Vanille/kokosbavarois met mango
Vanille/kokosbavarois met mango
Vanille/kokosbavarois met mango
Vanille/kokosbavarois met mango
Ingrediënten
4 personen
Gelatine
3 blaadjes
Eierdooiers
5
Kristalsuiker
70 g
Kokosmelk
0,3 l
Vanillestok
1
Room
0,3 l
Mango's
2
Limoenen
0,5
Munt
Benodigdheden
4 dessertglaasjes, een keukenmachine met k vormig hulpstuk, een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 blaadjes gelatine
1
Laat de blaadjes gelatine weken in een beker koud water.
5 eierdooiers, 70 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban.
0,3 l kokosmelk
3
Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de kokosmelk en laat even trekken.
5
Los de geweekte gelatine op in de warme kokosmelk.
6
Haal de vanillepeul uit de melk. Giet een beetje warme melk op de ruban en roer los.
7
Giet de losgeroerde ruban bij de rest van de kokosmelk op het vuur en laat al roerend binden.
8
Giet het bavaroismengsel opnieuw in de mengkom van de keukenmachine en laat zachtjes draaien.
0,3 l Room
9
Klop intussen de room met een garde op tot yoghurtdikte.
10
Giet de opgeklopte room bij het bavaroismengsel. Verdeel de kokosbavarois over de dessertglaasjes en laat opstijven in de koelkast.
2 mango's, 0,5 limoenen
11
Schil de mango’s en snijd ze in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en rasp er de zeste van een halve limoen bij. Knijp er ook het sap van de halve limoen bij en roer.
Munt
12
Rits de blaadjes munt van de takjes en snipper ze fijn. Meng ze met de mangosalade.
13
Werk de glaasjes kokosbavarois af met een lepeltje mangosalade.
3 blaadjes gelatine
1
Laat de blaadjes gelatine weken in een beker koud water.
5 eierdooiers, 70 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban.
0,3 l kokosmelk
3
Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de kokosmelk en laat even trekken.
5
Los de geweekte gelatine op in de warme kokosmelk.
6
Haal de vanillepeul uit de melk. Giet een beetje warme melk op de ruban en roer los.
7
Giet de losgeroerde ruban bij de rest van de kokosmelk op het vuur en laat al roerend binden.
8
Giet het bavaroismengsel opnieuw in de mengkom van de keukenmachine en laat zachtjes draaien.
0,3 l Room
9
Klop intussen de room met een garde op tot yoghurtdikte.
10
Giet de opgeklopte room bij het bavaroismengsel. Verdeel de kokosbavarois over de dessertglaasjes en laat opstijven in de koelkast.
2 mango's, 0,5 limoenen
11
Schil de mango’s en snijd ze in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en rasp er de zeste van een halve limoen bij. Knijp er ook het sap van de halve limoen bij en roer.
Munt
12
Rits de blaadjes munt van de takjes en snipper ze fijn. Meng ze met de mangosalade.
13
Werk de glaasjes kokosbavarois af met een lepeltje mangosalade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Gelatine
3 blaadjes
Eierdooiers
5
Kristalsuiker
70 g
Kokosmelk
0,3 l
Vanillestok
1
Room
0,3 l
Mango's
2
Limoenen
0,5
Munt
Vanille/kokosbavarois met mango
Een dessert in een glaasje is altijd een goed idee. Deze kokosbavarois met een salade van fijngesneden mango, limoen en munt katapulteert je even terug naar de zomer. Laat ’t smaken!Instructies
3 blaadjes gelatine
1
Laat de blaadjes gelatine weken in een beker koud water.
5 eierdooiers, 70 g kristalsuiker
2
Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban.
0,3 l kokosmelk
3
Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
1 vanillestok
4
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de kokosmelk en laat even trekken.
5
Los de geweekte gelatine op in de warme kokosmelk.
6
Haal de vanillepeul uit de melk. Giet een beetje warme melk op de ruban en roer los.
7
Giet de losgeroerde ruban bij de rest van de kokosmelk op het vuur en laat al roerend binden.
8
Giet het bavaroismengsel opnieuw in de mengkom van de keukenmachine en laat zachtjes draaien.
0,3 l Room
9
Klop intussen de room met een garde op tot yoghurtdikte.
10
Giet de opgeklopte room bij het bavaroismengsel. Verdeel de kokosbavarois over de dessertglaasjes en laat opstijven in de koelkast.
2 mango's, 0,5 limoenen
11
Schil de mango’s en snijd ze in kleine blokjes. Doe de blokjes in een kom en rasp er de zeste van een halve limoen bij. Knijp er ook het sap van de halve limoen bij en roer.
Munt
12
Rits de blaadjes munt van de takjes en snipper ze fijn. Meng ze met de mangosalade.
13
Werk de glaasjes kokosbavarois af met een lepeltje mangosalade.