
Een clafoutis wordt gemaakt van een soort flensjesbeslag dat je over vruchten giet. Het wordt recht uit de oven geserveerd in een ovenschaal of in kleine ovenschaaltjes. Probeer zeker deze versie met aardbeien eens.
Ingrediënten
- 5 ei
- 1 dl room
- 3 dl melk
- 100 g kristalsuiker
- 100 g tarwebloem
- 1 eetlepel vanillepuddingpoeder
- 2 eetlepel vanillesuiker
- zout
- 1 vanillestok
- 100 g pistachenoten
- een scheutje aardbeienlikeur
- 400 g aardbeien
- bloemsuiker
Benodigdheden
- een blender of een staafmixer
- vuurvaste schaaltjes (ramequins)
Bereiding
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Doe de eieren in de blender. Voeg er de room, de melk, de kristalsuiker, de bloem, het puddingpoeder (of de maïzena), de vanillesuiker en een snuif zout aan toe.
Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en doe ze ook in de blender. Doe er de pistaches en een scheutje aardbeienlikeur bij.
Mix alles tot beslag.
Was de aardbeien. Verwijder de kroontjes en snijd ze in plakjes.
Verdeel de aardbeien over de schaaltjes. Giet er het beslag over.
Bak de clafoutis 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Bestrooi met een beetje bloemsuiker. Geef er eventueel een bolletje roomijs bij.