Voeg enkele takjes tijm en enkele blaadjes laurier toe. Doe er een eetlepel tomatenpuree bij. Breng op smaak met een snuif zout, een snuif suiker en witte wijnazijn.
8
Laat de chutney rustig pruttelen.
9
Giet de chutney in een glazen weckpot met behulp van een trechter. Zet de pot 5 minuten ondersteboven en draai terug om.
De carpaccio van tomaat met burrata
olijfolie
10
Verwarm een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur.
400 g tomaten
11
Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd ze in fijne schijven. Schik de tomaten op een groot plat bord.
0,5 stokbroden
12
Snijd het stokbrood in dobbelstenen. Bak de croutons goudbruin in de olijfolie. Schud de pan regelmatig op.
1 Groene chilipeper, grof zout, olijfolie
13
Snijd de jalapeño in fijne stukken en snipper over de carpaccio van tomaat. Breng verder op smaak met grof zout en goede olijfolie.
1 bol burrata
14
Snijd de burrata in stukken en verdeel over de tomaten.
balsamicoazijn, basilicum
15
Besprenkel wat balsamicoazijn over de croutons. Verdeel de croutons over het bord carpaccio. Werk af met enkele blaadjes verse basilicum.