Gevulde pastaschelpen met zalm, prei en curry
Gevulde pastaschelpen met zalm, prei en curry
Gevulde pastaschelpen met zalm, prei en curry
Gevulde pastaschelpen met zalm, prei en curry
Ingrediënten
4 personen
Zout
Pastaschelpen
12
Olijfolie
Ajuin
1
Venkel
1
Selder
2 stengels
Look
1 teentje
Laurierblaadjes
Tijm
Currypoeder
1 flinke snuif
Kurkuma
1 flinke snuif
Bloem
1 een flinke eetlepel
Noilly prat
0,2 l
Visfumet
0,4 l
Boter
1 een klontje
Prei
2 stengels
Peper
Zalm
2 blikken
Kruidenkaas
200 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Citroenen
0,25
Room
0,2 l
Gemalen kaas
100 g
Benodigdheden
Een cutter, een spuitzak, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
zout, 12 pastaschelpen
2
Kook de pastaschelpen gaar in gezouten water.
De currysaus
olijfolie, 1 ajuin
3
Zet een pot met olijfolie op het vuur. Snijd de ui grof en stoof ze aan in de hete olie.
1 venkel, 2 stengels selder, 1 teentje Look
4
Snijd de topjes van de venkel, de stengels selder en het teentje look grof. Laat ook meestoven met de ui.
laurierblaadjes, tijm, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif kurkuma, 1 een flinke eetlepel bloem
5
Breng de stovende groenten op smaak met de laurierblaadjes, de takjes tijm, currypoeder en kurkuma. Voeg er ook de bloem aan toe voor extra binding en laat kort meebakken.
0,2 l Noilly Prat
6
Blus het geheel met de vermout en laat even pruttelen.
0,4 l visfumet
7
Voeg er vervolgens ook de visfumet aan toe en laat verder pruttelen.
1 een klontje boter, 2 stengels prei, peper, zout
8
Zet een sauteuse op het vuur met een klontje boter en een scheutje water. Snijd de stengels prei in stukken en braiseer in de gesmolten vetstof. Kruid bij met peper en zout, en laat rustig garen onder een deksel.
9
Giet de pastaschelpen af en spoel ze af onder koud water.
2 blikken zalm, 200 g kruidenkaas
10
Doe de blikken zalm met de kruidenkaas in de cutter. Maal het geheel fijn.
0,5 bosjes platte peterselie, peper, 0,25 citroenen
11
Meng er de fijngesneden peterselie onder, gevolgd door de peper en het citroensap. Doe de vulling in een spuitzak.
0,2 l Room
12
Voeg een scheut room toe aan de currysaus.
13
Verdeel de gestoofde prei over de bodem van de ovenschaal.
14
Vul de pastaschelpen met de vulling en leg de schelpen op de bodem van prei.
15
Meng de rest van de vulling onder de currysaus, gevolgd door de rest van de kruidenkaas (als er overschot is).
100 g gemalen kaas
16
Verdeel de currysaus door een zeef over de ovenschaal. Strooi er de gemalen kaas over en schuif de ovenschaal gedurende 15 minuten de voorverwarmde oven in.
17
Zet vervolgens de grillstand op en zet nog ongeveer 5 minuten onder de grill voor een krokant korstje.
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
zout, 12 pastaschelpen
2
Kook de pastaschelpen gaar in gezouten water.
De currysaus
olijfolie, 1 ajuin
3
Zet een pot met olijfolie op het vuur. Snijd de ui grof en stoof ze aan in de hete olie.
1 venkel, 2 stengels selder, 1 teentje Look
4
Snijd de topjes van de venkel, de stengels selder en het teentje look grof. Laat ook meestoven met de ui.
laurierblaadjes, tijm, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif kurkuma, 1 een flinke eetlepel bloem
5
Breng de stovende groenten op smaak met de laurierblaadjes, de takjes tijm, currypoeder en kurkuma. Voeg er ook de bloem aan toe voor extra binding en laat kort meebakken.
0,2 l Noilly Prat
6
Blus het geheel met de vermout en laat even pruttelen.
0,4 l visfumet
7
Voeg er vervolgens ook de visfumet aan toe en laat verder pruttelen.
1 een klontje boter, 2 stengels prei, peper, zout
8
Zet een sauteuse op het vuur met een klontje boter en een scheutje water. Snijd de stengels prei in stukken en braiseer in de gesmolten vetstof. Kruid bij met peper en zout, en laat rustig garen onder een deksel.
