Carpaccio van tomaat met burrata en zelfgemaakte chutney
Carpaccio van tomaat met burrata en zelfgemaakte chutney
Carpaccio van tomaat met burrata en zelfgemaakte chutney
Carpaccio van tomaat met burrata en zelfgemaakte chutney
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Chilipeper
3
Tomaten
800 g
Gember
5 cm
Tijm
Laurier
Tomatenpuree
1 el
Zout
1 snuifje
Kristalsuiker
1 snuifje
Witte wijnazijn
Stokbroden
0,5
Groene chilipeper
1
Grof zout
Burrata
1 bol
Balsamicoazijn
Basilicum
Benodigdheden
Een trechter, een weckpot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De chutney
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan op het vuur.
3 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze fijn. Stoof de stukjes ui in de olijfolie.
3 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en laat mee aanstoven.
3 chilipeper
4
Snijd de chilipepers met de zaadjes in millimeterfijne plakjes. Laat ook mee aanstoven.
400 g tomaten
5
Neem een mix aan tomaten. Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze grof. Stoof de stukken tomaat met de ui, look en chilipeper.
5 cm gember
6
Schil de gember en snijd in fijne plakjes. Laat mee aanstoven.
tijm, laurier, 1 el Tomatenpuree, 1 snuifje zout, 1 snuifje kristalsuiker, Witte wijnazijn
7
Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Doe er een eetlepel tomatenpuree bij. Breng op smaak met een snuif zout, een snuif suiker en witte wijnazijn.
8
Laat de chutney rustig pruttelen.
9
Giet de chutney in een glazen weckpot met behulp van een trechter. Zet de pot 5 minuten ondersteboven en draai terug om.
De carpaccio van tomaat met burrata
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur.
400 g tomaten
11
Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd ze in fijne schijven. Schik de tomaten op een groot plat bord.
0,5 stokbroden
12
Snijd het stokbrood in dobbelstenen. Bak de croutons goudbruin in de olijfolie. Schud de pan regelmatig op.
1 Groene chilipeper, grof zout, olijfolie
13
Snijd de jalapeño in fijne stukken en snipper over de carpaccio van tomaat. Breng verder op smaak met grof zout en goede olijfolie.
1 bol burrata
14
Snijd de burrata in stukken en verdeel over de tomaten.
balsamicoazijn, basilicum
15
Besprenkel wat balsamicoazijn over de croutons. Verdeel de croutons over het bord carpaccio. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum.
De chutney
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan op het vuur.
3 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze fijn. Stoof de stukjes ui in de olijfolie.
3 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en laat mee aanstoven.
3 chilipeper
4
Snijd de chilipepers met de zaadjes in millimeterfijne plakjes. Laat ook mee aanstoven.
400 g tomaten
5
Neem een mix aan tomaten. Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze grof. Stoof de stukken tomaat met de ui, look en chilipeper.
5 cm gember
6
Schil de gember en snijd in fijne plakjes. Laat mee aanstoven.
tijm, laurier, 1 el Tomatenpuree, 1 snuifje zout, 1 snuifje kristalsuiker, Witte wijnazijn
7
Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Doe er een eetlepel tomatenpuree bij. Breng op smaak met een snuif zout, een snuif suiker en witte wijnazijn.
8
Laat de chutney rustig pruttelen.
9
Giet de chutney in een glazen weckpot met behulp van een trechter. Zet de pot 5 minuten ondersteboven en draai terug om.
De carpaccio van tomaat met burrata
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur.
400 g tomaten
11
Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd ze in fijne schijven. Schik de tomaten op een groot plat bord.
0,5 stokbroden
12
Snijd het stokbrood in dobbelstenen. Bak de croutons goudbruin in de olijfolie. Schud de pan regelmatig op.
1 Groene chilipeper, grof zout, olijfolie
13
Snijd de jalapeño in fijne stukken en snipper over de carpaccio van tomaat. Breng verder op smaak met grof zout en goede olijfolie.
1 bol burrata
14
Snijd de burrata in stukken en verdeel over de tomaten.
balsamicoazijn, basilicum
15
Besprenkel wat balsamicoazijn over de croutons. Verdeel de croutons over het bord carpaccio. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Olijfolie
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Chilipeper
3
Tomaten
800 g
Gember
5 cm
Tijm
Laurier
Tomatenpuree
1 el
Zout
1 snuifje
Kristalsuiker
1 snuifje
Witte wijnazijn
Stokbroden
0,5
Groene chilipeper
1
Grof zout
Burrata
1 bol
Balsamicoazijn
Basilicum
Carpaccio van tomaat met burrata en zelfgemaakte chutney
Jeroen kookt vanuit zijn eigen moestuin. Op het menu staan dan ook kraakverse groenten waar hij een lekkere chutney van maakt. Serveer met romige burrata en een carpaccio van tomaat.Instructies
De chutney
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan op het vuur.
3 ajuinen
2
Pel de uien en snijd ze fijn. Stoof de stukjes ui in de olijfolie.
3 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en laat mee aanstoven.
3 chilipeper
4
Snijd de chilipepers met de zaadjes in millimeterfijne plakjes. Laat ook mee aanstoven.
400 g tomaten
5
Neem een mix aan tomaten. Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze grof. Stoof de stukken tomaat met de ui, look en chilipeper.
5 cm gember
6
Schil de gember en snijd in fijne plakjes. Laat mee aanstoven.
tijm, laurier, 1 el Tomatenpuree, 1 snuifje zout, 1 snuifje kristalsuiker, Witte wijnazijn
7
Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Doe er een eetlepel tomatenpuree bij. Breng op smaak met een snuif zout, een snuif suiker en witte wijnazijn.
8
Laat de chutney rustig pruttelen.
9
Giet de chutney in een glazen weckpot met behulp van een trechter. Zet de pot 5 minuten ondersteboven en draai terug om.
De carpaccio van tomaat met burrata
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur.
400 g tomaten
11
Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd ze in fijne schijven. Schik de tomaten op een groot plat bord.
0,5 stokbroden
12
Snijd het stokbrood in dobbelstenen. Bak de croutons goudbruin in de olijfolie. Schud de pan regelmatig op.
1 Groene chilipeper, grof zout, olijfolie
13
Snijd de jalapeño in fijne stukken en snipper over de carpaccio van tomaat. Breng verder op smaak met grof zout en goede olijfolie.
1 bol burrata
14
Snijd de burrata in stukken en verdeel over de tomaten.
balsamicoazijn, basilicum
15
Besprenkel wat balsamicoazijn over de croutons. Verdeel de croutons over het bord carpaccio. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum.