Pot-au-feu met zilveruitjes, asperges, erwtjes en chorizo
Pot-au-feu met zilveruitjes, asperges, erwtjes en chorizo
Ingrediënten
4 personen
Zilverui
200 g
Ajuin
1
Look
1 teentje
Witte asperges
1 bosje
Boter
3 een klont
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Vastkokende aardappelen
600 g
Room
0,1 l
Olijfolie
1 scheutje
Chorizo
200 g
Diepvrieserwten
200 g
Dragon
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g Zilverui
1
Zet de zilveruitjes onder heet water zodat je ze makkelijk kan pellen. Houd ze na het pellen even apart.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 ajuin, 1 teentje Look, 1 bosje witte asperges, 1 een klont boter
2
Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Pel de ui en snijd ze grof. Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de ui in aan. Pel en plet de look en voeg hem toe.
tijm, 2 blaadjes laurier
3
Ga met je mes door de schillen van de asperges en stoof de schillen mee aan. Voeg er de tijm en de laurier aan toe en bevochtig het geheel met een deel van het water waar de asperges in gekookt worden.
1 een klont boter, 600 g Vastkokende aardappelen
4
Laat een klont boter smelten in een andere pan. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de gesmolten boter, gevolgd door de zilveruitjes. Laat de uitjes en de aardappelen even stoven.
0,1 l Room
5
Voeg de room toe aan de aspergeschillen en kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken. Voeg wat van het water van de asperges bij de zilveruitjes en de aardappelen en breng het geheel aan de kook.
1 scheutje olijfolie, 200 g chorizo
6
Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje, snijd de chorizo in plakken en bak ze in de olie. Giet de aspergeschillen door een zeefje. Schep de gebakken chorizo op een bordje met wat keukenpapier en laat ze even uitlekken.
200 g diepvrieserwten
7
Voeg de erwtjes toe aan de zilveruitjes en de aardappelen en laat ze even meestoven. Schep de gare asperges bij de rest van de groenten en roer alles onder elkaar.
1 een klont boter
8
Voeg een klontje boter toe aan de saus en mix de saus kort op.
dragon
9
Schep een flinke lepel gestoofde groenten in een diep bord en leg er stukjes gebakken chorizo tussen. Werk het bord af met de saus van asperges en enkele blaadjes dragon.
1
Zet de zilveruitjes onder heet water zodat je ze makkelijk kan pellen. Houd ze na het pellen even apart.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Pel de ui en snijd ze grof. Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de ui in aan. Pel en plet de look en voeg hem toe.
200 g Zilverui
1
Zet de zilveruitjes onder heet water zodat je ze makkelijk kan pellen. Houd ze na het pellen even apart.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 ajuin, 1 teentje Look, 1 bosje witte asperges, 1 een klont boter
2
Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Pel de ui en snijd ze grof. Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de ui in aan. Pel en plet de look en voeg hem toe.
tijm, 2 blaadjes laurier
3
Ga met je mes door de schillen van de asperges en stoof de schillen mee aan. Voeg er de tijm en de laurier aan toe en bevochtig het geheel met een deel van het water waar de asperges in gekookt worden.
1 een klont boter, 600 g Vastkokende aardappelen
4
Laat een klont boter smelten in een andere pan. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de gesmolten boter, gevolgd door de zilveruitjes. Laat de uitjes en de aardappelen even stoven.
0,1 l Room
5
Voeg de room toe aan de aspergeschillen en kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken. Voeg wat van het water van de asperges bij de zilveruitjes en de aardappelen en breng het geheel aan de kook.
1 scheutje olijfolie, 200 g chorizo
6
Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje, snijd de chorizo in plakken en bak ze in de olie. Giet de aspergeschillen door een zeefje. Schep de gebakken chorizo op een bordje met wat keukenpapier en laat ze even uitlekken.
200 g diepvrieserwten
7
Voeg de erwtjes toe aan de zilveruitjes en de aardappelen en laat ze even meestoven. Schep de gare asperges bij de rest van de groenten en roer alles onder elkaar.
1 een klont boter
8
Voeg een klontje boter toe aan de saus en mix de saus kort op.
dragon
9
Schep een flinke lepel gestoofde groenten in een diep bord en leg er stukjes gebakken chorizo tussen. Werk het bord af met de saus van asperges en enkele blaadjes dragon.
1
Zet de zilveruitjes onder heet water zodat je ze makkelijk kan pellen. Houd ze na het pellen even apart.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
2
Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Pel de ui en snijd ze grof. Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de ui in aan. Pel en plet de look en voeg hem toe.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Zilverui
200 g
Ajuin
1
Look
1 teentje
Witte asperges
1 bosje
Boter
3 een klont
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Vastkokende aardappelen
600 g
Room
0,1 l
Olijfolie
1 scheutje
Chorizo
200 g
Diepvrieserwten
200 g
Dragon
Pot-au-feu met zilveruitjes, asperges, erwtjes en chorizo
Een heerlijke stoofpot met alleen maar fantastische ingrediënten. De zoete smaak van zilveruitjes en asperges in perfecte harmonie met de pittige chorizo. Opscheppen maar!Instructies
200 g Zilverui
1
Zet de zilveruitjes onder heet water zodat je ze makkelijk kan pellen. Houd ze na het pellen even apart.
1 ajuin, 1 teentje Look, 1 bosje witte asperges, 1 een klont boter
2
Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Pel de ui en snijd ze grof. Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de ui in aan. Pel en plet de look en voeg hem toe.
tijm, 2 blaadjes laurier
3
Ga met je mes door de schillen van de asperges en stoof de schillen mee aan. Voeg er de tijm en de laurier aan toe en bevochtig het geheel met een deel van het water waar de asperges in gekookt worden.
1 een klont boter, 600 g Vastkokende aardappelen
4
Laat een klont boter smelten in een andere pan. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de gesmolten boter, gevolgd door de zilveruitjes. Laat de uitjes en de aardappelen even stoven.
0,1 l Room
5
Voeg de room toe aan de aspergeschillen en kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken. Voeg wat van het water van de asperges bij de zilveruitjes en de aardappelen en breng het geheel aan de kook.
1 scheutje olijfolie, 200 g chorizo
6
Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje, snijd de chorizo in plakken en bak ze in de olie. Giet de aspergeschillen door een zeefje. Schep de gebakken chorizo op een bordje met wat keukenpapier en laat ze even uitlekken.
200 g diepvrieserwten
7
Voeg de erwtjes toe aan de zilveruitjes en de aardappelen en laat ze even meestoven. Schep de gare asperges bij de rest van de groenten en roer alles onder elkaar.
1 een klont boter
8
Voeg een klontje boter toe aan de saus en mix de saus kort op.
dragon
9
Schep een flinke lepel gestoofde groenten in een diep bord en leg er stukjes gebakken chorizo tussen. Werk het bord af met de saus van asperges en enkele blaadjes dragon.