Courgettehummus met krokante pitabroodjes
Courgettehummus met krokante pitabroodjes
Courgettehummus met krokante pitabroodjes
Courgettehummus met krokante pitabroodjes
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
3 scheutjes
Ronde courgette
1
Courgette
1
Kikkererwten
1 blik
Look
1 teentje
Koolrabi
1
Zout
Peper
Tijm
Walnoten
Walnotenolie
1 een likje
Tahin pasta
1 tl
Limoen
1
Zure room
1 tl
Grof zout
Pitabroodjes
4
Gedroogde tijm
1 snuifje
Rozemarijn
1 snuifje
Korianderblaadjes
muntblaadjes
Benodigdheden
Blender, een ovenschaal, een dunschiller, een blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 scheutje olijfolie
1
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan.
1 ronde courgette
2
Snijd het deksel van de ronde courgettes en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in stukken.
3
Stoof het vruchtvlees in de hete olijfolie.
1 courgette
4
Schil de lange courgette met een dunschiller en bewaar de schillen in een kommetje voor de salade.
5
Snijd het vruchtvlees van de lange courgette in grove stukken en laat meestoven met de andere courgette in de pan.
1 blik Kikkererwten, 1 teentje Look
6
Laat het vocht uit het blik met kikkererwten lopen en doe ze bij de stovende courgette, gevolgd door een fijngehakt teentje look.
1 Koolrabi
7
Schil de koolrabi en snijd hem in fijne julienne. Doe de reepjes koolrabi bij de courgettesliertjes.
zout, peper, tijm
8
Breng de stovende groenten op smaak met peper, zout en enkele fijngehakte takjes tijm.
Walnoten, 1 een likje Walnotenolie, 1 tl tahin pasta, 0,5 limoenen
9
Doe de gestoofde groenten vervolgens in de beker van de blender, gevolgd door de walnoten, een scheutje walnotenolie, de tahinpasta en het limoensap. Mix het geheel al een eerste keer fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
peper, zout, 1 tl Zure room
10
Kruid met peper en zout. Doe er de zure room bij. Meng alles onder elkaar tot een smeuïge hummus en laat verder afkoelen in de koelkast.
0,5 limoenen, grof zout, peper
11
Doe wat limoensap over de sliertjes courgette en koolrabi en kruid met grof zout en peper.
4 pitabroodjes
12
Snijd de pitabroodjes overlangs in twee en scheur ze vervolgens in stukken.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gedroogde tijm, 1 snuifje rozemarijn
13
Leg de stukken pitabrood in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en breng ze op smaak met een snuif grof zout, een snuif gedroogde tijm en snuif gedroogde rozemarijn.
14
Schuif de ovenschaal gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
korianderblaadjes, muntblaadjes
15
Snijd enkele korianderblaadjes en muntblaadjes fijn en voeg ze toe aan de salade van koolrabi en courgette.
1 scheutje olijfolie, grof zout, peper
16
Werk de salade af met een scheutje olijfolie, peper en grof zout.
tijm, Walnoten
17
Lepel de afgekoelde humus in de uitgeholde courgettes en werk de courgette af met takjes tijm en grof gesneden walnoten.
18
Serveer er de krokante pitabroodjes en de salade bij.
1 scheutje olijfolie
1
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan.
1 ronde courgette
2
Snijd het deksel van de ronde courgettes en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in stukken.
3
Stoof het vruchtvlees in de hete olijfolie.
1 courgette
4
Schil de lange courgette met een dunschiller en bewaar de schillen in een kommetje voor de salade.
5
Snijd het vruchtvlees van de lange courgette in grove stukken en laat meestoven met de andere courgette in de pan.
1 blik Kikkererwten, 1 teentje Look
6
Laat het vocht uit het blik met kikkererwten lopen en doe ze bij de stovende courgette, gevolgd door een fijngehakt teentje look.
1 Koolrabi
7
Schil de koolrabi en snijd hem in fijne julienne. Doe de reepjes koolrabi bij de courgettesliertjes.
zout, peper, tijm
8
Breng de stovende groenten op smaak met peper, zout en enkele fijngehakte takjes tijm.
Walnoten, 1 een likje Walnotenolie, 1 tl tahin pasta, 0,5 limoenen
9
Doe de gestoofde groenten vervolgens in de beker van de blender, gevolgd door de walnoten, een scheutje walnotenolie, de tahinpasta en het limoensap. Mix het geheel al een eerste keer fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
peper, zout, 1 tl Zure room
10
Kruid met peper en zout. Doe er de zure room bij. Meng alles onder elkaar tot een smeuïge hummus en laat verder afkoelen in de koelkast.
