Instructies

4 personen
1

Breng een pot gezouten water aan de kook.

500 g aardappelen
2

Maak de aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil.

3

Was de groenten goed.

1 ajuin, 1 komkommer, 2 Wortels
4

Pel de ui en snijd in stukken. Snijd de komkommer in schijfjes. Schil de wortelen en snijd in dunne schijfjes. Leg de gesneden groenten op een schaal.

1 courgette
5

Snijd de courgette in fijne plakken en gril ze langs beide kanten op de barbecue.

2 stengels selder
6

Snijd de selder fijn. Meng onder de groenten.

7

Meng ook de gegrilde courgette onder de groenten.

200 g bonen
8

Nijp de topjes van de bonen en laat ze kort garen met de aardappelen.

1 krop sla
9

Was de krop sla en zwier hem droog. Meng de sla onder de groenten.

De mosterdvinaigrette

1 el mosterd, 1 scheutje natuurazijn, slaolie
10

Meng de mosterd met een scheutje azijn en slaolie. Doe er een scheutje water bij om te fixeren. Roer met een garde.

peper, zout
11

Kruid met peper en zout.

Afwerken en serveren

12

Giet de aardappelen en de boontjes af.

6 merguezworstjes
13

Barbeque merguezworstjes op grill.

14

Pel de aardappelen en snijd in stukken. Leg ze samen met de boontjes op de salade.

15

Lepel de vinaigrette over de salade en serveer met de gegrilde merguezworstjes.