dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Matcha cake met limoen-matchacrème (thumbnail)Matcha cake met limoen-matchacrème

Matcha cake met limoen-matchacrème

1u 5m
12
-
3.4K
Recepten

Matcha cake met limoen-matchacrème

Een groene cake met matcha thee, afgewerkt met een romige crème van matcha en limoen.
Matcha cake met limoen-matchacrème (thumbnail)Matcha cake met limoen-matchacrème

Matcha cake met limoen-matchacrème

1u 5m
12
-
3.4K
Recepten

Matcha cake met limoen-matchacrème

Een groene cake met matcha thee, afgewerkt met een romige crème van matcha en limoen.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u 5m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Suiker
200 g
Eieren
4
Boter
200 g
Bloem
200 g
Bakpoeder
1 tl
Matchapoeder
3 tl
Sap en de zestes van een halve limoen
Malse boter
100 g
Bloemsuiker
100 g
Melk
110 ml
Bloem
1 el
Matchapoeder
1 tl
Extra matchapoeder en zestes van limoenom af te werken
Limoen zeste

Benodigdheden

Keukenmachine, cakevorm, garde, spuitzak

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C (boven -en onderwarmte).
4 eieren, 200 g suiker
2
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 3 tl matchapoeder
3
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder, zout en matchapoeder aan toe.
limoen zeste
4
Rasp de limoenzeste bij de ruban.
200 g boter
5
Wissel de klopper met de vlinder en voeg de zachte boter toe.
6
Schep er vervolgens de bloemmengeling bij. Laat de machine nog even goed doorkloppen en stort het beslag in een cakevorm.
7
Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven.
110 ml melk, 1 tl matchapoeder
8
Doe de melk in een steelpannetje en laat het matchapoeder erin oplossen.
1 el bloem
9
Voeg de bloem toe en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook, tot je een dikke crème hebt.
sap en de zestes van een halve limoen
10
Rasp er de limoenzeste bij en pers er het sap bij. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur.
100 g malse boter, 100 g bloemsuiker
11
Klop de boter wit in de kom van de keukenmachine. Voeg er de bloemsuiker aan toe en laat de machine weer even kloppen. Schep alles in een spuitzak met een platte spuitmond en laat de crème nog even opstijven in de koelkast.
12
Haal de cake uit de oven wanneer ze gaar is en laat ze afkoelen op een rooster.
extra matchapoeder en zestes van limoen (om af te werken)
13
Werk af met de limoen-matchacrème, strooi er nog wat matchapoeder over en werk af met extra limoenzeste.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C (boven -en onderwarmte).
2
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C (boven -en onderwarmte).
4 eieren, 200 g suiker
2
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 3 tl matchapoeder
3
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder, zout en matchapoeder aan toe.
limoen zeste
4
Rasp de limoenzeste bij de ruban.
200 g boter
5
Wissel de klopper met de vlinder en voeg de zachte boter toe.
6
Schep er vervolgens de bloemmengeling bij. Laat de machine nog even goed doorkloppen en stort het beslag in een cakevorm.
7
Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven.
110 ml melk, 1 tl matchapoeder
8
Doe de melk in een steelpannetje en laat het matchapoeder erin oplossen.
1 el bloem
9
Voeg de bloem toe en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook, tot je een dikke crème hebt.
sap en de zestes van een halve limoen
10
Rasp er de limoenzeste bij en pers er het sap bij. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur.
100 g malse boter, 100 g bloemsuiker
11
Klop de boter wit in de kom van de keukenmachine. Voeg er de bloemsuiker aan toe en laat de machine weer even kloppen. Schep alles in een spuitzak met een platte spuitmond en laat de crème nog even opstijven in de koelkast.
12
Haal de cake uit de oven wanneer ze gaar is en laat ze afkoelen op een rooster.
extra matchapoeder en zestes van limoen (om af te werken)
13
Werk af met de limoen-matchacrème, strooi er nog wat matchapoeder over en werk af met extra limoenzeste.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C (boven -en onderwarmte).
2
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Matcha cake met limoen-matchacrème (thumbnail)Matcha cake met limoen-matchacrème
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Suiker
200 g
Eieren
4
Boter
200 g
Bloem
200 g
Bakpoeder
1 tl
Matchapoeder
3 tl
Sap en de zestes van een halve limoen
Malse boter
100 g
Bloemsuiker
100 g
Melk
110 ml
Bloem
1 el
Matchapoeder
1 tl
Extra matchapoeder en zestes van limoenom af te werken
Limoen zeste

Matcha cake met limoen-matchacrème

Een groene cake met matcha thee, afgewerkt met een romige crème van matcha en limoen.
Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C (boven -en onderwarmte).
4 eieren, 200 g suiker
2
Doe de eieren met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban.
200 g bloem, 1 tl bakpoeder, 3 tl matchapoeder
3
Weeg de bloem af en voeg er het bakpoeder, zout en matchapoeder aan toe.
limoen zeste
4
Rasp de limoenzeste bij de ruban.
200 g boter
5
Wissel de klopper met de vlinder en voeg de zachte boter toe.
6
Schep er vervolgens de bloemmengeling bij. Laat de machine nog even goed doorkloppen en stort het beslag in een cakevorm.
7
Bak de cake 45 minuten in de voorverwarmde oven.
110 ml melk, 1 tl matchapoeder
8
Doe de melk in een steelpannetje en laat het matchapoeder erin oplossen.
1 el bloem
9
Voeg de bloem toe en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook, tot je een dikke crème hebt.
sap en de zestes van een halve limoen
10
Rasp er de limoenzeste bij en pers er het sap bij. Laat de crème afkoelen tot kamertemperatuur.
100 g malse boter, 100 g bloemsuiker
11
Klop de boter wit in de kom van de keukenmachine. Voeg er de bloemsuiker aan toe en laat de machine weer even kloppen. Schep alles in een spuitzak met een platte spuitmond en laat de crème nog even opstijven in de koelkast.
12
Haal de cake uit de oven wanneer ze gaar is en laat ze afkoelen op een rooster.
extra matchapoeder en zestes van limoen (om af te werken)
13
Werk af met de limoen-matchacrème, strooi er nog wat matchapoeder over en werk af met extra limoenzeste.