Couscous
Een Noord-Afrikaans alternatief voor de oer-Belgische aardappel. Serveer het koud of warm, met vlees, vis of gewoon vegetarisch. Het kan allemaal!
Couscous
Een Noord-Afrikaans alternatief voor de oer-Belgische aardappel. Serveer het koud of warm, met vlees, vis of gewoon vegetarisch. Het kan allemaal!
Ingrediënten
4 personen
Kippen- of groentebouillon
0,5 l
Couscous
250 g
Peper
Zout
Boter
40 g
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Couscous
0,5 l kippen- of groentebouillon, 250 g couscous
1
Breng de bouillon tot tegen het kookpunt. Giet de couscouskorrels in een schaal en schenk er de hete bouillon over. Laat de korrels een kwartier wellen tot ze al het vocht hebben opgeslorpt. Proef en voeg indien nodig een beetje extra bouillon of heet water toe.
peper, zout
2
Kruid de couscous met peper van de molen en wat zout.
40 g boter
3
Voor een smeuïge variant: smelt een klont boter in de warme couscous en roer.
1
Breng de bouillon tot tegen het kookpunt. Giet de couscouskorrels in een schaal en schenk er de hete bouillon over. Laat de korrels een kwartier wellen tot ze al het vocht hebben opgeslorpt. Proef en voeg indien nodig een beetje extra bouillon of heet water toe.
2
Kruid de couscous met peper van de molen en wat zout.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Couscous
0,5 l kippen- of groentebouillon, 250 g couscous
1
Breng de bouillon tot tegen het kookpunt. Giet de couscouskorrels in een schaal en schenk er de hete bouillon over. Laat de korrels een kwartier wellen tot ze al het vocht hebben opgeslorpt. Proef en voeg indien nodig een beetje extra bouillon of heet water toe.
peper, zout
2
Kruid de couscous met peper van de molen en wat zout.
40 g boter
3
Voor een smeuïge variant: smelt een klont boter in de warme couscous en roer.
1
Breng de bouillon tot tegen het kookpunt. Giet de couscouskorrels in een schaal en schenk er de hete bouillon over. Laat de korrels een kwartier wellen tot ze al het vocht hebben opgeslorpt. Proef en voeg indien nodig een beetje extra bouillon of heet water toe.
2
Kruid de couscous met peper van de molen en wat zout.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Kippen- of groentebouillon
0,5 l
Couscous
250 g
Peper
Zout
Boter
40 g
Couscous
Een Noord-Afrikaans alternatief voor de oer-Belgische aardappel. Serveer het koud of warm, met vlees, vis of gewoon vegetarisch. Het kan allemaal!Instructies
Couscous
0,5 l kippen- of groentebouillon, 250 g couscous
1
Breng de bouillon tot tegen het kookpunt. Giet de couscouskorrels in een schaal en schenk er de hete bouillon over. Laat de korrels een kwartier wellen tot ze al het vocht hebben opgeslorpt. Proef en voeg indien nodig een beetje extra bouillon of heet water toe.
peper, zout
2
Kruid de couscous met peper van de molen en wat zout.
40 g boter
3
Voor een smeuïge variant: smelt een klont boter in de warme couscous en roer.