
De bekendste gevulde aardappel is ongetwijfeld de Pomme Moscovite met zure room, bieslook en kaviaar. Jeroen houdt het wat bescheidener en gebruik geitenkaas, bieslook en lente-ui om de aardappelen op te vullen. Hij geeft er een stuk gebakken dorade royale of goudbrasem bij, een vis uit de familie van de zeebrasems met zacht en smakelijk vlees.
Ingrediënten
- 4 aardappel
- 250 g geitenkaas
- 0.5 bussel bieslook
- 6 lente-uitje
- 4 eetlepel panko
- zout
- peper
- scheutje olijfolie
- 500 g kerstomaten
- scheutje olijfolie
- scheutje balsamicoazijn
- fleur de sel
- peper
- 4 dorade royale
- scheutje olijfolie
- boter
- peper
- zout
Benodigdheden
- 2 ovenschalen
Bereiding
Voorbereiding
Gevulde aardappel
Was de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Haal de aardappelen uit het water en laat ze wat afkoelen.
Snipper de bieslook en het wit en lichtgroen van de lente-uien heel fijn. Meng ze met de geitenkaas.
Teken met een mes een ovaal op de bovenkant van de aardappelen. Verwijder de schil binnen de ovaal. Lepel de aardappelen voorzichtig uit met een koffielepel en doe het aardappelkruim bij de geitenkaas.
Plet alles met een vork tot een romige, niet te gladde puree. Breng op smaak met een snuifje zout.
Vul de aardappelen met de romige puree. Schep ze goed vol en leg ze in een ovenschaal. Strooi er panko over en besprenkel met een beetje olijfolie.