dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vis met bieslookpuree en romige venkel (thumbnail)Vis met bieslookpuree en romige venkel

Vis met bieslookpuree en romige venkel

45m
17
100%
2.3K
Recepten

Vis met bieslookpuree en romige venkel

Voor veel zeevis geldt: onbekend is onbemind. Je vishandelaar kan je in elk seizoen een tip aan de hand doen voor een stukje smakelijke, stevige witte vis, die tegelijk prijsvriendelijk is. Dit gerecht is perfect om zo’n portie vis te pocheren. Ik serveer er een eenvoudig-lekkere puree met bieslook bij en venkel in een licht-zondige romige saus.
Vis met bieslookpuree en romige venkel (thumbnail)Vis met bieslookpuree en romige venkel

Vis met bieslookpuree en romige venkel

45m
17
100%
2.3K
Recepten

Vis met bieslookpuree en romige venkel

Voor veel zeevis geldt: onbekend is onbemind. Je vishandelaar kan je in elk seizoen een tip aan de hand doen voor een stukje smakelijke, stevige witte vis, die tegelijk prijsvriendelijk is. Dit gerecht is perfect om zo’n portie vis te pocheren. Ik serveer er een eenvoudig-lekkere puree met bieslook bij en venkel in een licht-zondige romige saus.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling100%
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Venkel
1
Selder
4 stengel
Ui
1
Laurier
1
Tijm
3 takjes
Steranijs
1
Room
0,2 l
Witte wijn
0,25 l
Anijslikeur
0,02 l
Peper
Zout
Aardappelen
1.000 g
Melk
0,1 l
Boter
2 klontje
Bieslook
1 bosje
Eierdooier
1
Witte seizoensvis
4

Benodigdheden

Een pureestamper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De romige venkel

1 venkel, 4 stengel selder, 1 ui, 1 laurier, 1 takje tijm, 1 Steranijs, 0,2 l Room, 0,2 l witte wijn, 0,02 l anijslikeur, peper, zout
1
Spoel de selderstengels schoon en pel de ui. Snij de ui in fijne snippers: herkenbaar maar klein.
2
Snij de selderstengels eerst overlangs en daarna in gelijke stukjes van een halve centimeter breed. Snij gerust ook een beetje loof fijn.
3
Verhit een klontje boter in een stoofpot op een matig vuur en stoof de uisnippers glazig. Voeg ook de stukjes selder toe en roer. Zet het vuur zachter en laat de groenten niet kleuren.
4
Snij de venkel middendoor en spoel de groente. Verwijder eventueel het taaie hart en snij de venkel in fijne stukken. Stoof ze mee met de andere groenten.
5
Voeg de tijm, de laurier en de steranijs toe. Schenk een beetje anijslikeur in de pot (naar smaak). Laat de alcohol wegdampen en schenk dan witte wijn in de pot. Roer en laat de helft van het kookvocht verdampen.
6
Schenk de room bij de venkel, voeg zout en peper toe en zet het deksel gekanteld op de pot. Laat de bereiding 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
7
Proef en breng de groenten op smaak met versgemalen peper en wat zout.

De puree

1.000 g aardappelen, 0,1 l melk, 1 klontje boter, 1 bosje Bieslook, zout
8
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout.
9
Giet de aardappelen af, laat het restje kookvocht verdampen en stamp ze tot puree.
1 eierdooier
10
Voeg een klontje boter toe, een scheutje melk en de dooier van een ei. Proef en kruid de puree met wat zout.

De gepocheerde vis

4 witte seizoensvis, 0,05 l witte wijn, 1 klontje boter, 2 takjes tijm, peper, zout
11
Verwarm de oven voor tot 180°C.
12
Smeer de bodem van een ovenschaal in met een laagje boter. Kruid de stukken vis met peper en zout en leg ze (op de zijde waar het visvel zat) in de schaal.
13
Druppel een beetje witte wijn over de filets en verdeel er kleine stukjes tijm over. Bedek de schotel met een vel aluminiumfolie.
14
Pocheer de vis in zo’n 10 minuten op 180°C.

