
Deze goedgevulde rol is perfect als snelle lunch of als een stevige snack. Het is een soort fast food met gebakken kip, veel groenten en een smakelijk sausje. Als je zelf een bescheiden salad bar op de tafel zet, dan kan iedereen z’n dürüm naar persoonlijke smaak vullen.
Ingrediënten
- 6 eetlepel mayonaise
- 2 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel chilisaus
- Harissa
- 1 theelepel tandoorikruiden
- 1 theelepel currypoeder
- dragon
- 0.5 ui
- 0.5 ijsbergsla
- 0.25 witte kool
- 2 tomaat
- 1 komkommer
- 4 kipfilet
- 1 klontje boter
- kipkruiden
- 4 tortillavel
Benodigdheden
- een grove (groente)rasp
- aluminiumfolie
Bereiding
Voor de saus
Neem een mengschaal en doe daarin de mayonaise, de ketchup, de zoete chilisaus, de tandoorikruiden, het currypoeder en een toefje harissa voor wat extra pit. (Tandoorikruiden zijn een Indiase kruidenmix. Harissa is een rode hete saus uit de Tunesische keuken. Beide kan je makkelijk in de supermarkt vinden.)
Meng alle sausen en kruiden tot een gladde dip.
Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en snij de kruiden zeer fijn. Meng de dragon in de dipsaus en zet ze even aan de kant.
Voor de salad bar
Voor de kipbereiding
Snij de kipfilets overlangs in dunne lapjes. Elke filet kan je gerust in 3 kippenlapjes omtoveren. Verwijder het taaie witte vliesje dat aan elke filet zit.
Snij de lapjes vervolgens in reepjes.
Zet een braadpan op een stevig vuur. Smelt er een klontje boter in.
Bak de reepjes kip goudbruin in de hete boter. Kruid het vlees tussendoor met kippenkruiden (waar ook zout in verwerkt zit).
Als je grotere hoeveelheden bereidt, dan bak je de reepjes kip best in meerdere beurten.
Verwarm alvast de oven voor op 180°C.
De snijplank waarop je de rauwe kip hebt versneden, maak je best schoon onder stromend water.