Millefeuille met mascarpone en frambozen
Millefeuille met mascarpone en frambozen
Millefeuille met mascarpone en frambozen
Millefeuille met mascarpone en frambozen
Ingrediënten
4 personen
Mascarpone
500 g
Citroenen
0,5
Room
1 scheutje
Vanillestokje
1
Vanillesuiker
4 el
Bladerdeeg
2 vel
Bloemsuiker
2 el
Frambozen
2 bakje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De vulling van mascarpone
500 g mascarpone, 0,5 citroenen, 1 scheutje Room, 1 vanillestokje, 4 el vanillesuiker
1
Neem een ruime mengschaal en doe er de mascarpone in. Roer de kaas tot ze zacht is.
2
Voeg het citroensap toe en een klein scheutje room. Roer met de garde tot je een smeuïge crème krijgt, waarvan de dikte vergelijkbaar is met half opgeklopte room.
3
Snij de vanillestok overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Roer de zaadjes door de mascarpone.
4
Voeg de vanillesuiker toe en roer tot de suiker oplost in de mascarponecrème.
5
Schep het mengsel meteen in de spuitzak en leg hem een uurtje in de koelkast.
De bladerdeegkoekjes
2 vel bladerdeeg
6
Rol het vel bladerdeeg uit op je werkblad.
7
Verwarm de oven voor op 170°C.
8
Druk rondjes uit het deeg met de uitsteekring. Je hebt drie rondjes nodig per taartje.
9
Neem een ovenplaat waarop je een vel bakpapier legt (of een siliconenmatje), met daarbovenop de rondjes bladerdeeg.
10
De koekjes mogen tijdens het bakken niet opblazen. Leg nog een vel bakpapier (of een siliconenmatje) op de deeglapjes, zodat je genoeg tegengewicht geeft. Plaats er vervolgens een tweede ovenschaal bovenop.
11
Bak de cirkels bladerdeeg in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten.
Afwerking
2 el bloemsuiker, 2 bakje frambozen
12
Laat de bladerdeegkoekjes afkoelen.
13
Spoel de frambozen voorzichtig en laat ze uitlekken.
14
Haal de spuitzak met mascaponecrème uit de koelkast en knip er het topje af.
15
Neem de dessertbordjes en spuit er in het midden een klein toefje crème op. Leg daarop het onderste koekje. Zo bouw je een stabiel taartje.
16
Spuit een laagje van de crème over het oppervlak van het koekje. Plaats daarop frambozen met de top naar boven.
17
Leg daarop het tweede koekje en spuit er een laagje crème op. Plaats opnieuw frambozen op de mascarpone.
18
Werk het taartje af met een derde koekje erbovenop en bepoeder het met wat bloemsuiker.
Aperitiefkoekjes van bladerdeeg (extra)
19
Wat met de restjes bladerdeeg die je over hebt? Die kan je perfect gebruiken voor aperitiefkoekjes.
20
Doe alle restjes samen en rol ze tot een dikke lap.
21
Snij het deeg in dunne stroken.
22
Strijk de repen deeg in met losgeklopt eigeel.
23
Strooi er geroosterde sesamzaadjes over, een beetje zout en/of wat Parmezaanse kaas.
24
Bak de koekjes goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.
De vulling van mascarpone
500 g mascarpone, 0,5 citroenen, 1 scheutje Room, 1 vanillestokje, 4 el vanillesuiker
1
Neem een ruime mengschaal en doe er de mascarpone in. Roer de kaas tot ze zacht is.
2
Voeg het citroensap toe en een klein scheutje room. Roer met de garde tot je een smeuïge crème krijgt, waarvan de dikte vergelijkbaar is met half opgeklopte room.
3
Snij de vanillestok overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Roer de zaadjes door de mascarpone.
4
Voeg de vanillesuiker toe en roer tot de suiker oplost in de mascarponecrème.
5
Schep het mengsel meteen in de spuitzak en leg hem een uurtje in de koelkast.
De bladerdeegkoekjes
2 vel bladerdeeg
6
Rol het vel bladerdeeg uit op je werkblad.
7
Verwarm de oven voor op 170°C.
8
Druk rondjes uit het deeg met de uitsteekring. Je hebt drie rondjes nodig per taartje.
9
Neem een ovenplaat waarop je een vel bakpapier legt (of een siliconenmatje), met daarbovenop de rondjes bladerdeeg.
10
De koekjes mogen tijdens het bakken niet opblazen. Leg nog een vel bakpapier (of een siliconenmatje) op de deeglapjes, zodat je genoeg tegengewicht geeft. Plaats er vervolgens een tweede ovenschaal bovenop.
