Pissaladière
Pissaladière
Pissaladière
Pissaladière
Ingrediënten
4 personen
Roggebloem
100 g
Tarwebloem
200 g
Kristalsuiker
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Olijfolie
Gedroogde gist
3 el
Water
0,1 l
Melk
0,8 dl
Ajuinen
3
Look
1 teentje
Oregano
Ansjovis
125 g
Tijm
Zwarte olijven
50 g
Rucola
Benodigdheden
Een keukenmachine met een kneedhaak, plasticfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het brood
100 g roggebloem, 200 g tarwebloem, 1 snuifje kristalsuiker, 1 snuifje zout, olijfolie, 3 el gedroogde gist, 0,1 l Water, 0,8 dl melk
1
Meng de roggebloem met de tarwebloem, een snuif suiker en een snuif zout. Doe er een scheutje olijfolie, de droge gist, het water en de melk bij.
2
Kneed tot brooddeeg in de keukenmachine.
3
Bestuif een kom met bloem. Leg het deeg erin en dek af met een vel plasticfolie. Laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.
De topping
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.
3 ajuinen
5
Pel en halveer de uien. Snijd ze in fijne halve ringen. Stoof ze in de olie.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de uien.
oregano
7
Kruid de uien met oregano en laat konfijten op een zacht vuur.
125 g Ansjovis
8
Spoel de ansjovis onder koud water en laat uitlekken.
Afwerken en serveren
9
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
10
Bestuif het werkblad met een beetje bloem.
11
Duw de lucht uit het brooddeeg en kneed even door. Verdeel het in porties. Laat kort een tweede keer rijzen onder een schone keukenhanddoek.
tijm
12
Rits de blaadjes van de tijm en snijd ze fijn.
13
Duw de bollen deeg plat tot een pizza. Bestuif met wat bloem.
olijfolie
14
Wrijf vellen aluminiumfolie in met olijfolie. Leg er de plakken deeg op.
15
Leg op elke lap deeg een flinke lepel ui. Bestrijk de randen met wat olijfolie.
50 g Zwarte olijven
16
Leg de ansjovissen in ruitvorm op de ui en verdeel er wat olijven over. Strooi er een beetje fijngesneden tijm over.
17
Bak de pissaladière 7 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Rucola
18
Werk af met wat rucola.
Het brood
100 g roggebloem, 200 g tarwebloem, 1 snuifje kristalsuiker, 1 snuifje zout, olijfolie, 3 el gedroogde gist, 0,1 l Water, 0,8 dl melk
1
Meng de roggebloem met de tarwebloem, een snuif suiker en een snuif zout. Doe er een scheutje olijfolie, de droge gist, het water en de melk bij.
2
Kneed tot brooddeeg in de keukenmachine.
3
Bestuif een kom met bloem. Leg het deeg erin en dek af met een vel plasticfolie. Laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.
De topping
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.
3 ajuinen
5
Pel en halveer de uien. Snijd ze in fijne halve ringen. Stoof ze in de olie.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de uien.
oregano
7
Kruid de uien met oregano en laat konfijten op een zacht vuur.
125 g Ansjovis
8
Spoel de ansjovis onder koud water en laat uitlekken.
Afwerken en serveren
9
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
10
Bestuif het werkblad met een beetje bloem.
11
Duw de lucht uit het brooddeeg en kneed even door. Verdeel het in porties. Laat kort een tweede keer rijzen onder een schone keukenhanddoek.
tijm
12
Rits de blaadjes van de tijm en snijd ze fijn.
13
Duw de bollen deeg plat tot een pizza. Bestuif met wat bloem.
olijfolie
14
Wrijf vellen aluminiumfolie in met olijfolie. Leg er de plakken deeg op.
15
Leg op elke lap deeg een flinke lepel ui. Bestrijk de randen met wat olijfolie.
50 g Zwarte olijven
16
Leg de ansjovissen in ruitvorm op de ui en verdeel er wat olijven over. Strooi er een beetje fijngesneden tijm over.
17
Bak de pissaladière 7 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Rucola
18
Werk af met wat rucola.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Roggebloem
100 g
Tarwebloem
200 g
Kristalsuiker
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Olijfolie
Gedroogde gist
3 el
Water
0,1 l
Melk
0,8 dl
Ajuinen
3
Look
1 teentje
Oregano
Ansjovis
125 g
Tijm
Zwarte olijven
50 g
Rucola
Pissaladière
Een pissaladière is een typische Provençaalse pizza uit Nice. De hoofdingrediënten van deze Franse lunch of snack zijn ansjovis, olijven en gekonfijte ui.Instructies
Het brood
100 g roggebloem, 200 g tarwebloem, 1 snuifje kristalsuiker, 1 snuifje zout, olijfolie, 3 el gedroogde gist, 0,1 l Water, 0,8 dl melk
1
Meng de roggebloem met de tarwebloem, een snuif suiker en een snuif zout. Doe er een scheutje olijfolie, de droge gist, het water en de melk bij.
2
Kneed tot brooddeeg in de keukenmachine.
3
Bestuif een kom met bloem. Leg het deeg erin en dek af met een vel plasticfolie. Laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.
De topping
olijfolie
4
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.
3 ajuinen
5
Pel en halveer de uien. Snijd ze in fijne halve ringen. Stoof ze in de olie.
1 teentje Look
6
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Stoof de knoflookpulp met de uien.
oregano
7
Kruid de uien met oregano en laat konfijten op een zacht vuur.
125 g Ansjovis
8
Spoel de ansjovis onder koud water en laat uitlekken.
Afwerken en serveren
9
Verwarm de oven voor tot 220 °C.
10
Bestuif het werkblad met een beetje bloem.
11
Duw de lucht uit het brooddeeg en kneed even door. Verdeel het in porties. Laat kort een tweede keer rijzen onder een schone keukenhanddoek.
tijm
12
Rits de blaadjes van de tijm en snijd ze fijn.
13
Duw de bollen deeg plat tot een pizza. Bestuif met wat bloem.
olijfolie
14
Wrijf vellen aluminiumfolie in met olijfolie. Leg er de plakken deeg op.
15
Leg op elke lap deeg een flinke lepel ui. Bestrijk de randen met wat olijfolie.
50 g Zwarte olijven
16
Leg de ansjovissen in ruitvorm op de ui en verdeel er wat olijven over. Strooi er een beetje fijngesneden tijm over.
17
Bak de pissaladière 7 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Rucola
18
Werk af met wat rucola.