Onglet met Griekse salsa en feta
Onglet met Griekse salsa en feta
Onglet met Griekse salsa en feta
Onglet met Griekse salsa en feta
Ingrediënten
4 personen
Peper
Zout
Olijfolie
2 scheutjes
Onglet
800 g
Tijm
Rozemarijn
Komkommers
0,75
Look
1 teentje
Komijn
1 snuifje
Griekse yoghurt
2 el
Feta
50 g
Feta
1 een beetje extra
Mayonaise
1 el
Cayennepeper
1 snuifje
Tomaten
2
Rode paprika
1
Rode uien
0,5
Azijn
1 scheutje
Olijven
2 el
Citroentijm
Platte peterselie
Grof zout
Rucola
Benodigdheden
Blender, een ovenschaal, een barbecue, zilverpapier, een blender, een zeef, een dunschiller, een bord of houten plank om te serveren
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Steek de barbecue aan.
peper, zout, 1 scheutje olijfolie, 800 g Onglet
2
Kruid de onglet met een beetje peper en zout en besprenkel met olijfolie.
tijm, rozemarijn
3
Rits de tijm en rozemarijn van de takjes en snipper fijn. Wrijf er de onglet mee in en laat rusten.
0,25 komkommers
4
Was de komkommer en hak in grove stukken.
1 teentje Look, 1 snuifje komijn, 2 el Griekse yoghurt, peper
5
Doe de komkommer samen met de look, de Griekse yoghurt, een beetje peper en een snuifje komijn in de blender. Mix alles tot een dressing.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
50 g feta, 1 el mayonaise
6
Voeg de feta en de mayonaise toe en mix opnieuw.
1 snuifje cayennepeper
7
Haal de dressing door een zeef en werk af met een snuifje cayennepeper. Zet even opzij.
8
Wrijf de kruiden van het vlees maar bewaar ze wel in de ovenschaal en gril het vlees op de barbecue, 3 minuten aan elke kant.
9
Wrijf de gegrilde onglet opnieuw in met de kruiden en pak het vlees in met aluminiumfolie om te laten rusten.
2 tomaten, 0,5 komkommers, 1 rode paprika
10
Schil de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de komkommer en de paprika.
TIPJe kan de tomaten ook emonderen.
0,5 rode uien
11
Versnipper de rode ui en meng met de tomaat, de paprika en de komkommer.
zout, peper, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn, 2 el olijven, citroentijm, platte peterselie
12
Snijd de citroentijm en platte peterselie fijn en voeg samen met de olijven toe. Kruid af met een scheutje olijfolie en azijn en een beetje zout en peper.
13
Versnijd de onglet. Het is belangrijk om haaks op de vleesvezel te snijden. Dus de regel is: doe tegendraads. Snij het rosé gebakken vlees in dunne plakjes en verdeel op een bord of houten plank.
grof zout, peper, Rucola
14
Kruid met wat grof zout en een draai van de pepermolen en verdeel de rucola erover.
1 een beetje extra feta
15
Verdeel de salsa bovenop de rucola en lepel er de dressing over. Werk af met wat verbrokkelde feta.
1
Steek de barbecue aan.
peper, zout, 1 scheutje olijfolie, 800 g Onglet
2
Kruid de onglet met een beetje peper en zout en besprenkel met olijfolie.
tijm, rozemarijn
3
Rits de tijm en rozemarijn van de takjes en snipper fijn. Wrijf er de onglet mee in en laat rusten.
0,25 komkommers
4
Was de komkommer en hak in grove stukken.
1 teentje Look, 1 snuifje komijn, 2 el Griekse yoghurt, peper
5
Doe de komkommer samen met de look, de Griekse yoghurt, een beetje peper en een snuifje komijn in de blender. Mix alles tot een dressing.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
50 g feta, 1 el mayonaise
6
Voeg de feta en de mayonaise toe en mix opnieuw.
1 snuifje cayennepeper
7
Haal de dressing door een zeef en werk af met een snuifje cayennepeper. Zet even opzij.
8
Wrijf de kruiden van het vlees maar bewaar ze wel in de ovenschaal en gril het vlees op de barbecue, 3 minuten aan elke kant.