11
Bak de cirkels bladerdeeg in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten.
Afwerking
2 el bloemsuiker, 2 bakje frambozen
12
Laat de bladerdeegkoekjes afkoelen.
13
Spoel de frambozen voorzichtig en laat ze uitlekken.
14
Haal de spuitzak met mascaponecrème uit de koelkast en knip er het topje af.
15
Neem de dessertbordjes en spuit er in het midden een klein toefje crème op. Leg daarop het onderste koekje. Zo bouw je een stabiel taartje.
16
Spuit een laagje van de crème over het oppervlak van het koekje. Plaats daarop frambozen met de top naar boven.
17
Leg daarop het tweede koekje en spuit er een laagje crème op. Plaats opnieuw frambozen op de mascarpone.
18
Werk het taartje af met een derde koekje erbovenop en bepoeder het met wat bloemsuiker.
Aperitiefkoekjes van bladerdeeg (extra)
19
Wat met de restjes bladerdeeg die je over hebt? Die kan je perfect gebruiken voor aperitiefkoekjes.
20
Doe alle restjes samen en rol ze tot een dikke lap.
21
Snij het deeg in dunne stroken.
22
Strijk de repen deeg in met losgeklopt eigeel.
23
Strooi er geroosterde sesamzaadjes over, een beetje zout en/of wat Parmezaanse kaas.
24
Bak de koekjes goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Mascarpone
500 g
Citroenen
0,5
Room
1 scheutje
Vanillestokje
1
Vanillesuiker
4 el
Bladerdeeg
2 vel
Bloemsuiker
2 el
Frambozen
2 bakje
Millefeuille met mascarpone en frambozen
Speel zelf 's voor patissier en ga aan de slag met frambozen. De delicate vruchtjes zijn ideaal om er een verfijnd dessertgebakje mee te maken. Lukt gegarandeerd, zelfs met twee linkerhanden!Instructies
De vulling van mascarpone
500 g mascarpone, 0,5 citroenen, 1 scheutje Room, 1 vanillestokje, 4 el vanillesuiker
1
Neem een ruime mengschaal en doe er de mascarpone in. Roer de kaas tot ze zacht is.
2
Voeg het citroensap toe en een klein scheutje room. Roer met de garde tot je een smeuïge crème krijgt, waarvan de dikte vergelijkbaar is met half opgeklopte room.
3
Snij de vanillestok overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Roer de zaadjes door de mascarpone.
4
Voeg de vanillesuiker toe en roer tot de suiker oplost in de mascarponecrème.
5
Schep het mengsel meteen in de spuitzak en leg hem een uurtje in de koelkast.
De bladerdeegkoekjes
2 vel bladerdeeg
6
Rol het vel bladerdeeg uit op je werkblad.
7
Verwarm de oven voor op 170°C.
8
Druk rondjes uit het deeg met de uitsteekring. Je hebt drie rondjes nodig per taartje.
9
Neem een ovenplaat waarop je een vel bakpapier legt (of een siliconenmatje), met daarbovenop de rondjes bladerdeeg.
10
De koekjes mogen tijdens het bakken niet opblazen. Leg nog een vel bakpapier (of een siliconenmatje) op de deeglapjes, zodat je genoeg tegengewicht geeft. Plaats er vervolgens een tweede ovenschaal bovenop.
11
Bak de cirkels bladerdeeg in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten.
Afwerking
2 el bloemsuiker, 2 bakje frambozen
12
Laat de bladerdeegkoekjes afkoelen.
13
Spoel de frambozen voorzichtig en laat ze uitlekken.
14
Haal de spuitzak met mascaponecrème uit de koelkast en knip er het topje af.
15
Neem de dessertbordjes en spuit er in het midden een klein toefje crème op. Leg daarop het onderste koekje. Zo bouw je een stabiel taartje.
16
Spuit een laagje van de crème over het oppervlak van het koekje. Plaats daarop frambozen met de top naar boven.
17
Leg daarop het tweede koekje en spuit er een laagje crème op. Plaats opnieuw frambozen op de mascarpone.
18
Werk het taartje af met een derde koekje erbovenop en bepoeder het met wat bloemsuiker.
Aperitiefkoekjes van bladerdeeg (extra)
19
Wat met de restjes bladerdeeg die je over hebt? Die kan je perfect gebruiken voor aperitiefkoekjes.
20
Doe alle restjes samen en rol ze tot een dikke lap.
21
Snij het deeg in dunne stroken.
22
Strijk de repen deeg in met losgeklopt eigeel.
23
Strooi er geroosterde sesamzaadjes over, een beetje zout en/of wat Parmezaanse kaas.
24
Bak de koekjes goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°C.