Lauwe salade met aardappel, merguez en verse groenten
Lauwe salade met aardappel, merguez en verse groenten
Lauwe salade met aardappel, merguez en verse groenten
Lauwe salade met aardappel, merguez en verse groenten
Ingrediënten
4 personen
Aardappelen
500 g
Ajuin
1
Komkommer
1
Wortels
2
Courgette
1
Selder
2 stengels
Bonen
200 g
Sla
1 krop
Mosterd
1 el
Natuurazijn
1 scheutje
Slaolie
Peper
Zout
Merguezworstjes
6
Benodigdheden
Een barbecue, een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
500 g aardappelen
2
Maak de aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil.
3
Was de groenten goed.
1 ajuin, 1 komkommer, 2 Wortels
4
Pel de ui en snijd in stukken. Snijd de komkommer in schijfjes. Schil de wortelen en snijd in dunne schijfjes. Leg de gesneden groenten op een schaal.
1 courgette
5
Snijd de courgette in fijne plakken en gril ze langs beide kanten op de barbecue.
2 stengels selder
6
Snijd de selder fijn. Meng onder de groenten.
7
Meng ook de gegrilde courgette onder de groenten.
200 g bonen
8
Nijp de topjes van de bonen en laat ze kort garen met de aardappelen.
1 krop sla
9
Was de krop sla en zwier hem droog. Meng de sla onder de groenten.
De mosterdvinaigrette
1 el mosterd, 1 scheutje natuurazijn, slaolie
10
Meng de mosterd met een scheutje azijn en slaolie. Doe er een scheutje water bij om te fixeren. Roer met een garde.
peper, zout
11
Kruid met peper en zout.
Afwerken en serveren
12
Giet de aardappelen en de boontjes af.
6 merguezworstjes
13
Barbeque merguezworstjes op grill.
14
Pel de aardappelen en snijd in stukken. Leg ze samen met de boontjes op de salade.
15
Lepel de vinaigrette over de salade en serveer met de gegrilde merguezworstjes.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
500 g aardappelen
2
Maak de aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil.
3
Was de groenten goed.
1 ajuin, 1 komkommer, 2 Wortels
4
Pel de ui en snijd in stukken. Snijd de komkommer in schijfjes. Schil de wortelen en snijd in dunne schijfjes. Leg de gesneden groenten op een schaal.
1 courgette
5
Snijd de courgette in fijne plakken en gril ze langs beide kanten op de barbecue.
2 stengels selder
6
Snijd de selder fijn. Meng onder de groenten.
7
Meng ook de gegrilde courgette onder de groenten.
200 g bonen
8
Nijp de topjes van de bonen en laat ze kort garen met de aardappelen.
1 krop sla
9
Was de krop sla en zwier hem droog. Meng de sla onder de groenten.
De mosterdvinaigrette
1 el mosterd, 1 scheutje natuurazijn, slaolie
10
Meng de mosterd met een scheutje azijn en slaolie. Doe er een scheutje water bij om te fixeren. Roer met een garde.
peper, zout
11
Kruid met peper en zout.
Afwerken en serveren
12
Giet de aardappelen en de boontjes af.
6 merguezworstjes
13
Barbeque merguezworstjes op grill.
14
Pel de aardappelen en snijd in stukken. Leg ze samen met de boontjes op de salade.
15
Lepel de vinaigrette over de salade en serveer met de gegrilde merguezworstjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelen
500 g
Ajuin
1
Komkommer
1
Wortels
2
Courgette
1
Selder
2 stengels
Bonen
200 g
Sla
1 krop
Mosterd
1 el
Natuurazijn
1 scheutje
Slaolie
Peper
Zout
Merguezworstjes
6
Lauwe salade met aardappel, merguez en verse groenten
Keuzestress in de moestuin? Neem een beetje vanalles en maak er een Luikse salade mee. In dit recept wordt het spek vervangen door gegrilde merguezworstjes op de barbecue.Instructies
1
Breng een pot gezouten water aan de kook.
500 g aardappelen
2
Maak de aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil.
3
Was de groenten goed.
1 ajuin, 1 komkommer, 2 Wortels
4
Pel de ui en snijd in stukken. Snijd de komkommer in schijfjes. Schil de wortelen en snijd in dunne schijfjes. Leg de gesneden groenten op een schaal.
1 courgette
5
Snijd de courgette in fijne plakken en gril ze langs beide kanten op de barbecue.
2 stengels selder
6
Snijd de selder fijn. Meng onder de groenten.
7
Meng ook de gegrilde courgette onder de groenten.
200 g bonen
8
Nijp de topjes van de bonen en laat ze kort garen met de aardappelen.
1 krop sla
9
Was de krop sla en zwier hem droog. Meng de sla onder de groenten.
De mosterdvinaigrette
1 el mosterd, 1 scheutje natuurazijn, slaolie
10
Meng de mosterd met een scheutje azijn en slaolie. Doe er een scheutje water bij om te fixeren. Roer met een garde.
peper, zout
11
Kruid met peper en zout.
Afwerken en serveren
12
Giet de aardappelen en de boontjes af.
6 merguezworstjes
13
Barbeque merguezworstjes op grill.
14
Pel de aardappelen en snijd in stukken. Leg ze samen met de boontjes op de salade.
15
Lepel de vinaigrette over de salade en serveer met de gegrilde merguezworstjes.