dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
De single kebab (thumbnail)De single kebab

De single kebab

30m
0
67%
3.6K
Recepten

De single kebab

Speciaal voor iedereen die op Valentijn in z’n eentje toch kan genieten van een schaamteloze portie comfort food, maakt Jeroen de single kebab. Of haal wat vrienden in huis en maak er een plezante avond van, met een hele schaal vol ‘single kebabs’ erbij!
De single kebab (thumbnail)De single kebab

De single kebab

30m
0
67%
3.6K
Recepten

De single kebab

Speciaal voor iedereen die op Valentijn in z’n eentje toch kan genieten van een schaamteloze portie comfort food, maakt Jeroen de single kebab. Of haal wat vrienden in huis en maak er een plezante avond van, met een hele schaal vol ‘single kebabs’ erbij!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten0
Beoordeling67%
Aantal likes3.6K

Ingrediënten

4 personen
Gemengd gehaktrund & varken
400 g
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Nog lekkerder met ons beste vlees ooitLekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Pitabroodjesof grotere Turkse broden
4
Olijfolie
1 scheutje
Gemberpureebokaaltje 'minced ginger'
2 tl
Rode currypasta
2 tl
Mayonaise
4 el
Yoghurtnatuur
3 el
Look
1 teentje
Currypoeder
Peper
Zout
Ijsbergsla
100 g
Geraspte witte kolen met wortel
100 g
Groene pepersopgelegd
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.

Instructies

Het vlees

1
Doe het gemengd (en gekruid) gehakt in een mengschaal en voeg wat rode currypasta toe. Je vindt ze in de grotere supermarkt. Het is straf spul, dus gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.
2
Schep er een beetje gemberpasta bij (of werk met geraspte gember) en meng het vlees.
3
Verhit een scheutje olijfolie of een beetje boter in een braadpan op een matig vuur.
4
Bak het pittig gehakt goudbruin in de pan. Roer niet continu, zodat het vlees in onregelmatige stukken gaart.
5
Verwarm de oven voor tot 160°C.

De saus

6
Pel de look en plet de teen tot pulp. Gebruik het lemmet van je koksmes of een lookpers.
7
Meng de lookpulp met wat mayonaise en een deel frisse ongezoete yoghurt.
8
Voeg wat peper van de molen, een beetje zout én een snuif currypoeder toe. Roer de curry-looksaus en proef of de smaken goed zitten.

Afwerking

9
Leg de pittabroodjes (of het Turks brood) in de hete oven tot het warm is en een krokante korst heeft.
10
Neem de kant-en-klare ijsbergsla en de gemengde sla met kool en wortel erbij.
11
Verdeel elk plat, rond Turks brood in kwarten die je één voor één opensnijdt. De pittabroodjes zijn sowieso al individuele porties.
12
Snij de broodjes open en smeer er een laagje curry-looksaus op, gevolgd door een portie pikant gehakt. Werk het broodje af met wat sla en groenten. Lepel nog wat saus over de rauwkost.
13
Serveer er (naar smaak) één of meer opgelegde groene pepertjes bij.
1
Doe het gemengd (en gekruid) gehakt in een mengschaal en voeg wat rode currypasta toe. Je vindt ze in de grotere supermarkt. Het is straf spul, dus gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.
2
Schep er een beetje gemberpasta bij (of werk met geraspte gember) en meng het vlees.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.

Instructies

Het vlees

1
Doe het gemengd (en gekruid) gehakt in een mengschaal en voeg wat rode currypasta toe. Je vindt ze in de grotere supermarkt. Het is straf spul, dus gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.
2
Schep er een beetje gemberpasta bij (of werk met geraspte gember) en meng het vlees.
3
Verhit een scheutje olijfolie of een beetje boter in een braadpan op een matig vuur.
4
Bak het pittig gehakt goudbruin in de pan. Roer niet continu, zodat het vlees in onregelmatige stukken gaart.
5
Verwarm de oven voor tot 160°C.

