Zalm met Parmezaankorst en verse pappardelle
Zalm met Parmezaankorst en verse pappardelle
Zalm met Parmezaankorst en verse pappardelle
Zalm met Parmezaankorst en verse pappardelle
Ingrediënten
4 personen
00-bloem
300 g
Eierdooiers
12
Olijfolie
1 scheutje
Panko
40 g
Parmezaanse kaas
60 g
Platte peterselie
Basilicum
Dragon
Kappertjes
2 tl
Augurken
4
Mosterd
1 el
Zalm
600 g
Look
2 teentjes
Troskerstomaat
1 bakje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Rucola
1 bosje
Benodigdheden
Blender, keukenmachine met kneedhulpstuk optioneel, een pastamolen of een deegrol, een hakmolen of blender, een kaasrasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
300 g 00-bloem, 12 eierdooiers, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine, laat de machine draaien en voeg er een scheutje olijfolie en wat zout aan toe. Voeg er nu 1 voor 1 de dooiers aan toe, tot het pastadeeg stevig genoeg is. Laat de machine minstens 10 minuten draaien en laat het deeg vervolgens even rusten in de koelkast.
40 g panko, 60 g Parmezaanse kaas
2
Doe de panko en de geraspte parmezaan met een scheut olijfolie en een snuif peper in de pot van de blender en mix kort. Schep de parmezaan en panko in een kommetje en hou ze even apart.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
platte peterselie, basilicum, dragon, 2 tl kappertjes, 4 augurken, 1 el mosterd
3
Pluk de groene kruiden en doe ze in de pot van de blender. Voeg er de zure augurkjes en de kappertjes, de olijfolie en een eetlepel mosterd aan toe. Mix het geheel tot een grove saus en breng op smaak met een snuifje zout en wat peper.
600 g zalm
4
Haal indien nodig het vel van de vis, verdeel hem in gelijke porties en kruid hem met peper en zout. Leg de vis op een ovenplaatje en schep de parmezaan met panko erover. Schuif de vis 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
5
Rol de pasta uit op wat bloem en snij hem in repen. Haal de repen door de pastamachine tot je de juiste dikte hebt. Snijd de pastavellen vervolgens in dikke slierten van ongeveer 1 tot 1,5 cm breed, dit is ongeveer de breedte van pappardelle.
6
Kook de verse pasta in 2 minuten gaar in een ruime pot met gezouten water.
2 teentjes Look, 1 bakje troskerstomaat, 1 scheutje balsamicoazijn
7
Zet een pan op het vuur en laat er een scheut olijfolie in heet worden. Pel en plet de look en stoof hem aan in de olie. Voeg de kerstomaatjes eraan toe en laat ze even meebakken. Blus de tomaatjes met een scheutje balsamico.
8
Schep de pasta bij de tomaatjes en voeg er een lepel kookvocht aan toe. Schep de salsa verde bij de pasta, kruid nog eens extra met peper en zout en schep alles onder elkaar.
1 bosje Rucola
9
Schep wat pasta op een bord, schep er een mooi stuk vis bij en werk af met wat rucola.
1
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine, laat de machine draaien en voeg er een scheutje olijfolie en wat zout aan toe. Voeg er nu 1 voor 1 de dooiers aan toe, tot het pastadeeg stevig genoeg is. Laat de machine minstens 10 minuten draaien en laat het deeg vervolgens even rusten in de koelkast.
2
Doe de panko en de geraspte parmezaan met een scheut olijfolie en een snuif peper in de pot van de blender en mix kort. Schep de parmezaan en panko in een kommetje en hou ze even apart.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
300 g 00-bloem, 12 eierdooiers, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine, laat de machine draaien en voeg er een scheutje olijfolie en wat zout aan toe. Voeg er nu 1 voor 1 de dooiers aan toe, tot het pastadeeg stevig genoeg is. Laat de machine minstens 10 minuten draaien en laat het deeg vervolgens even rusten in de koelkast.
40 g panko, 60 g Parmezaanse kaas
2
Doe de panko en de geraspte parmezaan met een scheut olijfolie en een snuif peper in de pot van de blender en mix kort. Schep de parmezaan en panko in een kommetje en hou ze even apart.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
platte peterselie, basilicum, dragon, 2 tl kappertjes, 4 augurken, 1 el mosterd
3
Pluk de groene kruiden en doe ze in de pot van de blender. Voeg er de zure augurkjes en de kappertjes, de olijfolie en een eetlepel mosterd aan toe. Mix het geheel tot een grove saus en breng op smaak met een snuifje zout en wat peper.
600 g zalm
4
Haal indien nodig het vel van de vis, verdeel hem in gelijke porties en kruid hem met peper en zout. Leg de vis op een ovenplaatje en schep de parmezaan met panko erover. Schuif de vis 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
5
Rol de pasta uit op wat bloem en snij hem in repen. Haal de repen door de pastamachine tot je de juiste dikte hebt. Snijd de pastavellen vervolgens in dikke slierten van ongeveer 1 tot 1,5 cm breed, dit is ongeveer de breedte van pappardelle.
