Zalm met sushirijst en oosterse coleslaw

Zalm met sushirijst en oosterse coleslaw

30m
18
100%
15.1K
Recepten

Zalm met sushirijst en oosterse coleslaw

Een lekker stukje gebakken vis is een prima idee om het weekend te laten beginnen. Jeroen maakt er een ietwat Japanse versie van door de vis te serveren met warme sushirijst en een oosters getinte coleslaw.
Zalm met sushirijst en oosterse coleslaw

Zalm met sushirijst en oosterse coleslaw

30m
18
100%
15.1K
Recepten

Zalm met sushirijst en oosterse coleslaw

Een lekker stukje gebakken vis is een prima idee om het weekend te laten beginnen. Jeroen maakt er een ietwat Japanse versie van door de vis te serveren met warme sushirijst en een oosters getinte coleslaw.

Ingrediënten

4 personen
Mayonaise
2 el
Veganaise
VeganaisePlantaardig lekker, download de gids nu
Sushirijst
250 g
Spitskool
0,25
Wortels
2
Rode ui
1
Arachideolie
1 scheutje
Zalmmet vel
600 g
Peper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Misopasta
1 tl
Limoenensap
0,5
Wasabi
1 tl
Wasabi
Sushiazijn
4 el
Sriracha
1 el
Opgelegde gember
2 el
Lente-uien
3 stengel
Krokante uitjes
2 el
Sojasaus
1 scheutje

Benodigdheden

Rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door GAIA
Veganaise
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nu
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!

Instructies

250 g sushirijst
1
Spoel de sushirijst tot hij helder is en kook hem gaar in anderhalve keer de hoeveelheid gezouten water.
TIPVoor 250 gr rijst heb je bijvoorbeeld 375 ml water nodig.
0,25 spitskool, 2 Wortels, 1 rode ui
2
Snijd de kern uit de spitskool en rasp de groente in een kom. Schil de wortelen en rasp ze bij de kool. Pel de rode ajuin, snijd ze fijn en doe ze bij de groenten.
1 scheutje arachideolie
3
Zet een pan op het vuur met een scheutje arachideolie.
600 g zalm, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
4
Snijd de zalm in gelijke stukken, kruid met peper en zout en bak de vis op het vel in de olie.
2 el mayonaise, 1 tl misopasta, 0,5 limoenen, 1 tl wasabi
5
Doe de mayonaise met de misopasta, het limoensap en de wasabi in een kom en meng alles onder elkaar.
Ad door GAIA
Veganaise
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
4 el Sushiazijn
6
Sprenkel sushiazijn over de sushirijst wanneer hij gaar is en schep alles goed onder elkaar.
1 el sriracha, 2 el opgelegde gember
7
Meng de dressing onder de salade en voeg er de sriracha aan toe. Snijd de opgelegde gember fijn en voeg hem toe. Meng de groenten nog eens goed.
3 stengel lente-uien, 2 el krokante uitjes, 1 scheutje sojasaus, wasabi
8
Schep wat sushirijst in een diep bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Lepel er de oosterse salade bij en werk af met fijngesneden lente-ui en krokante uitjes. Meng de sojasaus met een toefje wasabi en serveer het sausje er apart bij.
1
Spoel de sushirijst tot hij helder is en kook hem gaar in anderhalve keer de hoeveelheid gezouten water.
2
Snijd de kern uit de spitskool en rasp de groente in een kom. Schil de wortelen en rasp ze bij de kool. Pel de rode ajuin, snijd ze fijn en doe ze bij de groenten.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door GAIA
Veganaise
Veganaise
Plantaardig lekker, download de gids nu
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!

Instructies

250 g sushirijst
1
Spoel de sushirijst tot hij helder is en kook hem gaar in anderhalve keer de hoeveelheid gezouten water.
TIPVoor 250 gr rijst heb je bijvoorbeeld 375 ml water nodig.
0,25 spitskool, 2 Wortels, 1 rode ui
2
Snijd de kern uit de spitskool en rasp de groente in een kom. Schil de wortelen en rasp ze bij de kool. Pel de rode ajuin, snijd ze fijn en doe ze bij de groenten.
1 scheutje arachideolie
3
Zet een pan op het vuur met een scheutje arachideolie.
600 g zalm, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
4
Snijd de zalm in gelijke stukken, kruid met peper en zout en bak de vis op het vel in de olie.
2 el mayonaise, 1 tl misopasta, 0,5 limoenen, 1 tl wasabi
5
Doe de mayonaise met de misopasta, het limoensap en de wasabi in een kom en meng alles onder elkaar.
Ad door GAIA
Veganaise
Lekker sausje daarbij? Probeer deze lekkere veganaise, volledig plantaardig én heerlijk smeuïg! Je ontdekt dit recept en vele andere in de gratis plantaardige gids van GAIA: “Plantaardig Lekker”. De gids die jou en je gezin inspireert om gezond, gevarieerd en vooral lekker plantaardig te koken!
4 el Sushiazijn
6
Sprenkel sushiazijn over de sushirijst wanneer hij gaar is en schep alles goed onder elkaar.
1 el sriracha, 2 el opgelegde gember
7
Meng de dressing onder de salade en voeg er de sriracha aan toe. Snijd de opgelegde gember fijn en voeg hem toe. Meng de groenten nog eens goed.
3 stengel lente-uien, 2 el krokante uitjes, 1 scheutje sojasaus, wasabi
8
Schep wat sushirijst in een diep bord en leg er een stuk gebakken vis bij. Lepel er de oosterse salade bij en werk af met fijngesneden lente-ui en krokante uitjes. Meng de sojasaus met een toefje wasabi en serveer het sausje er apart bij.
1
Spoel de sushirijst tot hij helder is en kook hem gaar in anderhalve keer de hoeveelheid gezouten water.
2
Snijd de kern uit de spitskool en rasp de groente in een kom. Schil de wortelen en rasp ze bij de kool. Pel de rode ajuin, snijd ze fijn en doe ze bij de groenten.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden