Romige tomatensoep met pestoballetjes
Romige tomatensoep met pestoballetjes
Romige tomatensoep met pestoballetjes
Romige tomatensoep met pestoballetjes
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
2 scheutjes
Ajuinen
3
Selder
4 stengels
Wortels
3
Tomaten
1.000 g
Look
4 teentjes
Pijnboompitten
50 g
Tomatenpuree
1 blikje
Tomatenblokjes
2 blikken
Groentebouillon
2 l
Rozemarijn
Laurier
3 blaadje
Tijm
Parmezaan
100 g
Basilicum
1 bosje
Basilicum
Peper
Zout
Citroenen sap
0,5
Gemengd gehakt
500 g
Paneermeel
4 el
Mascarpone
125 g
Benodigdheden
Blender, blender, staafmixer, rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 scheutje olijfolie, 3 ajuinen, 4 stengels selder, 3 Wortels, 1.000 g tomaten, 3 teentjes Look
1
Laat in een grote pot een scheut olijfolie heet worden. Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Spoel de selder, de wortelen en de tomaten, snijd ze grof en voeg toe. Pel en plet de look Voeg de look toe. en laat alles rustig stoven.
1 scheutje olijfolie, 50 g pijnboompitten
2
Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en rooster de pijnboompitten. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
1 blikje Tomatenpuree, 2 blikken Tomatenblokjes, 2 l groentebouillon
3
Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes of de passata toe aan de groenten. Laat even meestoven en voeg vervolgens de bouillon toe.
rozemarijn, 3 blaadje laurier, tijm
4
Maak een kruidentuil van de rozemarijn, de tijm en de laurier en voeg hem toe.
5
Breng de soep aan de kook.
Pesto
100 g parmezaan, 1 teentje Look, 1 bosje basilicum
6
Doe de afgekoelde pijnboompitten in de blender samen met een gepeld teentje look en de parmezaan. Voeg de basilicumblaadjes toe en mix een eerste keer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
peper, zout, 0,5 citroenen
7
Kruid met peper en zout, voeg het citroensap toe en mix tot een fijne pesto.
500 g gemengd gehakt, 4 el paneermeel
8
Doe het gehakt in een kom en meng de pesto en het paneermeel eronder. Rol kleine balletjes van het gehakt.
TIPMaak je handen nat om balletjes te rollen. Zo plakt het gehakt minder aan je vingers.
9
Laat een scheut olijfolie warm worden in een pan. Bak de balletjes kort en haal ze uit de pan.
Afwerking
125 g mascarpone, basilicum
10
Haal de kruidentuil uit de soep en voeg de mascarpone eraan toe. Kruid met peper en zout en mix de soep glad. Breng ze daarna weer aan de kook. Voeg de balletjes toe. Werk de soep af met wat snippers basilicum, een scheutje fijne olijfolie en wat zeste van citroen.
1
Laat in een grote pot een scheut olijfolie heet worden. Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Spoel de selder, de wortelen en de tomaten, snijd ze grof en voeg toe. Pel en plet de look Voeg de look toe. en laat alles rustig stoven.
2
Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en rooster de pijnboompitten. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
1 scheutje olijfolie, 3 ajuinen, 4 stengels selder, 3 Wortels, 1.000 g tomaten, 3 teentjes Look
1
Laat in een grote pot een scheut olijfolie heet worden. Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Spoel de selder, de wortelen en de tomaten, snijd ze grof en voeg toe. Pel en plet de look Voeg de look toe. en laat alles rustig stoven.
1 scheutje olijfolie, 50 g pijnboompitten
2
Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en rooster de pijnboompitten. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
1 blikje Tomatenpuree, 2 blikken Tomatenblokjes, 2 l groentebouillon
3
Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes of de passata toe aan de groenten. Laat even meestoven en voeg vervolgens de bouillon toe.
rozemarijn, 3 blaadje laurier, tijm
4
Maak een kruidentuil van de rozemarijn, de tijm en de laurier en voeg hem toe.
5
Breng de soep aan de kook.
