
Dit frisse vegetarische voorgerecht op basis van verse geitenkaas en biogroenten is de perfecte start voor een zomers menu of een barbecuefeestje. Nog niet zo veel honger? Dan brengt dit kleurige bordje pit daar wel verandering in!
Ingrediënten
- 25 cl witte wijnazijn
- 25 cl water
- 5 g suiker
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 6 peperbolletje
- 1 snuifje zout
- 10 radijs
- 1 koolrabi
- 0.5 komkommer
- 200 g geitenkaas
- 1 scheutje karnemelk
- 1 snuifje cayennepeper
- 0.5 citroen
- 0.5 bakje tuinkers
- 1 scheutje olijfolie
Benodigdheden
- een blender
- een zeef
- een uitsteekring of dresseerring van +/- 4 cm doorsnede
- een (plastic) spuitzak
Bereiding
De marinade
De groenten
De crème van geitenkaas
Afwerking
Was de komkommer en snij de groente in lange dunne plakjes. Snij vervolgens de plakjes in fijne sliertjes (julienne).
Neem de afgekoelde marinade uit de koelkast en strooi er de julienne van komkommer bij.
Zet de afgesloten schaal nog een kwartiertje in de koelkast. Laat de gemarineerde groenten nadien uitlekken in een zeef.
Zet de borden klaar en spuit in het midden van elk bord een flinke toef van de kaascrème.
Drapeer een selectie van de fijne groenten over en rond de crème van geitenkaas. Laat je creativiteit werken! Tip: Doorgewinterde vleeseeters kunnen er eventueel ook enkele snippers gedroogde ham aan toevoegen.
Snipper wat tuinkers over elke portie en druppel er een beetje fijne olijfolie over.