0,5 limoenen, grof zout, peper
11
Doe wat limoensap over de sliertjes courgette en koolrabi en kruid met grof zout en peper.
4 pitabroodjes
12
Snijd de pitabroodjes overlangs in twee en scheur ze vervolgens in stukken.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gedroogde tijm, 1 snuifje rozemarijn
13
Leg de stukken pitabrood in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en breng ze op smaak met een snuif grof zout, een snuif gedroogde tijm en snuif gedroogde rozemarijn.
14
Schuif de ovenschaal gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
korianderblaadjes, muntblaadjes
15
Snijd enkele korianderblaadjes en muntblaadjes fijn en voeg ze toe aan de salade van koolrabi en courgette.
1 scheutje olijfolie, grof zout, peper
16
Werk de salade af met een scheutje olijfolie, peper en grof zout.
tijm, Walnoten
17
Lepel de afgekoelde humus in de uitgeholde courgettes en werk de courgette af met takjes tijm en grof gesneden walnoten.
18
Serveer er de krokante pitabroodjes en de salade bij.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Olijfolie
3 scheutjes
Ronde courgette
1
Courgette
1
Kikkererwten
1 blik
Look
1 teentje
Koolrabi
1
Zout
Peper
Tijm
Walnoten
Walnotenolie
1 een likje
Tahin pasta
1 tl
Limoen
1
Zure room
1 tl
Grof zout
Pitabroodjes
4
Gedroogde tijm
1 snuifje
Rozemarijn
1 snuifje
Korianderblaadjes
muntblaadjes
Courgettehummus met krokante pitabroodjes
Zin om te aperitieven op een vrijdagavond? Deze ronde courgette gevuld met een heerlijke hummus van bij ons zal je niet teleurstellen!Instructies
1 scheutje olijfolie
1
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan.
1 ronde courgette
2
Snijd het deksel van de ronde courgettes en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in stukken.
3
Stoof het vruchtvlees in de hete olijfolie.
1 courgette
4
Schil de lange courgette met een dunschiller en bewaar de schillen in een kommetje voor de salade.
5
Snijd het vruchtvlees van de lange courgette in grove stukken en laat meestoven met de andere courgette in de pan.
1 blik Kikkererwten, 1 teentje Look
6
Laat het vocht uit het blik met kikkererwten lopen en doe ze bij de stovende courgette, gevolgd door een fijngehakt teentje look.
1 Koolrabi
7
Schil de koolrabi en snijd hem in fijne julienne. Doe de reepjes koolrabi bij de courgettesliertjes.
zout, peper, tijm
8
Breng de stovende groenten op smaak met peper, zout en enkele fijngehakte takjes tijm.
Walnoten, 1 een likje Walnotenolie, 1 tl tahin pasta, 0,5 limoenen
9
Doe de gestoofde groenten vervolgens in de beker van de blender, gevolgd door de walnoten, een scheutje walnotenolie, de tahinpasta en het limoensap. Mix het geheel al een eerste keer fijn.
peper, zout, 1 tl Zure room
10
Kruid met peper en zout. Doe er de zure room bij. Meng alles onder elkaar tot een smeuïge hummus en laat verder afkoelen in de koelkast.
0,5 limoenen, grof zout, peper
11
Doe wat limoensap over de sliertjes courgette en koolrabi en kruid met grof zout en peper.
4 pitabroodjes
12
Snijd de pitabroodjes overlangs in twee en scheur ze vervolgens in stukken.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gedroogde tijm, 1 snuifje rozemarijn
13
Leg de stukken pitabrood in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en breng ze op smaak met een snuif grof zout, een snuif gedroogde tijm en snuif gedroogde rozemarijn.
14
Schuif de ovenschaal gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
korianderblaadjes, muntblaadjes
15
Snijd enkele korianderblaadjes en muntblaadjes fijn en voeg ze toe aan de salade van koolrabi en courgette.
1 scheutje olijfolie, grof zout, peper
16
Werk de salade af met een scheutje olijfolie, peper en grof zout.
tijm, Walnoten
17
Lepel de afgekoelde humus in de uitgeholde courgettes en werk de courgette af met takjes tijm en grof gesneden walnoten.
18
Serveer er de krokante pitabroodjes en de salade bij.