Afwerken en serveren

15
Spoel de bieslook, snipper de pijpjes zo fijn mogelijk en roer ze (kort voor het serveren) door de warme aardappelbereiding.
16
Verwijder de folie, schenk het pocheervocht van de visbereiding bij de venkelbereiding en roer. Verwijder de uitgekookte laurier, tijm en steranijs.
17
Verdeel op elk bord een gepocheerd stuk witte vis en lepel er bieslookpuree en romige venkel langs.
1
Spoel de selderstengels schoon en pel de ui. Snij de ui in fijne snippers: herkenbaar maar klein.
2
Snij de selderstengels eerst overlangs en daarna in gelijke stukjes van een halve centimeter breed. Snij gerust ook een beetje loof fijn.

Instructies

De romige venkel

1 venkel, 4 stengel selder, 1 ui, 1 laurier, 1 takje tijm, 1 Steranijs, 0,2 l Room, 0,2 l witte wijn, 0,02 l anijslikeur, peper, zout
1
Spoel de selderstengels schoon en pel de ui. Snij de ui in fijne snippers: herkenbaar maar klein.
2
Snij de selderstengels eerst overlangs en daarna in gelijke stukjes van een halve centimeter breed. Snij gerust ook een beetje loof fijn.
3
Verhit een klontje boter in een stoofpot op een matig vuur en stoof de uisnippers glazig. Voeg ook de stukjes selder toe en roer. Zet het vuur zachter en laat de groenten niet kleuren.
4
Snij de venkel middendoor en spoel de groente. Verwijder eventueel het taaie hart en snij de venkel in fijne stukken. Stoof ze mee met de andere groenten.
5
Voeg de tijm, de laurier en de steranijs toe. Schenk een beetje anijslikeur in de pot (naar smaak). Laat de alcohol wegdampen en schenk dan witte wijn in de pot. Roer en laat de helft van het kookvocht verdampen.
6
Schenk de room bij de venkel, voeg zout en peper toe en zet het deksel gekanteld op de pot. Laat de bereiding 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
7
Proef en breng de groenten op smaak met versgemalen peper en wat zout.

De puree

1.000 g aardappelen, 0,1 l melk, 1 klontje boter, 1 bosje Bieslook, zout
8
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout.
9
Giet de aardappelen af, laat het restje kookvocht verdampen en stamp ze tot puree.
1 eierdooier
10
Voeg een klontje boter toe, een scheutje melk en de dooier van een ei. Proef en kruid de puree met wat zout.

De gepocheerde vis

4 witte seizoensvis, 0,05 l witte wijn, 1 klontje boter, 2 takjes tijm, peper, zout
11
Verwarm de oven voor tot 180°C.
12
Smeer de bodem van een ovenschaal in met een laagje boter. Kruid de stukken vis met peper en zout en leg ze (op de zijde waar het visvel zat) in de schaal.
13
Druppel een beetje witte wijn over de filets en verdeel er kleine stukjes tijm over. Bedek de schotel met een vel aluminiumfolie.
14
Pocheer de vis in zo’n 10 minuten op 180°C.