De saus

6
Pel de look en plet de teen tot pulp. Gebruik het lemmet van je koksmes of een lookpers.
7
Meng de lookpulp met wat mayonaise en een deel frisse ongezoete yoghurt.
8
Voeg wat peper van de molen, een beetje zout én een snuif currypoeder toe. Roer de curry-looksaus en proef of de smaken goed zitten.

Afwerking

9
Leg de pittabroodjes (of het Turks brood) in de hete oven tot het warm is en een krokante korst heeft.
10
Neem de kant-en-klare ijsbergsla en de gemengde sla met kool en wortel erbij.
11
Verdeel elk plat, rond Turks brood in kwarten die je één voor één opensnijdt. De pittabroodjes zijn sowieso al individuele porties.
12
Snij de broodjes open en smeer er een laagje curry-looksaus op, gevolgd door een portie pikant gehakt. Werk het broodje af met wat sla en groenten. Lepel nog wat saus over de rauwkost.
13
Serveer er (naar smaak) één of meer opgelegde groene pepertjes bij.
1
Doe het gemengd (en gekruid) gehakt in een mengschaal en voeg wat rode currypasta toe. Je vindt ze in de grotere supermarkt. Het is straf spul, dus gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.
2
Schep er een beetje gemberpasta bij (of werk met geraspte gember) en meng het vlees.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
De single kebab (thumbnail)De single kebab
4 personen
30m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Gemengd gehaktrund & varken
400 g
Gemberpureebokaaltje 'minced ginger'
2 tl
Rode currypasta
2 tl
Mayonaise
4 el
Yoghurtnatuur
3 el
Look
1 teentje
Currypoeder
Peper
Zout
Pitabroodjesof grotere Turkse broden
4
Ijsbergsla
100 g
Geraspte witte kolen met wortel
100 g
Groene pepersopgelegd

De single kebab

Speciaal voor iedereen die op Valentijn in z’n eentje toch kan genieten van een schaamteloze portie comfort food, maakt Jeroen de single kebab. Of haal wat vrienden in huis en maak er een plezante avond van, met een hele schaal vol ‘single kebabs’ erbij!
Instructies

Het vlees

1
Doe het gemengd (en gekruid) gehakt in een mengschaal en voeg wat rode currypasta toe. Je vindt ze in de grotere supermarkt. Het is straf spul, dus gebruik een hoeveelheid naar persoonlijke smaak.
2
Schep er een beetje gemberpasta bij (of werk met geraspte gember) en meng het vlees.
3
Verhit een scheutje olijfolie of een beetje boter in een braadpan op een matig vuur.
4
Bak het pittig gehakt goudbruin in de pan. Roer niet continu, zodat het vlees in onregelmatige stukken gaart.
5
Verwarm de oven voor tot 160°C.

De saus

6
Pel de look en plet de teen tot pulp. Gebruik het lemmet van je koksmes of een lookpers.
7
Meng de lookpulp met wat mayonaise en een deel frisse ongezoete yoghurt.
8
Voeg wat peper van de molen, een beetje zout én een snuif currypoeder toe. Roer de curry-looksaus en proef of de smaken goed zitten.

Afwerking

9
Leg de pittabroodjes (of het Turks brood) in de hete oven tot het warm is en een krokante korst heeft.
10
Neem de kant-en-klare ijsbergsla en de gemengde sla met kool en wortel erbij.
11
Verdeel elk plat, rond Turks brood in kwarten die je één voor één opensnijdt. De pittabroodjes zijn sowieso al individuele porties.
12
Snij de broodjes open en smeer er een laagje curry-looksaus op, gevolgd door een portie pikant gehakt. Werk het broodje af met wat sla en groenten. Lepel nog wat saus over de rauwkost.
13
Serveer er (naar smaak) één of meer opgelegde groene pepertjes bij.