Mandarijntaart met een koekjesbodem, afgewerkt met meringue
Mandarijntaart met een koekjesbodem, afgewerkt met meringue
Mandarijntaart met een koekjesbodem, afgewerkt met meringue
Mandarijntaart met een koekjesbodem, afgewerkt met meringue
Ingrediënten
4 personen
Koekjes
200 g
Boter
125 g
Mandarijnensap
2 dl
Kristalsuiker
200 g
Eieren
2
Vanillepuddingpoeder
25 g
Gelatine
2 blaadjes
Room
2 dl
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen met s vormig mes, bakpapier, een citruspers, een garde, een bunzen brander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De mandarijntaart
200 g koekjes
1
Doe de koekjes in de hakmolen en mix ze fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
125 g boter
2
Smelt de boter en roer er de verkruimelde koekjes door.
3
Span een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.
TIPZorg dat het vel boterpapier groot genoeg is en onder de rand van de springvorm uitkomt. Wanneer je de taart uit de vorm haalt, kun je aan de papierflappen trekken waardoor de taart gemakkelijker loskomt.
4
Stort het koekjesmengsel in de springvorm en druk goed aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast.
2 dl mandarijnensap, 200 g kristalsuiker
5
Pers de mandarijnen en zeef het sap. Verwarm het sap op het vuur. Voeg er een vierde van de suiker aan toe.
2 eieren, 25 g vanillepuddingpoeder
6
Splits de eieren. Klop de eierdooiers met een vierde van de suiker met de garde tot ruban. Voeg er het puddingpoeder aan toe. Giet een scheut warm mandarijnensap bij de ruban en roer los.
7
Giet de ruban bij de rest van het sap op het vuur. Laat al roerend indikken op het vuur.
8
Stort de pudding in een kom en bedek met huishoudfolie. Druk de folie tegen de pudding zodat er geen vel op komt. Laat afkoelen in de koelkast.
2 blaadjes gelatine
9
Week de gelatine in koud water.
2 dl Room
10
Verwarm een klein scheutje room.
11
Klop de rest van de room met een garde tot het de dikte van yoghurt heeft.
12
Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes op in de warme room. Spatel de room met gelatine en de opgeklopte room door de pudding.
13
Giet de pudding op de taartbodem. Laat de taart opstijven in de koelkast.
14
Klop de eiwitten stijf. Voeg er de rest van de suiker aan toe als het eiwit bijna stijf is en blijf nog even verder kloppen.
15
Haal de taart voorzichtig uit de springvorm. Schep er de meringue op en brand lichtjes met de (bunzen)brander.
De mandarijntaart
200 g koekjes
1
Doe de koekjes in de hakmolen en mix ze fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
125 g boter
2
Smelt de boter en roer er de verkruimelde koekjes door.
3
Span een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.
TIPZorg dat het vel boterpapier groot genoeg is en onder de rand van de springvorm uitkomt. Wanneer je de taart uit de vorm haalt, kun je aan de papierflappen trekken waardoor de taart gemakkelijker loskomt.
4
Stort het koekjesmengsel in de springvorm en druk goed aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast.
2 dl mandarijnensap, 200 g kristalsuiker
5
Pers de mandarijnen en zeef het sap. Verwarm het sap op het vuur. Voeg er een vierde van de suiker aan toe.
2 eieren, 25 g vanillepuddingpoeder
6
Splits de eieren. Klop de eierdooiers met een vierde van de suiker met de garde tot ruban. Voeg er het puddingpoeder aan toe. Giet een scheut warm mandarijnensap bij de ruban en roer los.
7
Giet de ruban bij de rest van het sap op het vuur. Laat al roerend indikken op het vuur.
8
Stort de pudding in een kom en bedek met huishoudfolie. Druk de folie tegen de pudding zodat er geen vel op komt. Laat afkoelen in de koelkast.
2 blaadjes gelatine
9
Week de gelatine in koud water.
2 dl Room
10
Verwarm een klein scheutje room.
11
Klop de rest van de room met een garde tot het de dikte van yoghurt heeft.
12
Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes op in de warme room. Spatel de room met gelatine en de opgeklopte room door de pudding.
13
Giet de pudding op de taartbodem. Laat de taart opstijven in de koelkast.
14
Klop de eiwitten stijf. Voeg er de rest van de suiker aan toe als het eiwit bijna stijf is en blijf nog even verder kloppen.
15
Haal de taart voorzichtig uit de springvorm. Schep er de meringue op en brand lichtjes met de (bunzen)brander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Koekjes
200 g
Boter
125 g
Mandarijnensap
2 dl
Kristalsuiker
200 g
Eieren
2
Vanillepuddingpoeder
25 g
Gelatine
2 blaadjes
Room
2 dl
Mandarijntaart met een koekjesbodem, afgewerkt met meringue
Verwerk de koekjes en de mandarijnen die Sinterklaas langsbracht tot een lekkere mandarijnentaart die je afwerkt met meringue.Instructies
De mandarijntaart
200 g koekjes
1
Doe de koekjes in de hakmolen en mix ze fijn.
125 g boter
2
Smelt de boter en roer er de verkruimelde koekjes door.
3
Span een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm.
TIPZorg dat het vel boterpapier groot genoeg is en onder de rand van de springvorm uitkomt. Wanneer je de taart uit de vorm haalt, kun je aan de papierflappen trekken waardoor de taart gemakkelijker loskomt.
4
Stort het koekjesmengsel in de springvorm en druk goed aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast.
2 dl mandarijnensap, 200 g kristalsuiker
5
Pers de mandarijnen en zeef het sap. Verwarm het sap op het vuur. Voeg er een vierde van de suiker aan toe.
2 eieren, 25 g vanillepuddingpoeder
6
Splits de eieren. Klop de eierdooiers met een vierde van de suiker met de garde tot ruban. Voeg er het puddingpoeder aan toe. Giet een scheut warm mandarijnensap bij de ruban en roer los.
7
Giet de ruban bij de rest van het sap op het vuur. Laat al roerend indikken op het vuur.
8
Stort de pudding in een kom en bedek met huishoudfolie. Druk de folie tegen de pudding zodat er geen vel op komt. Laat afkoelen in de koelkast.
2 blaadjes gelatine
9
Week de gelatine in koud water.
2 dl Room
10
Verwarm een klein scheutje room.
11
Klop de rest van de room met een garde tot het de dikte van yoghurt heeft.
12
Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes op in de warme room. Spatel de room met gelatine en de opgeklopte room door de pudding.
13
Giet de pudding op de taartbodem. Laat de taart opstijven in de koelkast.
14
Klop de eiwitten stijf. Voeg er de rest van de suiker aan toe als het eiwit bijna stijf is en blijf nog even verder kloppen.
15
Haal de taart voorzichtig uit de springvorm. Schep er de meringue op en brand lichtjes met de (bunzen)brander.