Pesto
100 g parmezaan, 1 teentje Look, 1 bosje basilicum
6
Doe de afgekoelde pijnboompitten in de blender samen met een gepeld teentje look en de parmezaan. Voeg de basilicumblaadjes toe en mix een eerste keer.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
peper, zout, 0,5 citroenen
7
Kruid met peper en zout, voeg het citroensap toe en mix tot een fijne pesto.
500 g gemengd gehakt, 4 el paneermeel
8
Doe het gehakt in een kom en meng de pesto en het paneermeel eronder. Rol kleine balletjes van het gehakt.
TIPMaak je handen nat om balletjes te rollen. Zo plakt het gehakt minder aan je vingers.
9
Laat een scheut olijfolie warm worden in een pan. Bak de balletjes kort en haal ze uit de pan.
Afwerking
125 g mascarpone, basilicum
10
Haal de kruidentuil uit de soep en voeg de mascarpone eraan toe. Kruid met peper en zout en mix de soep glad. Breng ze daarna weer aan de kook. Voeg de balletjes toe. Werk de soep af met wat snippers basilicum, een scheutje fijne olijfolie en wat zeste van citroen.
1
Laat in een grote pot een scheut olijfolie heet worden. Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Spoel de selder, de wortelen en de tomaten, snijd ze grof en voeg toe. Pel en plet de look Voeg de look toe. en laat alles rustig stoven.
2
Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en rooster de pijnboompitten. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Olijfolie
2 scheutjes
Ajuinen
3
Selder
4 stengels
Wortels
3
Tomaten
1.000 g
Look
4 teentjes
Pijnboompitten
50 g
Tomatenpuree
1 blikje
Tomatenblokjes
2 blikken
Groentebouillon
2 l
Rozemarijn
Laurier
3 blaadje
Tijm
Parmezaan
100 g
Basilicum
1 bosje
Basilicum
Peper
Zout
Citroenen sap
0,5
Gemengd gehakt
500 g
Paneermeel
4 el
Mascarpone
125 g
Romige tomatensoep met pestoballetjes
Jeroen heft de klassieke tomatensoep naar een ander niveau! Met enkele lepels mascarpone in de soep en wat verse pesto in het gehakt zal tomatensoep met balletjes nooit meer hetzelfde zijn.Instructies
1 scheutje olijfolie, 3 ajuinen, 4 stengels selder, 3 Wortels, 1.000 g tomaten, 3 teentjes Look
1
Laat in een grote pot een scheut olijfolie heet worden. Pel de uien, snijd ze grof en stoof ze aan. Spoel de selder, de wortelen en de tomaten, snijd ze grof en voeg toe. Pel en plet de look Voeg de look toe. en laat alles rustig stoven.
1 scheutje olijfolie, 50 g pijnboompitten
2
Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje en rooster de pijnboompitten. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
1 blikje Tomatenpuree, 2 blikken Tomatenblokjes, 2 l groentebouillon
3
Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes of de passata toe aan de groenten. Laat even meestoven en voeg vervolgens de bouillon toe.
rozemarijn, 3 blaadje laurier, tijm
4
Maak een kruidentuil van de rozemarijn, de tijm en de laurier en voeg hem toe.
5
Breng de soep aan de kook.
Pesto
100 g parmezaan, 1 teentje Look, 1 bosje basilicum
6
Doe de afgekoelde pijnboompitten in de blender samen met een gepeld teentje look en de parmezaan. Voeg de basilicumblaadjes toe en mix een eerste keer.
peper, zout, 0,5 citroenen
7
Kruid met peper en zout, voeg het citroensap toe en mix tot een fijne pesto.
500 g gemengd gehakt, 4 el paneermeel
8
Doe het gehakt in een kom en meng de pesto en het paneermeel eronder. Rol kleine balletjes van het gehakt.
TIPMaak je handen nat om balletjes te rollen. Zo plakt het gehakt minder aan je vingers.
9
Laat een scheut olijfolie warm worden in een pan. Bak de balletjes kort en haal ze uit de pan.
Afwerking
125 g mascarpone, basilicum
10
Haal de kruidentuil uit de soep en voeg de mascarpone eraan toe. Kruid met peper en zout en mix de soep glad. Breng ze daarna weer aan de kook. Voeg de balletjes toe. Werk de soep af met wat snippers basilicum, een scheutje fijne olijfolie en wat zeste van citroen.