6
Kook de verse pasta in 2 minuten gaar in een ruime pot met gezouten water.
2 teentjes Look, 1 bakje troskerstomaat, 1 scheutje balsamicoazijn
7
Zet een pan op het vuur en laat er een scheut olijfolie in heet worden. Pel en plet de look en stoof hem aan in de olie. Voeg de kerstomaatjes eraan toe en laat ze even meebakken. Blus de tomaatjes met een scheutje balsamico.
8
Schep de pasta bij de tomaatjes en voeg er een lepel kookvocht aan toe. Schep de salsa verde bij de pasta, kruid nog eens extra met peper en zout en schep alles onder elkaar.
1 bosje Rucola
9
Schep wat pasta op een bord, schep er een mooi stuk vis bij en werk af met wat rucola.
1
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine, laat de machine draaien en voeg er een scheutje olijfolie en wat zout aan toe. Voeg er nu 1 voor 1 de dooiers aan toe, tot het pastadeeg stevig genoeg is. Laat de machine minstens 10 minuten draaien en laat het deeg vervolgens even rusten in de koelkast.
2
Doe de panko en de geraspte parmezaan met een scheut olijfolie en een snuif peper in de pot van de blender en mix kort. Schep de parmezaan en panko in een kommetje en hou ze even apart.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
00-bloem
300 g
Eierdooiers
12
Olijfolie
1 scheutje
Panko
40 g
Parmezaanse kaas
60 g
Platte peterselie
Basilicum
Dragon
Kappertjes
2 tl
Augurken
4
Mosterd
1 el
Zalm
600 g
Look
2 teentjes
Troskerstomaat
1 bakje
Balsamicoazijn
1 scheutje
Rucola
1 bosje
Zalm met Parmezaankorst en verse pappardelle
Jeroen daagt je uit om eens verse pasta te maken. Het kost een beetje tijd, maar het resultaat zal ongetwijfeld eens zo goed smaken. Voor dit gerecht maakt Jeroen pappardelle, een brede lintpasta. Heb je geen zin of tijd om de pasta vers te bereiden, dan kan je het gerecht ook met de kant-en-klare versie op te tafel zetten.De Italiaanse linten zijn vergezeld van stukken zalmfilet met een knapperige korst op basis van Parmezaanse kaas. De vis gaart in de oven en de pasta krijgt smaak van een salsa verde, een eenvoudige groene saus met verse tuinkruiden.Instructies
300 g 00-bloem, 12 eierdooiers, 1 scheutje olijfolie
1
Doe de bloem in de kom van de keukenmachine, laat de machine draaien en voeg er een scheutje olijfolie en wat zout aan toe. Voeg er nu 1 voor 1 de dooiers aan toe, tot het pastadeeg stevig genoeg is. Laat de machine minstens 10 minuten draaien en laat het deeg vervolgens even rusten in de koelkast.
40 g panko, 60 g Parmezaanse kaas
2
Doe de panko en de geraspte parmezaan met een scheut olijfolie en een snuif peper in de pot van de blender en mix kort. Schep de parmezaan en panko in een kommetje en hou ze even apart.
platte peterselie, basilicum, dragon, 2 tl kappertjes, 4 augurken, 1 el mosterd
3
Pluk de groene kruiden en doe ze in de pot van de blender. Voeg er de zure augurkjes en de kappertjes, de olijfolie en een eetlepel mosterd aan toe. Mix het geheel tot een grove saus en breng op smaak met een snuifje zout en wat peper.
600 g zalm
4
Haal indien nodig het vel van de vis, verdeel hem in gelijke porties en kruid hem met peper en zout. Leg de vis op een ovenplaatje en schep de parmezaan met panko erover. Schuif de vis 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
5
Rol de pasta uit op wat bloem en snij hem in repen. Haal de repen door de pastamachine tot je de juiste dikte hebt. Snijd de pastavellen vervolgens in dikke slierten van ongeveer 1 tot 1,5 cm breed, dit is ongeveer de breedte van pappardelle.
6
Kook de verse pasta in 2 minuten gaar in een ruime pot met gezouten water.
2 teentjes Look, 1 bakje troskerstomaat, 1 scheutje balsamicoazijn
7
Zet een pan op het vuur en laat er een scheut olijfolie in heet worden. Pel en plet de look en stoof hem aan in de olie. Voeg de kerstomaatjes eraan toe en laat ze even meebakken. Blus de tomaatjes met een scheutje balsamico.
8
Schep de pasta bij de tomaatjes en voeg er een lepel kookvocht aan toe. Schep de salsa verde bij de pasta, kruid nog eens extra met peper en zout en schep alles onder elkaar.
1 bosje Rucola
9
Schep wat pasta op een bord, schep er een mooi stuk vis bij en werk af met wat rucola.