Afwerken en serveren

15
Spoel de bieslook, snipper de pijpjes zo fijn mogelijk en roer ze (kort voor het serveren) door de warme aardappelbereiding.
16
Verwijder de folie, schenk het pocheervocht van de visbereiding bij de venkelbereiding en roer. Verwijder de uitgekookte laurier, tijm en steranijs.
17
Verdeel op elk bord een gepocheerd stuk witte vis en lepel er bieslookpuree en romige venkel langs.
1
Spoel de selderstengels schoon en pel de ui. Snij de ui in fijne snippers: herkenbaar maar klein.
2
Snij de selderstengels eerst overlangs en daarna in gelijke stukjes van een halve centimeter breed. Snij gerust ook een beetje loof fijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vis met bieslookpuree en romige venkel (thumbnail)Vis met bieslookpuree en romige venkel
4 personen
45m
Ingrediënten
Venkel
1
Selder
4 stengel
Ui
1
Laurier
1
Tijm
3 takjes
Steranijs
1
Room
0,2 l
Witte wijn
0,25 l
Anijslikeur
0,02 l
Peper
Zout
Aardappelen
1.000 g
Melk
0,1 l
Boter
2 klontje
Bieslook
1 bosje
Eierdooier
1
Witte seizoensvis
4

Vis met bieslookpuree en romige venkel

Voor veel zeevis geldt: onbekend is onbemind. Je vishandelaar kan je in elk seizoen een tip aan de hand doen voor een stukje smakelijke, stevige witte vis, die tegelijk prijsvriendelijk is. Dit gerecht is perfect om zo’n portie vis te pocheren. Ik serveer er een eenvoudig-lekkere puree met bieslook bij en venkel in een licht-zondige romige saus.
Instructies

De romige venkel

1 venkel, 4 stengel selder, 1 ui, 1 laurier, 1 takje tijm, 1 Steranijs, 0,2 l Room, 0,2 l witte wijn, 0,02 l anijslikeur, peper, zout
1
Spoel de selderstengels schoon en pel de ui. Snij de ui in fijne snippers: herkenbaar maar klein.
2
Snij de selderstengels eerst overlangs en daarna in gelijke stukjes van een halve centimeter breed. Snij gerust ook een beetje loof fijn.
3
Verhit een klontje boter in een stoofpot op een matig vuur en stoof de uisnippers glazig. Voeg ook de stukjes selder toe en roer. Zet het vuur zachter en laat de groenten niet kleuren.
4
Snij de venkel middendoor en spoel de groente. Verwijder eventueel het taaie hart en snij de venkel in fijne stukken. Stoof ze mee met de andere groenten.
5
Voeg de tijm, de laurier en de steranijs toe. Schenk een beetje anijslikeur in de pot (naar smaak). Laat de alcohol wegdampen en schenk dan witte wijn in de pot. Roer en laat de helft van het kookvocht verdampen.
6
Schenk de room bij de venkel, voeg zout en peper toe en zet het deksel gekanteld op de pot. Laat de bereiding 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
7
Proef en breng de groenten op smaak met versgemalen peper en wat zout.

De puree

1.000 g aardappelen, 0,1 l melk, 1 klontje boter, 1 bosje Bieslook, zout
8
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout.
9
Giet de aardappelen af, laat het restje kookvocht verdampen en stamp ze tot puree.
1 eierdooier
10
Voeg een klontje boter toe, een scheutje melk en de dooier van een ei. Proef en kruid de puree met wat zout.

De gepocheerde vis

4 witte seizoensvis, 0,05 l witte wijn, 1 klontje boter, 2 takjes tijm, peper, zout
11
Verwarm de oven voor tot 180°C.
12
Smeer de bodem van een ovenschaal in met een laagje boter. Kruid de stukken vis met peper en zout en leg ze (op de zijde waar het visvel zat) in de schaal.
13
Druppel een beetje witte wijn over de filets en verdeel er kleine stukjes tijm over. Bedek de schotel met een vel aluminiumfolie.
14
Pocheer de vis in zo’n 10 minuten op 180°C.

Afwerken en serveren

15
Spoel de bieslook, snipper de pijpjes zo fijn mogelijk en roer ze (kort voor het serveren) door de warme aardappelbereiding.
16
Verwijder de folie, schenk het pocheervocht van de visbereiding bij de venkelbereiding en roer. Verwijder de uitgekookte laurier, tijm en steranijs.
17
Verdeel op elk bord een gepocheerd stuk witte vis en lepel er bieslookpuree en romige venkel langs.