stukken.
7
Schep de balletjes uit de pan en zet ze aan de kant. Giet het teveel aan vetstof weg en zet de pan opnieuw op het vuur.
8
Stoof er de ajuin en de look in aan.
2 rode paprika's, 2 gele paprika's
9
Schil de paprika’s (optioneel) en snijd ze in twee. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de reepjes paprika toe aan de stovende ajuin en look.
1 snuifje chilipoeder, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Provençaalse kruiden
10
Breng de groenten op smaak met het chilipoeder, het gerookte paprikapoeder en de Provençaalse kruiden.
1 el Tomatenpuree
11
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even meebakken.
4 tomaten
12
Verwijder de kroontjes uit de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Voeg de blokjes tomaat toe aan de pan.
200 g Zwarte olijven, 4 tl kappertjes, 1 dl Water
13
Doe de olijven en de kappertjes bij de stoofpot. Giet er een flinke scheut water bij voor extra vocht.
14
Schep de gebakken balletjes in de stoofpot en laat het geheel nog minstens een kwartier pruttelen onder een deksel.
15
Haal de gare krielaardappelen uit de oven.
1 takje basilicumblaadje
16
Serveer de krieltjes uit de oven bij de stoofpot van paprika’s en de gehaktballen. Werk het gerecht af met enkele basilicumblaadjes of verse takjes oregano.