Dolmades van andijvie met bulgur, hummus en feta

Ben je op zoek naar een lekkere, originele én vegetarische hap? Deze andijvierolletjes gevuld met een frisse bulgursalade smaken heerlijk als lunch of als aperitiefhapje!

Ingrediënten

  • 2 aubergine
  • een snuif zout
  • een snuif cayennepeper
  • een snuif komijn
  • een scheut olijfolie
  • 140 g bulgur
  • een snuif kurkumapoeder
  • een snuif paprikapoeder
  • een snuif ras el hanout
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele blaadjes munt
  • 80 g walnoten
  • 1 koffielepel tahini
  • een scheut sesamolie
  • 0.5 citroen
  • 2 eetlepel Griekse yoghurt
  • 200 g fetakaas
  • 1 andijvie

Benodigdheden

  • blender
  • zeef

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Halveer de aubergines en snijd ze kruiselings in. Leg de aubergines op een ovenschaal en kruid ze met cayennepeper, zout en een snuif komijn.

Sprenkel er wat olijfolie over en schuif de ovenplaat 30 minuten in de oven.

Doe het water in een steelpan en voeg er de bulgur, de kurkuma, een snuif paprikapoeder, een snuif ras el hanout en een snuif zout aan toe. Kook de bulgur in 10 minuten gaar.

Giet de kikkererwten in een vergiet of zeef en spoel ze onder koud water. Zet ze onder water in een steelpan en kook ze 10 minuten samen met een gepeld teentje look.

Schil de paprika en pel de sjalot en snijd beide fijn. Hou ze even apart in een kom.

Pluk de blaadjes van de munt en de platte peterselie en snipper ze fijn.

Giet de bulgur door een zeefje en koel de bulgur onder koud water. Laat hem even uitlekken.

Doe de walnoten in de pot van de blender en mix ze fijn. Voeg ze toe aan de paprika en sjalot.

Giet de kikkererwten door een zeefje en doe ze in de pot van de blender, gevolgd door de tahini. Giet de sesamolie, het citroensap en de Griekse yoghurt erbij. Kruid met zout, gerookt paprikapoeder, komijn en cayennepeper en mix tot een gladde hummus.

Meng de bulgur onder de salade met groene kruiden, paprika en sjalot. Brokkel de feta erover.

Zet een kom met koud water en wat ijsblokjes klaar.

Spoel de andijviebladeren onder koud water en laat ze even uitlekken. Kook de bladeren kort in het gezouten water en dompel ze onmiddellijk in de kom met ijswater. Dep de bladeren van de andijvie droog op een handdoek.

Haal de aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen. Schraap het vruchtvlees uit de schil met een lepel en hak het fijn indien nodig. Schep de auberginepulp bij de bulgursalade en meng alles goed onder elkaar.

Leg twee bladeren andijvie met de nerf naar boven naast elkaar op je werkvlak en schep er een lepel bulgursalade op. Rol de bladeren loempiagewijs op.

Presenteer de hummus op een groot bord en verdeel er de gevulde rolletjes over.

Brokkel er de rest van de feta over en werk af met enkele blaadjes munt.

Dolmades van andijvie met bulgur, hummus en feta