9
Wrijf de gegrilde onglet opnieuw in met de kruiden en pak het vlees in met aluminiumfolie om te laten rusten.
2 tomaten, 0,5 komkommers, 1 rode paprika
10
Schil de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de komkommer en de paprika.
TIPJe kan de tomaten ook emonderen.
0,5 rode uien
11
Versnipper de rode ui en meng met de tomaat, de paprika en de komkommer.
zout, peper, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn, 2 el olijven, citroentijm, platte peterselie
12
Snijd de citroentijm en platte peterselie fijn en voeg samen met de olijven toe. Kruid af met een scheutje olijfolie en azijn en een beetje zout en peper.
13
Versnijd de onglet. Het is belangrijk om haaks op de vleesvezel te snijden. Dus de regel is: doe tegendraads. Snij het rosé gebakken vlees in dunne plakjes en verdeel op een bord of houten plank.
grof zout, peper, Rucola
14
Kruid met wat grof zout en een draai van de pepermolen en verdeel de rucola erover.
1 een beetje extra feta
15
Verdeel de salsa bovenop de rucola en lepel er de dressing over. Werk af met wat verbrokkelde feta.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Peper
Zout
Olijfolie
2 scheutjes
Onglet
800 g
Tijm
Rozemarijn
Komkommers
0,75
Look
1 teentje
Komijn
1 snuifje
Griekse yoghurt
2 el
Feta
50 g
Feta
1 een beetje extra
Mayonaise
1 el
Cayennepeper
1 snuifje
Tomaten
2
Rode paprika
1
Rode uien
0,5
Azijn
1 scheutje
Olijven
2 el
Citroentijm
Platte peterselie
Grof zout
Rucola
Onglet met Griekse salsa en feta
Jeroen serveert zijn favoriete stuk rundvlees deze keer als carpaccio. Bovenop de fijne plakjes onglet serveert hij een Griekse salsa van komkommer, tomaat en paprika, afgewerkt met een pittige fetadressing.Instructies
1
Steek de barbecue aan.
peper, zout, 1 scheutje olijfolie, 800 g Onglet
2
Kruid de onglet met een beetje peper en zout en besprenkel met olijfolie.
tijm, rozemarijn
3
Rits de tijm en rozemarijn van de takjes en snipper fijn. Wrijf er de onglet mee in en laat rusten.
0,25 komkommers
4
Was de komkommer en hak in grove stukken.
1 teentje Look, 1 snuifje komijn, 2 el Griekse yoghurt, peper
5
Doe de komkommer samen met de look, de Griekse yoghurt, een beetje peper en een snuifje komijn in de blender. Mix alles tot een dressing.
50 g feta, 1 el mayonaise
6
Voeg de feta en de mayonaise toe en mix opnieuw.
1 snuifje cayennepeper
7
Haal de dressing door een zeef en werk af met een snuifje cayennepeper. Zet even opzij.
8
Wrijf de kruiden van het vlees maar bewaar ze wel in de ovenschaal en gril het vlees op de barbecue, 3 minuten aan elke kant.
9
Wrijf de gegrilde onglet opnieuw in met de kruiden en pak het vlees in met aluminiumfolie om te laten rusten.
2 tomaten, 0,5 komkommers, 1 rode paprika
10
Schil de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de komkommer en de paprika.
TIPJe kan de tomaten ook emonderen.
0,5 rode uien
11
Versnipper de rode ui en meng met de tomaat, de paprika en de komkommer.
zout, peper, 1 scheutje olijfolie, 1 scheutje azijn, 2 el olijven, citroentijm, platte peterselie
12
Snijd de citroentijm en platte peterselie fijn en voeg samen met de olijven toe. Kruid af met een scheutje olijfolie en azijn en een beetje zout en peper.
13
Versnijd de onglet. Het is belangrijk om haaks op de vleesvezel te snijden. Dus de regel is: doe tegendraads. Snij het rosé gebakken vlees in dunne plakjes en verdeel op een bord of houten plank.
grof zout, peper, Rucola
14
Kruid met wat grof zout en een draai van de pepermolen en verdeel de rucola erover.
1 een beetje extra feta
15
Verdeel de salsa bovenop de rucola en lepel er de dressing over. Werk af met wat verbrokkelde feta.