9
Giet de pastaschelpen af en spoel ze af onder koud water.
2 blikken zalm, 200 g kruidenkaas
10
Doe de blikken zalm met de kruidenkaas in de cutter. Maal het geheel fijn.
0,5 bosjes platte peterselie, peper, 0,25 citroenen
11
Meng er de fijngesneden peterselie onder, gevolgd door de peper en het citroensap. Doe de vulling in een spuitzak.
0,2 l Room
12
Voeg een scheut room toe aan de currysaus.
13
Verdeel de gestoofde prei over de bodem van de ovenschaal.
14
Vul de pastaschelpen met de vulling en leg de schelpen op de bodem van prei.
15
Meng de rest van de vulling onder de currysaus, gevolgd door de rest van de kruidenkaas (als er overschot is).
100 g gemalen kaas
16
Verdeel de currysaus door een zeef over de ovenschaal. Strooi er de gemalen kaas over en schuif de ovenschaal gedurende 15 minuten de voorverwarmde oven in.
17
Zet vervolgens de grillstand op en zet nog ongeveer 5 minuten onder de grill voor een krokant korstje.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Zout
Pastaschelpen
12
Olijfolie
Ajuin
1
Venkel
1
Selder
2 stengels
Look
1 teentje
Laurierblaadjes
Tijm
Currypoeder
1 flinke snuif
Kurkuma
1 flinke snuif
Bloem
1 een flinke eetlepel
Noilly prat
0,2 l
Visfumet
0,4 l
Boter
1 een klontje
Prei
2 stengels
Peper
Zalm
2 blikken
Kruidenkaas
200 g
Platte peterselie
0,5 bosjes
Citroenen
0,25
Room
0,2 l
Gemalen kaas
100 g
Gevulde pastaschelpen met zalm, prei en curry
Pasta is altijd een succes! Wat dacht je van deze heerlijke pastaschotel uit de oven? Jeroen vult grote pastaschelpen op met een zachte vulling van zalm en kruidenkaas. De schelpen komen op een bedje van gestoofde prei terecht en overgoten met een zalige currysaus. Hiermee scoor je gegarandeerd!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 185°C.
zout, 12 pastaschelpen
2
Kook de pastaschelpen gaar in gezouten water.
De currysaus
olijfolie, 1 ajuin
3
Zet een pot met olijfolie op het vuur. Snijd de ui grof en stoof ze aan in de hete olie.
1 venkel, 2 stengels selder, 1 teentje Look
4
Snijd de topjes van de venkel, de stengels selder en het teentje look grof. Laat ook meestoven met de ui.
laurierblaadjes, tijm, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif kurkuma, 1 een flinke eetlepel bloem
5
Breng de stovende groenten op smaak met de laurierblaadjes, de takjes tijm, currypoeder en kurkuma. Voeg er ook de bloem aan toe voor extra binding en laat kort meebakken.
0,2 l Noilly Prat
6
Blus het geheel met de vermout en laat even pruttelen.
0,4 l visfumet
7
Voeg er vervolgens ook de visfumet aan toe en laat verder pruttelen.
1 een klontje boter, 2 stengels prei, peper, zout
8
Zet een sauteuse op het vuur met een klontje boter en een scheutje water. Snijd de stengels prei in stukken en braiseer in de gesmolten vetstof. Kruid bij met peper en zout, en laat rustig garen onder een deksel.
9
Giet de pastaschelpen af en spoel ze af onder koud water.
2 blikken zalm, 200 g kruidenkaas
10
Doe de blikken zalm met de kruidenkaas in de cutter. Maal het geheel fijn.
0,5 bosjes platte peterselie, peper, 0,25 citroenen
11
Meng er de fijngesneden peterselie onder, gevolgd door de peper en het citroensap. Doe de vulling in een spuitzak.
0,2 l Room
12
Voeg een scheut room toe aan de currysaus.
13
Verdeel de gestoofde prei over de bodem van de ovenschaal.
14
Vul de pastaschelpen met de vulling en leg de schelpen op de bodem van prei.
15
Meng de rest van de vulling onder de currysaus, gevolgd door de rest van de kruidenkaas (als er overschot is).
100 g gemalen kaas
16
Verdeel de currysaus door een zeef over de ovenschaal. Strooi er de gemalen kaas over en schuif de ovenschaal gedurende 15 minuten de voorverwarmde oven in.
17
Zet vervolgens de grillstand op en zet nog ongeveer 5 minuten onder de grill voor een krokant korstje.